Recenze - Nebezpečná láska

Název: Nebezpečná láska
Originální název: Nebezpečná láska
Autor: Kateřina Petrusová
Rok vydání: 2012
Rok vydání originálu: 2012
Vazba: vázaná
Počet stran: 376
Nakladatelství: Fragment
Série: Bavettovi
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.31 (298 hodnocení)









Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?




Kateřina Petrusová se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Hned potom šlo psaní opět k ledu,. dokud nenarazila na plno stějně nadšených pisatelek. Tentokrát už toho nenechala a vyklubala se z toho její knižní prvotina s názvem Nebezpečná láska.
V současné době žije v Pardubicích se svým manželem a dvěma.

Po smrti pacienta si Paige hledá novou práci. Ráda by se starala o malé děti. Paige přijímá práci u rodiny Bavettových. Má se starat o jejich syna Michaela. Michael se po autonehodě probral s mentalitou. Je s myšlením na úrovni dítěte. Paige si nachází vztah ke svému svěřenci a se svou prací je spokojena. Rodina Bavettových je navíc obklopena mnoha dalšími záhadami. 

Kateřina Petrusová je velice oblíbená česká autorka, která si své čtenáře získala každou knihou, kterou nakladatelství Fragment vydalo. Její knihy jsou čtivé a také velice vtipné. Taktéž Nebezpečná láska je od první stránky až do konce velice pěkně napsaná. Čte se jedním dechem. Čtenář si během četby odpočine, odreaguje a pousměje se. 

Hlavní hrdinka Paige je velice sympatická žena, kterou jsem si ihned oblíbila. Je milá, ale nenechá si jen tak něco líbit.  
V závěru jsou nakonec všechny postavy něčím příjemné a je lehké si je oblíbit.

Nebezpečnou lásku by si měl přečíst každý čtenář, protože má co nabídnout, je čtivá a rozhodně se u ní nudit nebudete. Vtipné dialogy a vtípky vykouzlí na tváři úsměv nejednomu čtenáři. Během četby se nejen nasmějete, ale také si budete užívat čtivost a zajímavost tohoto příběhu. 



Knihu hodnotím pěti hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno