Recenze - Léto, kdy jsem zkrásněla

Autor: Jenny Han
Počet stran: 
240
Rok vydání: 
2012
Vazba: 
vázaná s přebalem
Nakladatelství: 
Jota
Série: 
Léto
Díl v sérii:
1

Anotace:

Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…


Belly je patnáctiletá dívka, která každé léto jezdí se svým bratrem Stevenem a mámou do prázdninového domu, který patří mámině nejlepší kamarádce Suzanně. Suzanna má dva syny. Konráda a Jeremiáše. Belly je již od sých deseti let do Konráda zamilovaná a každý rok si přeje, aby si ji všiml.
Když se Belly sestká na večírku s Camenem, tak se zdá, že na Konráda zapoměla. Zůstane Belly ze svou prázdninovou láskou? Nebo zjistí, že Konráda nikdy nepřestane milovat? 


Ke knize jsem se dostala až po obdržení druhého dílu. Když už jsem měla doma druhý díl, tak jsem musela mít i první. Koupila jsem si ho v bazaru za 90 korun.
Do knihy se mi ze začátku moc nechtělo. Nejsem ten typ člověka, který by hltal zamilované romány. Já mám ráda akci, fantasy a detektivky.
Nakonec jsem se ale do knihy pustila a začalo to, čeho jsem se bála. V knize mi chybělo napětí a podobné věci, které já v knihách očekávám.
Postupně jsem si knihu zamilovala.Nedokázala jsem pochopit, že takováto kniha ve mně může vyvolat tak ohromně smíšené pocity.

Kniha Léto, kdy jsem zkrásněla je psána z pohledu Belly. Styl psaní autorky se mi již od prvních vět zalíbil. Tento styl preferuji. Což bylo další plus pro tuto knihu. Četla se rychle a lehce.

Belly jsem si od samého začátku oblíbila. Když ale přišli na řadu chlapci, tak jsem na ni byla naštvaná. Belly byla tolik zaslepena láskou ke Konrádovi, že si ani nevšimla, jak po ni Jeremiáš pokukuje. Poté mě také zklamala, když se setkala s Camem. Zneužila ho, aby si ji Konrád všímal. Tímto mě naprosto dostala.
Belly se také pořád chovala jako dítě. I když ji bylo skoro šestnást, pořád se nedokázala rozhnodnout co chce. Byla ufňukaná a pak se mohla divit, že ji kluci mezi sebou nechtěji.
Ve spoustě věcech jsem ji ale chápala. Také jsem byla již dávno zaslepená láskou. Proto jsem se dokázala vcítit do její situace.

Konrád, tak ten mě štval již od samého počátku. Sobecký, pořád opilý a zasypaný jen sám sebou. Když jsem ale dozvěděla proč takový je, tak mi ho bylo líto. Kdyby byla moje máma nemocná, také bych taková byla.
Po celou dobu knihy mě sice rozčiloval, ale na konci jsem byla překvapena. On opravdu nebyl tak sobecký. Jen se pořád soustředil na jednu věc, že ostatní kolem sebe nevnímal.

Jeremiáš, tak ten byl od začátku můj favorit. Bellin nejlepší přítel. Při každé situaci stál při ní a měl ji opravdu moc rád. Často jsem zuřila, protože jsem chtěla ať Belly miluje jeho. Protože on mi přišel jako opravdu správný kluk. Myslete si co chcete. Pořád je můj favorit! :D

Celkově kniha nebyla zase tak špatná. Ono je to tím, že já nikdy romány nedočetla. Vždy jsem skončila na 30 straně a pak knihu zavřela. U této knihy jsem si ale řekla, že ji přečtu ač by byla jakkoli nudná.
Jsem opravdu ráda, že jsem si knihu přečetla. Ze začátku jsem ji chtěla hodnotit třemi hvězdičkami, ale po dočtení jsem byla knihou, tak unesena, že jsem se rozhodla pro čtyři.
Já na takové slaďárny moc nejsem. Ale tato kniha nebyla jenom to. Šlo tam o lásku, zdraví, rodinu. To jsou ty nejdůležitější věci pro nás pro všechny. Kvůli těmto třem bodům se mi kniha líbila.
Kdo Léto ještě nečetl neváhejte. :) Je to super čtení.

Co říct k obálkám. Ta naše je oproti původní horší. Původní obálka dle mého názoru zachycuje hlavní postavy. Na naší je pouze dívka, která se mi navíc vůbec nelíbí. Škoda, že nakladatelství nenechalo původní obálku.
Naši obálku hodnotím 2/5 hvězdiček.


Jak jsem již psala knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5. :)


Komentáře

  1. S tvojí recenzí na 100% souhlasím :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku mám doma a docela se na ni těším. :)
    No, mně se anglická obálka nelíbí. :/ Česká taky nic moc, ale ta AJ je podle mě horší...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno