Recenze - Vidím to, co vrah

Autor: Jill Hathaway
Počet stran: 
272
Rok vydání: 
2012
Vazba: 
brožovaná
Nakladatelství: 
Fragment
Série: 
Děsivé splynutí
Díl v sérii:
 1

Anotace:

Vee Bellová si je naprosto jistá, že sestřina kamarádka Sophie nespáchala sebevraždu. Byla zabita. Ona to ví, protože tam byla. Vee má narkolepsii, během záchvatů ale neupadá do spánku. Když omdlí, ocitá se v hlavě někoho jiného a prožívá život skrz jeho oči. Vklouzla například do hlavy své sestře, když podváděla při testu z matematiky, do učitelovy, který pil před začátkem hodiny. Nic ale Vee nepřipravilo na to, co se stalo jedné říjnové noci… ocitla se v hlavě někoho, kdo držel v ruce zakrvácený nůž, a stál nad Sophiiným tělem. Vee přímo zoufale touží někomu sdělit své tajemství, ale kdo by jí věřil? Zní to tak šíleně, že to nedokáže říct ani kamarádovi Rollinsovi, natož policii. Rollinsovi to ale říct stejně nemůže, protože teď už se moc nestýkají, Vee totiž tráví čím dál tím víc času se Zanem. Zamotaná do nebezpečí a děsivých lží, musí Vee sama odhalit vraha dříve, než udeří znovu.


Vee je neobyčejná studentka s růžovými vlasy, která trpí narkolepsií. Nikdo kolem Vee neví, že pokaždé, když omdlí, tak se převtělí do jiného těla.Stačí pouze sáhnout na věc, která byla pro někoho důležitá. Na věc ve které člověk nechal kousek sebe a Vee se objevuje jinde.
Když zemře nejlepší kamarádka její sestry, tak se v okamžiku vraždy objeví Vee ve vrahově těle. Od této chvíle je na ní, jestli má vše říct policii nebo se snažit vypátrat vraha sama. Musí ale na odpověď přijít rychle, protože druhá oběť se objeví brzy a jako další může být na řadě její sestra.
Podaří se Vee vypátrat vraha a zachránit tak svou sestru? 


O knize Vidím to, co vrah jsem se dozvěděla na jednom z blogů, které jsem prohlížela. Na knihu jsem se ze začátku moc nevrhla. Hodnocení této knihy nebylo moc kladné. Recenze mě ale neodradily a rozhodla jsem se si knihu přečíst. Když se mi naskytla možnost, ihned jsem po knize chňapla. Musím říci, že jsem očekávala více.

Vee, hlavní hrdinku knihy jsem si moc neoblíbila. Nebyla mi doslova protivná, ale zdaleka mi nesedla tak, jak jiné postavy. Občas mi ji bylo líto. Dívka, která trpí nemocí, přišla o svou matku, otec se ji moc nevěnuje a teď musí dokonce dávat pozor na svou sestru.
I přes všechny hádky se sestrou ji má moc ráda. Klidně by kvůli ní vletěla do ohně. Vee se projevila jako dívka, která sice svou mladší sestřičku provokuje, ale nadevše miluje.

Mattie je Veeina sestra. Ze začátku jsem ji moc neměla ráda. Puberťačka, která se opíjí na večírcích. Nic pro mě. Když ji ale zemřely dvě nejlepší kamarádky a ona dávala vinu sobě, tak mi ji bylo líto. Nedokážu si představit, jak bylo těžké si tím vším projít.
Naštěstí tu Vee má svou starší sestru a všechno je pro ni aspoň trochu lehčí.

Dále zde byl Rollins. Nejlepší kamarád od Vee.Je do ni zamilovaný. Bohužel se poslední dobou od sebe dost zdalovali. Oba před sebou měli tajemství. To je od sebe na chvíli odtrhlo, ale nakonec se vše obrátilo k lepšímu.
Postavy jsem moc nepoznala. V knize se autorka hlavně zaměřovala na Vee a ostatním postavám nedala moc prostoru. Neměla jsem šanci je poznat, tak jak bych chtěla.

Závěrem bych tedy chtěla říct, že jsem čekala něco lepšího. Knížka se čte opravdu rychle. Má velká písmena a malé stránky. Chybělo mi ale napětí a akce. Knížka byla pořád v jednom tempu. Nic moc se tam nědělo. Ani když se stala vražda, tak jsem ji nebyla nějak ohromena. Autorka to napsala tak, že mi všechno přišlo ve stejné atmosféře.
Příběh se mi líbil. Kdo knihu nečetl, tak ať si ji klidně přečte. Ale nesmíte od ní moc očekávat. Autorka měla opravdu skvělý nápad. Převtělování je opravdu super, ale kdyby se tam odehrálo více událostí, které by člověku vzaly dech, tak by to bylo lepší.

K obálkám nemám slov. Jednoduše nechápu, proč máme na obálce dívku s tmavými vlasy, když Vee je měla růžové. Naše obálka se mi moc nelíbí. Původní není také moc pěkná, ale lepší než ta naše. Obálku hodnotím 2/5.


O hodnocení knihy jsem přemýšlela dlouhou dobu. Když jsem tak přemýšlela, tak jsem zjistila, že knížku ohodnotím 4/5. Tu jednu hvězdičku odstraňuji kvůli chybějící akci. :) Myslím, že kniha si ty 4 hvězdičky zaslouží. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Jo knížku jsem si chtěla přečíst, ale asi s tím počkám :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku bych si taky chtěla přečíst, ale nějak nespěchám :)

    OdpovědětVymazat
  3. už ten názov ma dostal.. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno