Recenze - Poslední z bohů

Autor: Rick Riordan
Počet stran: 408
Rok vydání: 2011
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Fragment
Série: Percy Jackson
Díl v sérii: 5

Anotace:

Percy Jackson Poslední z bohů je pátý díl série o synovi boha moří Poseidona, hrdinovi a také obyčejném chlapci Percy Jacksonovi. Autorem celé řady je Rick Riordan.
Percymu bude šestnáct let. Je jedním z Olympanů, polobohů, kteří kdysi sídlili na bájné hoře v antickém Řecku. Dnes převzala sílu vést Zemi k dobru a drtit síly zla Amerika. Z problémového dítěte s poruchami chování i učení vyrostl zdatný bojovník. Stále na něm leží hrozba dávného proroctví a teď se velká kniha, kde jsou zapsána, otevírá a Percy konečně zjistí, jaký osud mu byl předpovězen. Předpověď byla vyřčena před sedmdesáti lety a Percy už splnil tolik náročných úkolů, že nikdo kromě jeho samotného nepochybuje o Percyho schopnosti vyrovnat se s každou situací. I kdyby to mělo být prokletí vyřčené ve velké knize.
V díle Poslední z bohů Percy na začátku příběhu záhadně zmizí a zanechá Annabeth i zbytek tábora v obavách. Annabeth po něm pátrá, ale neúspěšně. Byla to bohyně Hera, která Percyho poslala do tábora Římanů. A naopak, z jejich tábora odešel Jason jako výměna za Percyho. Oba vůdcové se znají a snad by mohlo dojít k dohodě. Nicméně se zdá, že Percy si neuvědomuje mnoho věcí. Římští polobožští válečníci jsou mnohem divočejší než řečtí, ale také poslušnější. Kdyby odporovali rozkazům, stane se z nich krmení pro vlky na okraji tábora. Jason, Annabeth a Percy kují plány, jak porazit Gaea a dostat Percyho z římského ležení.


Percymu je téměř šestnáct let. Má se vyplnit proroctví. Chystá se bitva ve které bude Percy spolu ze svými bojovníky bojovat proti vládci titánů. Záleží jen na nich jestli se vládce dostane na vrcholek hory Olymp a vše zničí nebo bude Olymp zachráněn.


Závěrečný díl Percyho Jacksona byl stejně skvělý jako předchozí díly. Sice mě mrzí, že je to poslední díl, ale i tak jsem ráda, že jsem byla přítomna u tak napínavého, čtivého, občas i humorného čtiva.

Všichni hlavní hrdinové od prvního dílu vyrostli a vyspěli. Na Percym to jde velice znát. Z usmrkánka se stal statečný chlapec, který už konečně pochopil, že na osudu Olympu záleží pouze na něm. Z Grovera se také stal dospělý Satyr s velkým odhodláním a statečnou povahou.

Percy se stal mou oblíbenou sérii. Jen tak se mi z paměti nevytratí. Člověk si ani neuvědomuje, že může něco tak rychle skončit. Skončilo všechno to bojování proti všelijakých nestvůrám.
Když čtenář čte tuto sérii postupně po dílech, tak zjišťuje, že hrdinové dospívají a z dětí se stávají dospělí. 
Jak už jsem v předchozích recenzích psala, tak Rick Riordan se stal mým oblíbeným autorem. 
Dokáže člověka zabavit, vtáhnout do jiného světa a donutit ho, aby přišel na jiné myšlenky.
S Percym se rozhodně nudit nebudete. Když jsem se do této série pustila věděla jsem, že je to čtivo pro mladší čtenáře, ale ani starší nebudou zklamaní.

Naše obálka na mě udělala větší dojem. Je výraznější než ta původní.

Naši obálku hodnotím 4 zvězdičkami z 5.

Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Percy Jackson je úžasná série :) obálka se mi víc líbí originální :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi pekná recenzia a ako ju čítam, neustále ma nahováraš na to aby som si tú sériu kúpila :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno