Mrtvá čarodějka přichází - recenze


Autor: Harrison Kim
Nakladatelství: Fantom Print
Počet stran:  304
Rok vydání: 2010
Žánr:  fantasy
Vazba: vázaná
Série: Rachel Morgan (1díl)

V románu Mrtvá čarodějka přichází Kim Harrison představuje alternativní Zemi, v níž je lidstvo zdecimované virovou epidemií. To umožní vystoupit z odvěké ilegality inderlanďanům, nadpřirozeným bytostem typu upírů, vlkodlaků, skřítků a dalších. Lidé jsou v menšině, proto se s těmito bytostmi musí naučit koexistovat, což s sebou nese mnohé problémy. Hlavní hrdinka příběhu, mladá čarodějka Rachel Morganová, pracuje jako vyšetřovatelka Inderlandské bezpečnostní agentury (IBA), jejímž úkolem je potírání zločinů spáchaných inderlanďany. I když má výsledky, je svými nadřízenými přehlížena a dostává jen podřadné případy. Proto není se svou prací příliš spokojená a uvažuje o odchodu z agentury. Jenže v IBA zaměstnanci výpovědí nedávají… Rachel to přesto zkusí a spolu s upírkou Ivy a skřítkem Jenksem založí vlastní soukromou agenturu. To však IBA odmítá tolerovat a na čarodějčinu hlavu je vypsaná odměna. Z Rachel se stává živý terč a její šance na přežití jsou minimální. Je z ní vlastně mrtvá čarodějka…




Kniha se mi velice líbila.Nevím proč,ale nejlepší část knihy byla ta,kde byla Rachel proměněná za myš a potkala Nicka. Postavy se mi velice líbili Jenkse jsem si ale musela pořád představovat,jako nějaké větší stvoření.Přišlo mi divné že 5centimetrový skřítek může udržet telefon v telefonní budce a podobně.Rachel jsem si jako postavu velmi oblíbila,ale ani Ivy nebyla špatná.

Příběh se mi velice líbil.Byl zajímavý a poutavý.Knihu jsem si četla s radostí.Nejvíce mě mrazilo v zádech,když se Rachel snažili zabít.Měla jsem z toho vždycky takový divný pocit.

Knihu doporučuji milovníkům fantasy.Koupila jsem si ji na veletrhu za 50korun.Což bylo štěstí,protože bych ji asi novou za tak málo peněz nesehnala.Nejdřív jsem měla o knize pochyby,protože jsem nevěděla,do čeho se pouštím,ale překvapivě se mi kniha velice líbila.Autorka by měla být na sebe hrdá,protože napsala tak krásnou knihu,která mi přirostla k srdíčku a určitě se k ní jednou vrátím.Knihu doporučuji.





Hodnocení:




Komentáře

  1. Tak na tuhle sérii se zase chystám já a to pekelně dlouho..a vždy mi do toho něco vleze..:D Dle tve recenze se mi bude libit.. ale proste ten caaas je proti mne..chjo chjo.. Kdyžtak se ozvy na FB pokecáme..;) Jmenuju se všude stejně..;) ( Cathy Chloupková ) nebo hledej prostě na blogu odkaz na FB stránku..;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno