Deklarace smrti - recenze


Autor: Malley Gemma
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 256
Rok vydání: 2013
Žánr: sci-fi
Vazba: brožovaná

Velká Británie, rok 2140. Život na Zemi se změnil od základů. Lidská civilizace už není ohrožena smrtelnými nemocemi, na které věda objevila léky. Nesmrtelnost však přináší i možná rizika – největším z nich je přelidnění. Proto byla přijata Deklarace – každý obyvatel může mít jen jedno dítě… Kdo zákony poruší, bude potrestán. Patnáctiletá Anna se narodila rodičům, kteří měli dvě děti. Nyní je označována za „Přebytečnou“. Jaký život ji čeká? Dokáže se vyrovnat se svým osudem vyděděnce?






Když jsem se do knihy pustila nevěřila jsem vlastním očím,že může mít někdo tak krutý život.Bylo mi Anny a jejich kamarádek opravdu líto.Myslím si,že nikdo na světě není nechtěný,ale bohužel tyto děti byli nuceny,aby si to o sobě mysleli.Jsem naopak ráda za to,že se objevil Petr a dokázal Annu přemluvit,aby se vrátila k rodičům a myslela si,že je na světě chtěná.

Byla jsem smutná z toho,že když Anna potkala své rodiče,tak je za chvíli ztratila.To jen z toho důvodu,že rodiče ji milovali a dali za ní a jejího bratra život.Anna konečně pochopila,že ji má někdo rád a stala se konečně vyvolenou.

Na knihu jsem přišla čirou náhodou,když jsem projížděla stránky knihkupectví.Po přečtení anotace jsem byla rozhodnuta,že si knihu zakoupím.Když mi přišla hned jsem se pustila do čtení.Prvních 50 stránek byla obrovská nuda.Od knihy jsem se nemohla odtrhnout od té doby,co se Anna s Petrem rozhodovali,že utečou.
Myslím si,že kniha stojí za to,aby jste si ji přečetli.Tato kniha Vás donutí přemýšlet nad životem.Knihu doporučuji.

Hodnocení: 



Komentáře

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno