Recenze - Nesmrtelná láska

Autor: Jen Holling
Počet stran: 288
Rok vydání: 2011
Vazba: brožovaná
Nakladatelství: Levné knihy
Série: MacDonellovy nevěsty
Díl v sérii: 5

Anotace:

Hannah kdysi mívala jiné jméno a žila život obyčejné venkovanky. Její manžel byl hrubec a násilník a nemilosrdně jí bil. Jednou jí zmlátil tak, že téměř umírala. Tehdy dostala na vybranou - buď může zemřít, nebo bude proměněna v baobhan sith, krvelačnou čarodějnici. Vybrala si druhou možnost. Od té doby nestárla a dnes žije na opuštěném ostrově stranou všech lidí. Přesto se její osud už podruhé zkřížil s jedním pozoruhodným mužem. Drake McKay se poprvé s Hannah setkal, když bezúspěšně léčila jeho nemocnou ženu. Ač jí do určité míry kladl za vinu, že manželka zemřela, přece jen na obávanou léčitelku úplně nezanevřel. Rozhodně nemohl nečinně přihlížet, aby jí zahubili pověrčiví vesničané...




Když se Drake vrátil za Hannah,darovala mu volnost. Proto se ji také rozhodl pomoci,když se na ni vesničané chystali zaútočit.
Hannah a Drake se vydávají na cestu,kde se opět setkávají se zlým Luthiasem. Mužem,který touží po jejich smrti. Po smrti všech jejich blízkých.
Drake se tedy rozhodne s Luthiasem skoncovat. Pomstít svou neteř Deidru za to,že ji celý život pronásledoval a nenechal spát. Pomstít lidi,kterým napáchal jen zlo.
Není to ale zase tak jednoduché. Luthias je velmi silný. Buduje si armádu a Hannah s Drakem na něj nestačí. Pomůže Drakeovi a Hannah někdo? To zjistíte jen v tom okamžiku,když se do knihy začtete a vychutnáte si příběh o statečnosti a Nesmrtelné lásce!

Nesmrtelná láska je pokračování knihy Můj nesmrtelný ochránce. Jedinou věc, kterou nechápu je ta,proč Levné knihy vydaly nejdříve 5 a rok poté 4 díl.To mi příjde zcela nelogické. Navíc nechápu,kde se poděly první 3 díly.

Nesmrtelná láska je napsána z pohledu Hannah,Drakea a občas i Luthiase. Střídají se po odstavcích.
Kniha Můj nesmrtelný ochránce byla celá o Deidře a Stephenovi,ale tento díl byl z pohledu jejího strýčka Drakea a čarodějnice Hannah.
V tomto příběhu se ale také setkáváme s Deidrou a Stephenem.

Musím říct,že tento díl mi přišel poněkud slabší než první. Nevím,jestli je to tím,že jsem si za celou dobu na Drakea a Hannah nezvykla,nebo tím,že mi tento díl přišel poněkud méně akčnější než první.

Bylo to příjemné oddechové čtení.V knize se objevovala občas i erotika,kterou opravdu nemám v oblibě. Tyto úseky jsem četla jedním uchem tam a druhým ven. Některé události byly tak podrobné,že jsem až kroutila očima.

Drake se v předchozím dílu objevoval jen zřídka,takže je plus,že ve druhém byl hlavní postavou. Dozvěděla jsem se o něm spoustu věcí. V prvním díle jsem ho litovala. Tolika hroznými věci si v životě prošel. Ale teď? Ukázala se jeho pravá stránka a občas jsem měla chut ho praštit.
Jinak se také projevoval jako sympatický,pohledný muž. Chvílemi jsem ho měla i ráda.

Hannah jsem si oblíbila již v prvním díle. I když se tam neprojevila,jako hodná žena,zde byla opakem. Měla jsem ji ráda a soucitila jsem s ní,když se dělo něco nepokojivého. Hannah se projevovala jako žena,která kvůli své minulosti vypadala nebezpečně,ale přitom byla nevinná a hodná. Drake se nemohl nabažit její krásou. Pleť jemná jako bavlnka a vlasy dlouhé až po pas.

Luthias mě jako v první díle pořád jenom štval. Ta nenávist k němu stále rostla a rostla. Když mu Drake prořízl hrdlo,spadl mi kámen ze srdce. Byla jsem šťastná,že je konečně pryč. Člověk,tedy upír,který napáchal takové zlo si také nic jiného nezasloužil.


Takže když to shrnu bylo to takové průměrné čtení. Knížka byla slabší než první díl,ale nějak mě nenudila. A to je plus. Nenudila,občas pobavila.Postavy jsem si v celku oblíbila a kdyby byla možnost,klidně bych si přečetla všechny díly této série. Ono to není bláhové čtení,ale také není nudné. Ten námět také není špatný. Možná kdyby bylo v knize trošku více akce a autorka by si s příběhem trošku více pohrála,byla by tato série oblíbená. Ono také většinu lidí odrazuje to,že je tato kniha z Levných knih. Musím ale podotknout,že jsem se nesetkala skoro s žádnou chybou. Jako by kniha ani nebyla z Levných knih.
Tak tedy pokud Vám nevadí,že příjdete o první 3 díly série,určitě si tyto knihy přečtětě. Stojí to za to. Jen od nich moc nečekejte,protože by jste asi byly zlamaní.


Tak co bych mohla říct k obálkám. Jednoduše Lk se to zase nepovedlo. Ta obálka je hrozná. Prostě se mi skoro vůbec nelíbí. Možná jen to pozadí. Jen připomínka - Ten muž se mi taky nelíbí. Naše obálka se s původní nedá vůbec srovnat. Ta původní - je na ni pěkný muž,má pěkné barvy, krásné pozadí. Ta naše - nepěkný muž,divné barvy, možná to pozadí obálku zachraňuje.

Naší obálce dávám 2/5.


Knížce dávám 4/5.


Komentáře

  1. Pěkná recenze :), pokud vyjdou i ty tři díly tak si nejspíš tuhle sérii přečtu, jinak se mi do toho moc nechce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to zaujímavo. Niečo na spôsob temných lovcov, len z opačného hľadiska. Ale tá naša obálka je otrasná.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno