Recenze - Dračí znamení

Název: Dračí znamení
Originální název: Dračí znamení
Autor: Lucie Fiderová
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 312
Nakladatelství: Fragment
Série: Narozen o půlnoci
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.00

Anotace:

Daleko od lidí, skryté v horách, je tajemné a krásné místo – Dračí skály. Království, kde pospolu žijí lidé, elfové, trpaslíci a draci...

Gabriel se narodil přesně o půlnoci v pátek třináctého. To ho předurčilo stát se zaklínačem: léčit lidi, používat magii a přivolávat draky. A také se stát králem Dračích skal. To se však nelíbí krásné Melisse, která si na roli královny zvykla a rozhodně se jí nehodlá vzdát. Kam až je ale schopna zajít?
Podivná úmrtí, intriky a kouzla začínají ohrožovat kdysi tak klidné a idylické místo. Gabriel a jeho kamarádka Nely se pustí do velkého dobrodružství. Odhalí toho, kdo v pozadí tahá za nitky? Nebude to snadné, ne každý je totiž tím, kým se zdá být. Gabriel, Nely a možná celé Dračí skály se ocitají v nebezpečí...






O autorce:

Lucie Fidlerová se narodila v Brně v roce 1999, ale už od svých dvou let žije v Kladně spolu se svými rodiči, mladší sestrou a kupou domácích mazlíčků.
Se psaním začala ve chvíli, kdy ji ve škole naučili všechna potřebná písmenka. Už tehdy začala slepovat papírové knížky o dvou stránkách v domnění, že z nich jednou bude bestseller. Aktivněji pak začala psát až v době, kdy zjistila, jak se na klávesnici dělají velká písmena.
Ve svých dvanácti letech propadla blogerské vášni a i přes nevelký počet fanoušků si uvědomila, že by jednou chtěla vydat svou vlastní knížku. Narozen o půlnoci je její prvotina.



Trailer:

Gabriel je zaklínač, jelikož se narodil přesně o půlnoci v pátek třináctého. Žije v Dračích skalách, kde stále žijí elfové, trpaslíci a draci. Jelikož je Gabriel zaříkávač, tak dokonce jednoho draka vlastní.
Ve Dračích skalách žije královna Melissa, která nechce ponechat Gabrielovi, jelikož je následník trůnu jeho poslání. Snaží se všemožnými způsoby zabránit tomu, aby byla sesazena. 
Gabriel spolu s přítelkyní Nely se snaží zjistit podrobné informace o smrtích a zmizeních, které se za posledních pár dní v Dračích skalách udály. Podaří se jim najít pachatele a dostat Gabriela na trůn? "Už se moc těším," zabručel Gabriel, obrátil se ke zdi Helenina domu a začal do ní bušit hlavou, mezitím co Julie začala stěhovat jeho věci. - str. 123 Od Dračího znamení jsem nic neočekávala. Tedy vlastně ano, ale pouze knihu, kterou přečtu, a bude to průměrné čtení. Nedoufala jsem, že mě kniha obzvlášť nadchne, či se mi bude líbit, nebo že ve mně dokonce vyvolá nějaké emoce. Ale pravdou je opak. Dračí znamení mě vtáhlo do děje sic ne na prvních stránkách, ale asi ve čtvrtině knihy, ale opravdu mě vtáhl natolik, že jsem knihu musela dočíst v ten den, abych neměla špatné svědomí. Potřebovala jsem vědět, jak vše skončí. Což je jedno mínus na této knížce. Já se ten konec nedozvěděla, jelikož je tak otevřený, že jsem jenom zírala s otevřenou pusou na poslední stránku knihy a říkala si, co to je? Opravdu nutně potřebuji druhý díl. Pouze doufám, že ho autorka již píše nebo alespoň má v plánu. 
Autorka knihy, která toto dílo stvořila ve svých patnácti letech, napsala velice čtivou a poutavou knihu. Klobouk dolů, já bych nedokázala napsat ani stránku, a proto Lucku velice obdivuji. Na její prvotinu to bylo skvělé. Opravdu nepřeháním, ale jsem spokojená, nadšená a šťastná, že jsem této knize dala šanci. Ano místy se Lucka snažila, aby některé situace vyzněly vtipně a to se jí nepovedlo, ale to jsou pouze detaily.
Gabriel na první pohled nemehlo je hlavní postava knihy. Z nemehla se ale nakonec vyklubal mladík, který vlastní velice silnou moc, kterou bohužel neumí ovládat tak, aby se mohl postavit protivníkovi. Vyrůstal bez matky, jelikož zemřela. Otec ho opustil po dvou letech. Gabriel je sirotek a je jeho snem vidět opět otce. Bohužel neví, zda by měl, protože ho dráždí nutkání se mu pomstít za to, že ho opustil. 
Gabriel má celoživotní kamarádku Nely, která je s ním na každém kroku. Říkají si všechna tajemství a nakonec je možná Nely ta, která oba chrání. Mezi obyvateli Dračích skal se špitá, že tito dva mladí lidé jednou budou vládnout jejich skalám. 
V tom jim ale brání žena jménem Melissa. Protivná, zlá, hašteřivá a pomstychtivá. Tahle ženská mi neustále lezla na nervy. Věřte mi, že jsem málem vyletěla z kůže před jejím chováním, které bylo opravdu nepřípustné.
Celkově se mi dějová linie líbila. Příběh byl promyšlený, čtivý, občas vtipný a hlavně měl něco do sebe. Rozhodně ho doporučuji všem milovníkům draků, bytostí a fantasy knih. Já se už moc těším na pokračování a doufám, že vyjde a bude ještě lepší. Tak neváhejte a dejte tomuto dílu šanci. 
Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 
Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Kniha vypadá dobře, ale mě nikdy draci v knize moc neoslovili. Nejvíc se mi snad líbil jen Eragon a celá série. :D Ale ani na Goodreads to nemá špatné hodnocení, tak si to ještě promyslím. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá moc dobře a takovéhle knihy mám i ráda, takže ji rozhodně dám časem šanci :).
    Moc pěkná recenze :).

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní3/5/17

    Ja jsem tuhle knihu četla a je super

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno