Recenze - Anna krví oděná

Autor: Kendare Blake
Počet stran: 
272
Rok vydání: 
2013
Vazba: 
vázaná
Nakladatelství: 
Baronet
Série:
Anna
Díl v sérii: 
1

Anotace:

Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.




Annu jsem poprvé spatřila v Globusu,když jsem se procházela kolem knih. Ničím mě nezaujala. Jenom jsem se na ni koukla. Poté začalo období,kdy jsem pořád koukala na knižní blogy. Nějak jsem na Annu pořád narážela a četla recenze,ve kterých byla jen samá chvála. Neváhala jsem.Přečetla jsem si anotaci a napsala si knihu na seznam knih k přečtení. Nemohu uvěřit,že jsem tak skvělé knize nevěnovala pozornost.
Po měsíci jsem na ni narazila v knihkupectví a bez váhání si ji koupila.

Na poličce mi ležela nějakou dobu. Nakonec jsem se rozhodla,že si ji přečtu.

Když jsem se do knihy pustila byla jsem překvapena tím,že se čte velmi rychle. Čekala jsem pomalé čtení,ale ono to šlo jako po másle.Kniha mě bavila již od začátku. Kdybych mohla,tak bych ji četla bez přestávek.

Case jsem si od prvního okamžiku velmi oblíbila. Přišel mi jako opravdu moc sympatický kluk. Lovec duchů. Je to sice nereálná představa,ale kniha mě strhla do děje natolik,že jsem si chvílemi myslela,že je to skutečnost.
Dost často se mi stávalo,že jsem se přistihla s husí kůži na zádech.

Když se v knize objevila Anna,tak jsem si myslela,že vyletím z kůže.

Upřímně moc nemusím knihy,kde jsou duchové. Jsem velký strašpytel.Často jsem se přistihla,že koukám po každém zvuku,který slyším a mám v sobě opravdu divný pocit.
Ze začátku jsem z Anny měla strach. Přišla mi,jako nějaká odporná stvůra. Když jsem si představovala,jak stojí nohama ve vzduchu a z šatů jí teče krev,trnula jsem.
Poté.co jsem Annu začala více poznávat. Oblíbila jsem si ji. Ani jsem nevnímala,že je duch. Brala jsem ji za obyčejnou smrtelnici.
Taky mě vždy dostalo,když Anna projevila své city. Vždycky jsem se usmívala. Duch,který zabíjí lidi má city? Neslýchané. :)

I když jsem od této knihy čekala mnohem více,tak se mi líbila. Sice jsem malinko zklamaná,ale to se prostě stává.
Přesto si myslím,že na někoho třeba udělá dojem větší,než na mě. Mně třeba někdy sedne kniha,kterou ostaní nemaj rádi. Jo. Tohle bohužel neovlivníme.

Annu určitě doporučuji všem čtenářům. I těm,kteří nemají rádi duchy,tak jako já. Věřte mi,že to stojí za to. Je to fajn vědět,že ve Vás může kniha vyvolat takové pocity.

Takže si knihu určitě přečtěte. Kupte si ji,půjčte si ji,ale hlavně si ji přečtěte. Stojí to za to! :) Na 100%.






A obálky? Tak k těm nemám slov. :) Jsou nádherné! :) Jak naše,tak i původní! :)) 
5/5 hvězdiček.


Na knihu mám stejný názor. I když mě krapet zklamala,nebylo to zase tak moc hrozné. 5/5 hvězdiček.


Komentáře

  1. Knížka se opravdu četla velmi rychle. Já taky duchy moc nemusím. Většinou když se divám na nějaký film nebo čtu knížku tak pak neusnu :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja ich mám práveže veľmi rada a celkovo všetku fantasy literatúru. Ďalší dôvod na prečítanie tej knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Duchovia nie sú moja obľúbené potvorky, ale knihu si plánujem prečítať, takže ďakujem za ďalšie pokopnutie.:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno