Recenze - Reset

Autor: Amy Tintera
Počet stran:
 384
Rok vydání: 2013
Vazba: vázaná s přebalem
Nakladatelství: Egmont
Série: 
Reset
Díl v sérii: 1

Anotace:

Před pěti lety byla dvanáctiletá Wren Connollyová třikrát střelena do prsou. Po 178 minutách vstala z mrtvých jako resetka: silnější, rychlejší, odolnější a bez emocí. Čím déle jsou totiž reseti mrtví, tím méně v nich zůstává po oživení lidského. Wren 178 je nejnebezpečnější reset v Texaské republice. Nyní ve svých sedmnácti letech slouží v polovojenské jednotce společnosti KLEZ (Korporace pro lidskou evoluci a zalidnění).
Wren je jako zkušená bojovnice pověřena výcvikem nových resetů, ale její poslední nováček – Callum Reyes – je nejhorší, jakého kdy viděla. Callum byl oživen 22 minut po své smrti, a tak prakticky zůstal člověkem. Má příliš pomalé reflexy a nepatřičné otázky a jeho nikdy neuvadající úsměv vyvádí Wren z miry. Pořád však odpovídá za jeho výcvik. Když Callum odmítne splnit rozkaz, dostane Wren poslední šanci ho srovnat – jinak ho bude muset zlikvidovat. Wren dosud vždy uposlechla každý rozkaz a ví, že když se vzepře, bude také zlikvidována. Ale zároveň se nikdy necítila tak živá jako s Callumem…


Wren je již pět let resetkou. Ze všech resetů má nejvyšší číslo. 178. Každý se ji bojí, nikdo se ji nechce dotknout. Když se ale mezi resety dostane Callum, který byl mrtvý pouze 22 minut, tak se vše změní. Callum má o Wren zájem a té pomalinku roztává led, který si po celou dobu udržovala. 
Když začne Wren Calluma cvičit zjistí, že nechce poslouchat rozkazy. Což mu vůbec neprospívá. Callumovi hrozí smrt. Proto Wren musí něco podniknout a Calluma zachránit.


Reset je opravdu skvělá dystopie. Ze začátku jsem o něj moc nestála. Nic mě k němu netáhlo. Teď ale nelituji toho, že jsem se do něj pustila. Za posledních pár měsíců to byla snad nejlepší kniha, kterou jsem četla.
Autorčin styl psaní jsem si ihned oblíbila. Píše čtivě a dokáže člověka donutit, aby při čtení přišel na jiné myšlenky a vnímal pouze děj knihy.

Wren byla ze začátku nelítostná, tvrdá a vraždící resetka. Když začala poznávat Calluma led v ní se v ní pomalinku prolomil. Vše začala vnímat intenzivněji a pro Calluma by udělala vše.
Wren jsem si jako hlavní hrdinku velice oblíbila. Ihned se mi zalíbila a nenašla jsem na ni nic, co by mi vadilo. I když se občas chovala poněkud nevrle, měla k tomu vždy důvod.
Callum byl od začátku velice milý a usměvavý kluk. Jako jediný se Wren nebál a sám ji poprosil, aby ho trénovala. Při výcviku ani nedutal a nechal si od Wren lámat kosti.
Callum byl takový romantik. Trochu trdlo a nemotora. To mě na něm občas štvalo. Někdy se choval jako malé dítě. Wren ho musela pořád zachraňovat. Když ale chtěl dokázal být silný a statečný.

Reset se mi opravdu moc líbil. Nečekala jsem, že budu tak překvapená. Čekala jsem něco průměrného a ne tak skvělého. Stránky rychle utíkaly a člověk byl za chvíli u konce. Už se moc těším na další díl. Konec byl částečně otevřený. Vůbec si nedokážu představit, co by druhý díl mohl obsahovat.

Příběh plný resetů, bývalých lidí, kteří zemřeli a poté vstali z mrtvých. Příběh o nenávisti, bláznovství, smrti, krvi, lásce. Příběh který Vás uhrne, překvapí, vtáhne a nepustí.
Kdo Reset nečetl a ani se nechystá okamžitě by měl změnit názor. Protože nevíte, o co přicházíte. Já taky nevěděla. Až teď jsem pochopila.
Je sice pravda, že recenze na tuto knihu jsou rozpůrné, ale můj názor již znáte.

Obálky jsou nachlup stejné, ale jsou úžasné. Jednoduché a člověka ihned zaujmou. :)

Obálku hodnotím 5 hvězdičkami z 5.


Knihu hodnotím 5 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. zaujímavá kniha, určite si u chcem niekedy prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to ako super kniha. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, teď si chci knížku strašně přečíst :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Jdu si jí napsat na seznam :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno