Recenze - Tajuplná zahrada

Autor: Amanda Quick
Počet stran:
 280
Rok vydání: 2013
Vazba: vázaná s přebalem
Nakladatelství: Baronet
Série:
Dámy z Lantern Street
Díl v sérii: 
1

Anotace:

Spisovatelka a profesionální společnice Evangeline Amesová si pronajme dům na předměstí městečka Little Dixby, daleko od Londýna, kde byla před nedávnem napadena. Fascinována paranormální energií vycházející z nedalekých Křišťálových zahrad potají přeleze zeď, aby pozemky prozkoumala. A když se znovu ocitne v nebezpečí, instinktivně zamíří právě do těchto zahrad.

Lucas Sebastian je gentleman, který by nikdy neodmítl pomocnou ruku dámě v nouzi, i když mu neoprávněně vstoupí na jeho pozemek. Rychle se zbaví útočníka a trvá na tom, aby vše uchovali v tajnosti. Už tak o něm koluje spousta řečí, povídá se, že je na jeho zahradě ukrytý poklad a že jeho strýc – který zemřel za záhadných okolností – pořádal v domě okultní botanické experimenty.

Lucas a Evangeline k sobě okamžitě pocítí silnou přitažlivost, avšak musejí se vypořádat s nejedním problémem. Ať už se ji snažil zabít kdokoliv, zkusí to znovu. Ale kdo to může být? Brzy odhalí, že mají společného nepřítele. A jelikož energie vyzařující z Křišťálových zahrad narůstá, začíná jim být jasné, že pokud chtějí přežít, musí najít to, co bylo před dávnými dobami pohřbeno.


Evangeline Amesová pracuje jako profesionální společnice. Má paranormální schopnost poznat, jaký člověk je. Svou paranormální schopností dokáže člověku dokonce ublížit. 
Když se Evangeline přestěhuje do Londýna, kde si pronajala domek v Little Dixby, aby napsala svůj román do novin, tak ji napadne nějký muž. Když před ním Evangeline prchá, tak se dostane do Křišťálových zahrad, kde ji před mužem ochrání majitel panství Lucas Sebastian.
Lucas si od této noci umanul, že má za Evangeline zodpovědnost. Rozhodne se vypátrat člověka, který muže najal. Podaří se mu to s pomocí Evangeline?


Kniha Tajuplná zahrada mě zaujala jak anotací, tak obálkou. Na čtení jsem se opravdu těšila. Knížka je napsána z pohledu vypravěče. Musím se ale přiznat, že jsem od ni čekala něco víc.
S překvapením mě ale kniha začala opravdu bavit. Četla se poměrně pomalu, ale tím jsem si ji více vychutnala. Objevovalo se v ní paranormálno ale taky erotika, kterou v lásce moc nemám. Tentokrát mi ale nevadila.

Tajuplná zahrada je historická romance. Vytušila jsem to ihned na počátku. Dle spisovného psaní, zvyklostem a oblečením postav. Styl psaní autorky jsem si ale ihned oblíbila a četla jsem ho s chutí.  
Na knize se mi líbilo, že autorka popisovala i vztahy mezi služebnými.

Evangeline je žena, která nemá rodinu. Otec ji zemřel a nechal ji jen v dluzích. Evangeline je chytrá a stala se profesionální společnicí a tak má peníze na slušnou róbu a pronajati domku u Křišťálových zahrad. Když potká Lucase ihned ji je jasné, že je mezi nimi paranormální energie, která je k sobě přitahuje. Lucas si je od prvního setkání s Evangeline jistý, že je ona právě tou ženou, kterou vždy hledal. Postupně si ti dva k sobě hledají cestu a zažívají překrásnou noc v Křišťálových zahradách.

Jednoznačně, kdo by si chtěl knihu přečíst, tak ať neváhá. Je to příjemná oddechovka na pár hodin.  Je zde láska, přátelství, vraždy, paranormálno a mnoho dalšího, co člověka zaujme a vtáhne do děje.

Česká obálka se mi líbí. Vystihuje děj. Je dokonce i hezčí než ta původní. Z naší obálkou jsem jednoznačně opravdu spokojená.

Obálku hodnotím 4 hvězdičkami z 5.


Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE

Komentáře

  1. Tuhle knížku neznám.. ale jednou si ji možná přečtu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jí neznám :) obálka se mi víc líbí původní:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno