Recenze - Hrej tajně

Název: Hrej tajně
Originální název: Playing for keeps
Autor: Emma Hart
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 198
Nakladatelství: Galatea
Série: The Game
Díl v sérii: 2
Goodreads: 4.08 (4,261 hodnocení)








Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil.

Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět…

Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil…

Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší…

Během dne se obléká do pláště a říká si Super Máma, protože musí zápasit s dvouletým potomkem a dalším, který se chystá na svět. V noci však plášť superhrdinky odloží, naplní si sklenici džusu a píše knihy. 
Ráda píše o kouzelných věcech, polibcích a všem, co se hodí do jejích příběhů. Musí v nich povinně vystupovat sarkastické a vtipné postavy a stejně tak i sexy chlapi. Zrovna teď Emma pracuje na takovém množství knih, že se to snad ani nedá spočítat. Hrozně ráda je něčím zaměstnaná - teda pokud nejde o umývání nádobí. Ale zrovna během této neoblíbené činnosti přicházejí k životu její nejlepší nápady...


Aston Banks se zdá být posedlý pouze sexem, dívkami, sprostými slovy a tvrďáckým chováním. Svou pravou povahu neukázal zatím nikomu. Svou minulost, své vzpomínky, bolest, smutek a dětství skrývá ve svém vědomí. Ve chvílích smutku se utápí sám, aniž by slyšel útěchu od přátel. Všichni znají pouze tu tvář, která je ve všech ohledech tou špatnou. Tedy alespoň do té doby, než se mu do života připlete Megan. Krásná, chytrá, hodná, milá a chápající dívka, která mu otočí svět vzhůru nohama. Díky které se jeho život stává lepším a krásnějším. Je zde ale jeden háček, který jejich šťastný život naplňuje lží a strachem. 
Megan a Astonovi nezbývá nic jiného než hrát tajnou hru. 

Hrej tajně je čtivý, mírně erotický, ale také pravdivý romantický příběh o dvou mladých lidech, kteří si k sobě nachází cestu za pomocí tajností. Každý z nás v sobě skrývá nepříjemné vzpomínky, které občas vylezou na povrch, a je důležité v tuto chvíli mít u sebe osobu, která Vás utěší a pomůže Vám myslet na pěkné věci. Každá osoba, ať už je jakákoliv si zaslouží mít pravého přítele, který jej bude brát takového jaký je. Aston Banks se se svými problémy nesvěřuje. Proto tedy jeho přátele netuší, jaký doopravdy je. Mají o něm mínění, že je pouze sexu chtivý, namyšlený a ne moc chytrý kluk, který si užívá života. Za touto slupkou se ale skrývá citu schopný mladík, který si v životě prošel mnoha nepříjemnými situacemi, které mu ubližují a jeho noci jsou díky nim plné smutku, zklamání, nepochopení a strachu. 

Megan je velice inteligentní, krásná, mladá dívka, která žije příběhem pana Darcyho. Přeje si, aby její přítel byl přesně takový, jaký je on. Tajemný, ale přeci jen díky lásce otevřený. Megan netrvá dlouho, než začne pociťovat nutkání být s Astonem. Ochraňovat ho, být s ním, ale hlavně si přeje, aby ji prozradil své tajemství, aby mu mohla být v těchto chvílích po boku a dokázat mu, že se s tím společně vyrovnají. Megan v Astonově životě zvládne nemálo zázraků. Překvapí ho například rybařením nebo piknikem. Tyto momenty jsou velice intenzivní, milé, ale hlavně je zde poznat, jak jsou jeden pro druhého důležití.

Druhý díl série The Game svou tenkostí může ve čtenáři vytvořit pochybnosti o kvalitě děje. Je sice pravda, že je dějová linka urychlená a neuškodilo by ji, kdyby byla o pár stránek delší, ale to nic nemění na tom, že je knížka skvěle napsaná a čte se jemně, rychle, ale hlavně ve čtenáři vzbudí pocit lásky, pohody a úsměvu. Druhý díl se může zdát maličko slabší, než byl ten první, ale nic se nemění na tom, že je kniha na stejné úrovni. Proto rozhodně stojí za to, abyste si ho přečetli a tím zkrátili čekání na třetí díl, který bude rozhodně určitě stejně dobrý a možná lepší četba, než nám doposud Emma Hart nabídla.

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Práve dnes som si požičala od sestry Hrej hráčem a už sa na to teším :) pekná recenzia ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi jedna z mála, která tohle říká. Většina je názoru, že je to o poznání horší, já nemůžu soudit, protože jsem knihu nečetla. Ale Hrej hráčem bych si chtěla přečíst, tahle série vypadá hodně zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze :) Na knihu mám podobný názor a taky se mi líbila :)

    OdpovědětVymazat
  4. První díl jsem si vážně zamilovala a těšila jsem se na druhý díl, ten mě ovšem zklamal. Ale vážně hodně, prostě mi tam chyběl nějaký ten děj.. no, každopádně doufám, že to ten třetí díl spraví a celá série bude zase na vrcholku. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Akorát dnes mi dorazilo Hrej hráčem, dosť sa teším. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Som veľmi zvedavá :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno