Recenze - Lexikon lektvarů paní Daneové


Autor: Katherine Howe
Počet stran: 
398
Rok vydání: 
2010
Žánr: 
Literatura světová - Romány
Vazba: 
vázaná s přebalem
Nakladatelství:
Ikar
Série: 
-
Díl v sérii: -


Studentka historie na Harvardu Connie potřebuje dokončit svou disertační práci, ale místo toho musí zařizovat prodej opuštěného domu své praprababičky v městečku Salem. Náhodou objeví starou Bibli ze 17. století a v ní klíč se jménem Deliverance Daneové. Connie s úžasem zjišťuje, že dávno mrtvá žena byla odsouzenou čarodějnicí a zanechala po sobě lexikon plný nadpřirozeného vědění. Navíc se zdá, že Connie je s historií Salemu a jeho krvavých procesů sama spojena víc, než měla tušení, a že stará magie možná skutečně existovala…





(Recenze může obsahovat spoilery!)

Connie je studentka historie na Harvardu. Během léta má dokončit práci pro svého profesora. Bohužel ji zavolá matka a Connie musí vyklidit dům své praprababičky. Není z toho moc nadšená,ale co se dá dělat. Nakonec z představy,že zabije léto nudou a uklízením se stane přímý opak. Connie nachází v babiččině domě klíč. V klíči objeví papírek s jménem Deliverance Daneové. Jelikož je Connie úspěšná historička,tak se dá hned do pátrání. Nic není,ale tak jednoduché.
Connie zjišťuje,že Deliverance byla odsouzena za čarodějnictví a že v soupisu jejího dědictví je kniha recepisů. Connie se o knihu začne ihned zajímat a zjistí,že hledání nebude až tak jednoduché,protože knihu každá generace nazývala jinak.
Během svého pátrání potká Sama,na kterého je po měsíci uvalena kletba Coniina rodu. Ano,kletba je uvalena pokaždé na muže,který je pro ženu tohoto rodu ten pravý..
A k tomu to nejlepší. Z profesora se stává blázen a všechno co,kdy Coniina matka řekla se zdá najednou být pravdivé.
Třešničkou na dortu je to,že Connie začně kouzlit.Ano je to šílené.

Můj názor:

Myslela jsem si,že to bude nuda. Že se v knize nebude nic dít a mě to nebude zajímat.
Nakonec jsem byla mile překvapena. Kniha byla velice zajímavá...

Dozvěděla jsem se spoustu informací o Čarodějnických procesích v Salemu.

Kniha byla napsaná v přelomu roku 1991 a některé kapitoly spadají do roku 1681. Do doby,kdy žila Deliverance a její potomci. To se mi na knize líbilo,že to všechno nebylo na stejné brďo.


Že Connie začala kouzlit mi vůbec nevadilo. Bohužel se mi to ke knize prostě nehodilo. Půlka knihy,kde se nekouzlilo a další půlka se kouzlí ostošest. To mi k sobě prostě nepasuje.





Mé hodnocení obálky:



Dle mého názoru je originální obálka lepší. Na naší obálce se mi nelíbí,jak má žena zničené vlasy. Originální obálka je jednoduchá a svá. Proto dávám naší obálce 3hvězdičky z 5.



Mé hodnocení knihy:

Byla jsem spokojená. Po celou dobu jsem se nenudila. Proto mi nezbývá nic jiného než dát knize 5 hvězdiček z 5. :)) 


Komentáře

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno