Recenze - Zloděj blesku

Autor: Rick Riordan
Počet stran: 399
Rok vydání: 2009
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Fragment
Série: Percy Jackson
Díl v sérii: 1

Anotace:

menuji se Percy Jackson.
Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu.
Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr.
Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia.
Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi?
Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval!


Percy je dvanáctiletý problémový chlapec, který trpí dyslexií. Již od malička byl odlišný od ostatních dětí. Když se kolem něj začnou dít podivné věci, tak si Percy usmyslí, že přijde na to, co se kolem něho děje. Jeho matce, příteli a učiteli se tajemství nepodaří skrývat dlouho. Je na čase, aby se Percy dozvěděl pravdu. Jak se Percy s pravdou srovná?


Na tuto knihu jsem se těšila dlouho. Ze všech stran jsem slyšela chválu, jak je tato série skvělá. Ostatní se nemýlili. Kniha mě okamžitě vtáhla do děje. Nechyběla ji akce, napětí, přátelství, odvaha, zrada a nenávist.
Kniha se četla rychle. Jelikož má velká písmena, tak jsem ji rychle prolouskala a opravdu se těším, co přinesou další díly této série. Určitě to bude něco výjimečného.

Autora knihy jsem si okamžitě oblíbila. Jsem přesvědčena, že si od něj přečtu všechny knihy, které vyšly v češtině. Styl psaní dokáže čtenáře ihned zaujmout a nadchnout. Rick Riordan se zařadil mezi mé oblíbené autory.

Percy ví již od malička, že je odlišný od ostatních dětí. Nechybí mu odvaha a statečnost. Jako hlavní postavu jsem si ho velice oblíbila. I když v knize vystupoval jako dvanáctiletý chlapec, někdy jednal, jako dospělý muž. Percy má přítele Grovera, který je satyr. Má za úkol se Percyho chránit. Grover mi chvilkami přišel jako strašpytel, ale občas projevoval i svou statečnou stránku. Groverův sen je najít Pana.
Když se Percy přes všechny nástrahy dostane do tábora Polokrevných, kde jsou různé děti od bohů, tak potká Annabeth. Annabeth je potomkem Athény. Proto spolu s Percym ze začátku nevychází zrovna nejlíp. Po čase je výprava svede dohromady a stávají se z nich přátelé na život a na smrt. Annabeth je odvážná dívka. Jedna ze špatných stránek je ta, že nesnáší pavouky. Nahánějí ji strach.

Kniha Zloděj blesku stojí určitě za přečtení. Čtenář se zde setká se spousty mytologických postav, bohy a všemožnými příšerami. Čtenáře uhrne a vtáhne mezi nadpřirozeno.
Percyho určitě doporučuji. Jsem zvědavá na další díly. Snad mě překvapí a já z této série budu víc nadšená.

Musím se přiznat, že originální obálka knihy se mi líbí víc než ta naše. Nevím čím to je, ale kdybych o knize neslyšela samou chválu, tak si ji kvůli obálce nekoupím.

Obálku hodnotím 3 hvězdičkami z 5.


Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze, knížku si musím jednou přečíst :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super recenzia :) ... Mňa Percy tiež hneď chytil, zatiaľ som prečítala tri a Kliatba titanov sa mi páčila asi najviac zo všetkých ... Percy je čím ďalej, tým lepší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu jsem nečetla, ale viděla jsem film :).Pokud na knihu narazím v kniho, určitě si ji přečtu ;).

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju tu sérii! :3 A i tu potom.. :oD

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno