Recenze - Dvě zrcadla

Autor: Karolina Limrová
Počet stran: 
260
Rok vydání:
2011
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Host
Série: Dvě zrcadla
Díl v sérii
: 1

Anotace:

Kdyby si Joshua Merboth nekoupil starobylý dům nedaleko od Longville, zřejmě by nikdy Kate Simmonsovou nepoznal. A nikdy by nepřišel na to, že láska může být silnější než peklo smrti a krve.

Joshua spatří Katinu tvář poprvé v prastarém zrcadle, které objeví na půdě chátrajícího sídla. Nemůže slyšet její srdce ani cítit její vůni. Nemůže jí ublížit. Jeho stříbrné oči se mohou jen dívat a v jeho duši se objeví záblesk čehosi, o čem si myslel, že už je navždy ztraceno. Ale co když přijde den, kdy zjistí, že mu to nestačí? Co když víc než po lidské krvi začne toužit po zvuku jejího hlasu? Má někdo jako on vůbec právo chtít něco víc než její úsměv?

V romantickém příběhu s prvky fantasy se v rychlém sledu událostí střídají promluvy obou hlavních hrdinů a my sledujeme napínavý děj ze dvou úhlů pohledu. V knize najdeme všechny atributy spojené s tímto žánrem; především však rozehrává odvěké téma o síle lásky a boji dobra se zlem.


Joshua a Kate se poprvé spatří v zrcadle. Joshua objevil zrcadlo na půdě, když se přistěhuje do starého sídla. Oba můžou toho druhého vidět jen krátce v určitou dobu. Joshua a Kate si uvědomují, že je něco spojuje. Kate na něj pořád myslí a Joshua neustále kreslí její krásnou tvář.
Stane se jejich setkání osudným? Setkají se spolu? Příjme Kate Joshuovo tajemství?


O této knize jsem se dozvěděla před dávnější dobou. Nijak jsem se o ni nezajímala, protože knihy od českých autorů mě vždy nezaujmou. Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala. Určitě to stálo za to. 
Člověk si při čtení ani neuvědomuje, že se jedná o českou knihu, jelikož se tam neobjevují česká města. 

Kniha je psána z pohledu Joshui i Kate. Což se mi opravdu líbilo. Občas když čtu jiné knihy, tak mě zajímá názor i druhých hlavním postav. Tady jsem se těch názorů dočkala a jsem opravdu velice ráda.

Kniha se čte skoro sama. Je napsána tak čtivě, že ji člověk hltá a poté ještě musí celou noc přemýšlet nad tím, co se vlastně v ději odehrálo.

Joshua je velice čestný muž bohužel má svá tajemství, která musí Kate dříve nebo později prozradit. Tedy pokud se s ní setká. Což si on samozřejmě moc přeje. Kate nemůže pustit z hlavy. Pořád kreslí její nádhernou tvář a přemýšlí o ní. Sen každé dívky. Milující muž, pro kterého je jeho přítelkyně či žena ta nejkrásnější, nejlepší a nejúžasnější ze všech. Tento sen se Kate splnil. Tedy ona o tom ještě neví, ale k Joshuovi cítí to samé. Což je fajn. Kate se projevovala jako velice hodná a chápavá dívka. Jako hlavní postava mi vůbec nevadila, ba naopak jsem si ji velice oblíbila.

Jsem moc ráda, že jsem si Dvě zrcadla přečetla. Kdo tápe a neví, jestli si má knihu přečíst, tak si myslím, že by měl. Neznamená, že čeští autoři nejsou tak oblíbení, tak nebudeme číst jejich knihy. 

Dvě zrcadla je kniha s prvek fantasy. Spoustu lidí ji přirovnává k Stmívání, ale mě to tak tedy vůbec nepřišlo. Na Stmívání jsem si při čtení ani nevzpomněla. Každý má ale svůj názor.

Jednoznačně pokud budete mít možnost, tak po této knize sáhněte. Stojí za přečtení, stojí za názor. :)

Obálka knihy se mi moc nelíbí. Je taková zvláštní a na první pohled člověka nezaujme.

Obálku hodnotím 2 hvězdičkami z 5.


Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Host za poskytnutí e-knihy k recenzi.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Plně s tebou souhlasím, hlavně s tím že to nemá nic společného se Stmíváním, pěkná recenze :)),

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno