Recenze - Krvavá cesta

Autor: Moira Young
Počet stran: 
344
Rok vydání: 
2013
Vazba: 
vázaná
Nakladatelství: CooBoo
Série: -
Díl v sérii: -

Anotace:

Saba žije u Stříbrného jezera – pustiny zpustošené neustálými písečnými bouřemi – kde se její rodina snaží přežít a neustále naráží na pozůstatky dávno zaniklé civilizace Padlých. Když čtyři tajemní jezdci unesou její milované dvojče Lugha a zabijí jejího otce, Saba se vypraví osvobodit bratra a pomstít otce. Cestou potkává pestrou společnost dobrodruhů, pašeráků a samozřejmě i Jacka, úžasného a nesmírně drzého kluka. Saba během svého putování zjistí, že není slabou a bezbrannou dívkou, ale naopak skvělým bojovníkem, který má schopnost změnit deformovanou společnost zevnitř…
Krvavá cesta je román plný akce, napětí a dobrodružství.


Saba žije se svou sestrou, bratrem a otcem u Stříbrného jezera. Když jednoho dne odvedou tajemní muži jejího bratra Laugha a její otec zemře, tak se ho vydává okamžitě hledat. Za doprovodu své malé sestry. Sabu při hledání bratra zastihne mnoho komplikací. Stihne Saba zachránit svého bratra včas? Stihne ho zachránit do Letního slunovratu?


Na Krvavou cestu jsem se ze začátku moc nevrhla. Anotace se mi zdála slibná, ale od čtení mě odrazovala obálka. I když skvěle vystihuje děj, tak mi ihned nepadla do oka.
Když jsem ale začala na Krvavou cestu číst recenze a každý si ji jen chválil, tak jsem se rozhodla, že si ji přečtu. Tato kniha se stala velmi populární v zahraničí, díky tomu, jak autorka knihu napsala.

Styl psaní autorky jsem od prvních dvou vět začala hltat. Bylo to osvěžující, rychlé čtení. Člověk se ihned vžil do děje a pociťoval všechny pocity hrdinů, protože autorka je skvěle vystihla. Pokud budu mít možnost si někdy přečíst další autorčina díla, tak nebudu váhat. 

Saba jako hlavní hrdina knihy, je velice sobecká, neústupná, pomstychtivá, tvrdohlavá, ale taky poctivá a  odvážná. Sabo měla neskutenčně moc vlastností. Již od začátku jsem si ji oblíbila. I když se nechovala moc pěkně ke své sestře, tak jsem ji pak obdivovala, že si k ní našla cestu. Před Jackem byla ledová jako led a pořád ho odstrkávala. Nakonec ji ale láska přemohla a srdce se ji obměkčilo. Také mě překvapila její velká síla a cíl, zachránit svého bratra. Přes všechny zábrany se nevzdala a pořád putovala dál tou nekonečnou cestou.

Jack je do Saby zamilovaný, Ta ho bohužel odmítá. On se ale nevzdává a snaží se Sabu získat. Jack byl velmi statečný, milý, kamarádký, dobrosrdečný a silný muž.

Když jsem knihu četla často jsem přestávala vnímat realitu. Děj mě naprosto uchvátil. Krvavé cestě jsem nedávala moc velkou naději. Měla jsem strach, že se mi nebude líbit, ale pravý byl opak. I když jsem knihu četla poměrně dlouho, tak jsem si každou stránku užívala. Každá byla totiž plná něčeho, co člověka vytahovalo z reality.
Jednoznačně neváhejte a Krvavou cestu si přečtěte. Je to skvělá kniha. Sama jsem překvapená, že ve mě zanechala tolik zvláštních pocitů. Knížka je plná emocí, lásky, přátelství a hlavně silných, statečných hrdinů.

Naše obálka, jak už jsem řekla na první oko člověka nezaujme. Původní je možná o krapet lepší. 
Obálku hodnotím 3 hvězdičkami z 5.


Jelikož se mi kniha opravdu hodně líbila, tak ji hodnotím 5 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji  Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.


Komentáře

  1. Sakra já chci tu knížku, jinak pěkná recenze :).

    OdpovědětVymazat
  2. mne sa práveže tá obálka veľmi páči :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knížku jsem moc zvědavá, zatím jsem na ni četla samé pozitivní recenze, tak uvidíme. Jinak k té obálce - originál není špatný, ale víc se mi líbí ta naše, protože... Já nevím, je mi prostě sympatičtější. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Po tvé recenzi mám chuť si hned teď zajít do knihkupectví pro Krvavou cestu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Túto knihu strašne strašne chcem a závidím ti ju. A po tvojej recenzií mám ešte stokrát väčšiu chuť si ju prečítať. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Obálka nič moc ale anotácia a recenzia sú skvelé. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno