Filmová doporučení (2)

Meme z mé dílny.
O co jde:
Cílem je upozornit a doporučit filmy, které se Vám líbily. 


Jak vycvičit draka
86 %

Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Fantasy

USA, 2010, 94 min

Viděli jste už trojrozměrného draka? A Vikinga? Pokud ne, budete mít příležitost v animované komedii Jak vycvičit draka od studia DreamWorks. Rodičové chlupaté Kung Fu Pandy a zeleného zlobráka Shreka se tentokrát rozhodli pro podívanou, která je ve všech ohledech poněkud drsnější. Jejich nejnovější dobrodružství se odehrává na drsném Severu, který obývají ještě drsnější Vikingové a spolu s nimi i draci. Ti jsou jednoznačně nejdrsnější.

Jediný, kdo není drsný ani trochu, je hlavní hrdina Škyťák. Vikinský teenager nějak nemůže zapadnout mezi ostatní obyvatele rodného ostrova Blpu, protože na rozdíl od nich spíš než svaly (kterých má pomálu), používá hlavu. Asi by se to dalo přejít, kdyby Škyťák nebyl synem náčelníka vesnice, Kliďase Velikána. Taťka má syna rád, ale bohužel si uvědomuje jeho „nedostatečnost“. Zvlášť když se blíží Škyťákovo iniciační uvedení mezi dospělé Vikingy, které lze úspěšně absolvovat jediným způsobem – zabitím draka v souboji. Draci jsou totiž na Blpu jediným, zato permanentním problémem. Desítky druhů létajících ještěrů prakticky neustále útočí na vesnici, kradou domácí zvířata, spalují úrodu i hospodářská stavení, a tak je morální povinností každého Vikinga bojovat proti drakům, jak se dá. I Škyťák by samozřejmě rád nějakého toho Nodra smrťáka, Ohavného zipáka nebo Hrůzáka hrozivého skolil, jenže matička příroda ho na to opravdu vybavila nevalně. Nepomáhají ani užitečné lekce v Drakoškole místního samorosta, kováře Tlamouna. Škyťák je naštěstí hlava otevřená a tam, kde schází hrubá síla, pomůže hlava, díky níž zkonstruuje samostříl, kterým zaútočí na nejobávanějšího z draků, prakticky nepolapitelnou Noční fúrii. Jediný výstřel (velmi úspěšný) změní budoucnost soužití lidského a dračího plemene na ostrově Blpu. Když se totiž Škyťák vydá zraněného draka dorazit a stát se tak definitivně mužem, cosi se v něm při pohledu do jasných dračích očí zlomí. A ten zlom bude začátkem jednoho krásného přátelství. Teď už jen zbývá přesvědčit ostatní Vikingy, že skutečný nepřítel číhá jinde.
Jak vycvičit draka zná určitě každý milovník animovaných pohádek. Kdo ho ale nezná, tak by to měl ihned napravit a na vtipnou a zaručeně skvělou animovanou pohádku by se měl podívat.
Já jsem se ze začátku také bála a nebyla si jistá, zda se mám na film kouknout, ale nakonec mě mile překvapil až mě donutil jít na druhý díl do kina. O něm, ale už v jiných doporučeních. :) 


Machři
66 %

Komedie
USA, 2010, 98 min

Komedie o pěti přátelích a bývalých spoluhráčích, kteří se po letech sejdou, aby vzdali poctu svému zesnulému basketbalovému trenérovi z dětství. Spolu se svými ženami a dětmi stráví víkend 4. července v domě u jezera, kde před léty slavili své vítězství. Navazují tam, kde přestali a zjišťují, proč zestárnout neznamená nutně dospět.
Tato komedie je naprosto skvělá a já nemůžu udělat nic jiného, než Vám ji doporučit. Rozhodně se velice zasmějete a pobavíte. Do horkých dnů se tato komedie jistě hodí. Spolu s druhým dílem je můžete shlédnout během jednoho večera. :) 


21 Jump street
73 %

Akční / Komedie / Krimi
USA, 2012, 109 min
Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) se na střední škole k smrti nenáviděli, aby se z nich v policejní akademii posléze stali nejlepší přátelé. Ačkoliv nepatří k tomu nejlepšímu, čím se může policejní sbor pochlubit, mají možnost svou pověst změnit ve chvíli, kdy jsou přiděleni k tajné policejní jednotce Jump Street pod vedením kapitána Dicksona (Ice Cube). Místo zbraní a policejních odznaků jsou vyzbrojeni batohy, aby se za přispění svého nedospělého vzhledu vmísili tajně mezi mládež. Problém je ale v tom, že dnešní dospívající mládež je docela jiná, než jaká byla před několika lety, a Schmidt s Jenkem zjišťují, že jejich představy o životě středoškoláků, ať už jde o sex, drogy či rock'n'roll, jsou zcela k ničemu. Především ale přicházejí na to, že se stále nevypořádali s celou řadou vlastních problémů, kterým v průběhu dospívání čelili – a oba se musejí postavit hrůze a nervozitě z toho, že se jsou nuceni vrátit znovu na střední školu a znovu zažívat všechny problémy, o kterých se domnívali, že už jsou dávno minulostí.
Tato kravina vám ze začátku může přijít prostě jako kravina :D, ale naopak opět je to velice zábavná krimi komedie, kde se nakonec z ne moc chytrých hlavních hrdinů stanou hrdinové.
Rozhodně byste tomu měli dát šanci aniž byste film hned po pár minutách tiply.
Já jsem se velice nasmála a pokud se vám bude tato prkotina líbit, tak se můžete stavit do kina, jelikož teď hrají druhý díl, na který jsem moc zvědavá. :) 

Komentáře

  1. Díky za tipy nějaká úplně šíleně praštěná komedie by se mi teď celkem hodila :)

    OdpovědětVymazat
  2. 21 Jump Street, celkom uletené ale predsa len.. Channing.... :P

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné filmy. :) Viděla jsem jen Jak vycvičit draka :), které bylo skvělý a mopžná půjdu do kina na druhý díl. Na dva zbývající filmy se někdy asi kouknu, vypadají dobře :)).

    OdpovědětVymazat
  4. Jak vycvičit draka - na tuto pohádku se chystám už dlouho kouknout
    a 21 Jump street jsem už viděla a nebylo to špatné..

    OdpovědětVymazat
  5. O How to train your dragon 2 jsem slyšela hodně, ale ještě jsem se na něj nekoukla :) Já bych strašně ráda chtěla vidět film v angličtině + české titulky, protože tam jednu zápornou postavu dabuje můj oblíbený herec. Btw., máš pěkný blog ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se chystám na Jak vycvičit draka . Taky mám hodně ráda animovaný pohádky, ale nejradši mám asi Na vlásku. Dál mě zaujal film Machři, vypadá to zajímavě tak se na to asi kouknu. :))

    http://myfantasyworld-myparadise.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. První i druhé doporučení jsem viděla:) Obojí je super:) Skvělé doporučení:)
    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Jak vycvičit draka jsem viděla a moc se mi líbil. Stejně jako ty i já jsem se bála, ale nakonec jsem neměla proč. Bylo to úžasné :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno