Recenze - Vražedná pomsta

Autor: Suzanne Collins
Počet stran: 336
Rok vydání: 2010
Vazba: brožovaná
Nakladatelství: Fragment
Série: Hunger games
Díl v sérii: 2

Anotace:

Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje!

Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?


Již uběhlo třičtvrtě roku, od doby co musela Katniss čelit boji na život a na smrt v Aréně smrti. Jeden by si řekl, že všechno to natáčení a otravování musí jednou skončit. Ba naopak. Všechno je vzhůru nohama a Katniss musí čelit dalším překážkám, které pro ni přichystal Kapitol. Přitom se musí snažit, aby nezpůsobila bolest svým blízkým a oni mohli zůstat naživu...



Po přečtení prvního dílu jsem ihned věděla, že si musím přečíst druhý díl. Ze začátku jsem začala pochybovat o tom, že mě kniha bude bavit. Prvních sto stran bylo průměrné čtení. Poté v knize nastal zvrat, který mi doslova vyrazil dech. Od té doby jsem toužila číst do nekonečna. Vnímala jsem pocity Katniss tak intenzivně, že jsem skoro nevnímala reálný svět.Příběh mě doslova pohltil.

Vražedná pomsta je psána jako první díl z pohledu Katniss. Mně tento druh psaní vyhovuje. Lépe se pak dokážu vcítit do role hlavní postavy. 

Katniss mi jako v prvním díle ihned přirostla k srdci. Její povahu jsem si oblíbila. Chvílemi mě ale štvalo, že sama neví co chce. Ohledně Hurikána a Peety. Já osobně fandím Hurikánovi. Jednoduše ho mám raději než Peetu. Dle mého názoru to bude tím, že se v knize objevuje zřídka. Kdybych ho poznala více možná bych změnila názor.

Peeta, tak ten mě doslova ohromil. V jedničce jsem měla pořád pocit, že ho nikdy nebudu mít ráda. Teď se ukázal opak. Obdivuji jeho lásku ke Katniss. I přes to všechno jí miluje a chce pro ní to nejlepší. Chvílemi mi příjde, že si to Katniss ani neuvědomuje.Já osobně taky nevím, koho bych si vybrala.

Haymitch. Ten mě opravdu zklamal. Po celou dobu jsem ho měla ráda, protože i přes svou povahu se v něm našlo kousek dobra. Na konci jsem měla chuť mu jednu vlepit. Takto se zachovat. Vůbec se Katniss nedivím, že vyletěla z kůže. Také bych to udělala. Naopak si ale myslím, že možná udělal správně. Ale i přesto jsem ho přestala mít ráda. Uvidíme, jak se bude chovat ve třetím díle.


Závěrem bych chtěla říct, že druhý díl Hunger games nakonec splnil má očekávání.Knížka se mi opravdu líbila a věřím, že si ji určitě někdy do budoucna přečtu znovu. Mně se často nestává aby mi při čtení naskakovala husí kůže a mrazilo mě po zádech.To je také důvod proč mi tyto knihy stále zůstávají v mysli a zdá se mi o nich. Kdo četl jen první díl, ale druhý ne, tak ať to okamžitě napraví. Přicházíte o mnohé. Přicházíte o nepopsatelný zážitek.

Obálka se mi opravdu líbí. Jsem ráda, že opět zůstala ta původní. Červenou barvu mám ráda.
Nezbývá mi nic jiného než obálku ohodnotit 5/5.


Knížce také dávám 5/5. Ze začátku jsem myslela, že ji dám 4 hvězdičky, ale knížka mě přesvědčila natolik, že ji musím ohodnotit 5 hvězdičkami.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Dobře! Přesvědčila si mně! Přečtu si ten druhý díl! :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Celá série je úžasná :) Všechny díly jsem četla před rokem, máme doma takové to vydání, kde jsou všechny tři, a plánuju re-read. Těš se na trojku! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Bola to veľmi dobrá kniha, som zvedavá, aký bude film. Podľa traileru, čo som videla, to vyzeralo lepšie ako jednotka. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se těším až se pustím do druhého dílu Hunger games :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem si nejdřív myselal, že knížce dám max. 4 hvězdičky. No a nakonec jsem skončila opět na pěti :D

    OdpovědětVymazat
  6. Môj najobľúbenejší diel z celej série :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno