Waiting on Wednesday (20)

O co jde:
Cílem je vybrat jednu knihu, kterou si chcete přečíst.

Nemilovaní 
John Saul

Kevin ze svého rodného města před lety utekl i proto, že se jmenovalo stejně jako on: Devereaux. Jeho předci je založili k velké slávě, ale město nakonec zpustlo stejně jako jeho rod. Spornou slávu připomíná už jen zchátralé rodové sídlo, které obývá poslední strážkyně tradic Helena Devereauxová: Kevinova zlá, sobecká a egoistická matka.
Nyní však tato tvrdá žena umírá a ještě než opustí tento svět, chce vidět syna. A Kevin jede s celou svou rodinou zpátky na jih, skoro proti své vůli, jako by ho tam cosi táhlo. Proč se znovu a znovu sám sebe ptá, zda se odtamtud vrátí?
Ihned po příjezdu shledá, že dům je stejně tajemný a zlověstný jako jeho obyvatelka. A nic se na té ponuré atmosféře nezmění ani po Helenině smrti. Jako by dům nasál všechny hrůzy a bolesti, které se v něm odehrály, a teď je předkládá pozůstalým. Starobylé zdi nastolují bolestné vzpomínky na nevyřešené vztahy, v nichž zoufale chybí láska. A Kevin má neodbytný pocit, jako by jeho matka stále žila...


Nemilovaní je hororová kniha. Mám ji doma již od května a už bych se k ní moc ráda dostala. Nevím sice, jak s tímto žánrem naložím, ale snad strach překonám. :) Knížka má skvělou obálku. :) 

Komentáře

  1. Súhlasím, keby som túto knihu videla v knižnici, tak si ju hneď beriem- má proste nádhernú obálku. Inak, zaujímalo by ma, čo má každý spisovateľ/ režisér s tým priezviskom Devereaux. Toto je už 3. kniha, v ktorej som sa s tým stretla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tahle knížka vypadá strašně zajímavě, někdy bych si ji chtěla moct přečíst :D

    OdpovědětVymazat
  3. úplne ma tá obálka dostala

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, nominovala jsem tě do knižního Tagu a budu ráda když se zapojíš :) http://nika-books.blogspot.cz/2013/10/tag-liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní12/10/13

    Ahoj,
    nevěděla jsem jak tě jinak kontaktovat a fb nějak zlobí.

    Nominovala jse, tě do Liebster Award budu ráda když se zůčastníš, více se dozvíš na tomto odkaze:

    http://sobikova-knihovna.blogspot.cz/2013/10/liebster-award.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno