Recenze - Dar vlka

Autor: Anne Rice
Počet stran: 490
Rok vydání: 2013
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Baronet
Série: -
Díl v sérii: -

Anotace:

Nový svět - moderní, přitažlivý, plný špičkových technologií - a uprostřed něj příběh tak starý a přesvědčivý, jako samotná historie: stvoření vlkodlaka, přepracované a znovu sepsané Annou Riceovou, vypravěčkou fascinujících příběhů a čarodějkou, která dokáže vytvořit neobyčejné světy.
Příběh se odehrává v současnosti.
Je situován na divoké pobřeží Severní Kalifornie, na útes vysoko nad Pacifikem, kde se nachází velkolepé panské sídlo s půvabnou a vzrušující historií, obklopené sekvojovým lesem.
Mladý reportér nedávno zaměstnaný u San Francisco Observer. Starší žena, vítající jej v majestátním rodinném domě. On tam přijel psát článek. Ona chce urychleně prodat onen dům. Náhodné setkání mezi dvěma naprosto odlišnými lidmi. Idylická noc - přerušená tragickou událostí - mladý muž je bezdůvodně napaden, pokousán, šelmou, ze které díky tmě spatří pouze obrys. Brutální epizoda děsivým způsobem změní Reubenovi celý život. Mladý muž je lapen v extázi a v hrůze, snaží se přijmout, čím se stal, a obává se budoucnosti. Zároveň ho ale vlčí dar nesmírně vzrušuje.
Odolává potěšení a vlčí divokosti, a zároveň získal silný smysl pro dobro. Na stopě mu jsou vládní složky, média a vědci (důkazy plynoucí z DNA ohrožují jeho dvojí život). Potkává opravdovou lásku a přemýšlí nad stále se vynořujícími otázkami týkající se jeho nové existence: Proč a jak tenhle dar získal? Jaký doopravdy je? Co znamená ona tajemná posedlost dobrem? A jsou tu další takoví jako on - strážci, kteří jako oko v hlavě střeží prastará tajemství a znalosti z alchymie? Během hledání cesty, jež by spasila jeho duši, prožíváním situací, ve kterých musí čelit pokušení, a vzrušujícího putování si začíná uvědomovat, že se stává obojím, člověkem i vlkem.


Rouben získá dar. Získá dar vlka. Poté, co ho kousne zvíře. Vlk? Vlčí muž? Se mu mění život. Cítí zlo. Rád pomáhá lidem. Ale těm, kterým roztrhá hrdlo, protože z nich vířilo zlo, tak mu líto není. Pomáhá lidem, ale i přesto se ho všichni pokouší najít. Chtějí ho dostat. Rouben se musí schovávat. Ale touha po zabíjení zlých  nepřestává.


Z této knihy jsem velice nadšená. Četla se rychle a svěže. Děj byl opravdu velice čtivý a čtenáře vtáhl do děje ihned po první stránce.
Od Daru vlka jsem moc neočekávala. Čekala jsem průměrnou knihu, ale byla jsem opravdu překvapena, když jsem zjistila, že takto skvělou knihu jsem dlouho nečetla.
Autorka dokázal do čtenáře vmísit pocity hlavní postavy. Dokázala čtenáře vnímat stejné pocity, jako hlavní postavy.
Vlčí muž není příliš originální námět, ale Anna Rice ho vytvořila originálním. Já vlky miluji, a po dočtení této knihy jsem si je oblíbila ještě více. 

Roubena jsem si jako hlavní postavu velice oblíbila. Z prvu mi ho bylo docela líto. Žena, která ho přitahovala byla zavražděna a on sám byl vyvolán k těžké výzvě. Jeho tělo se začalo měnit a když zjistil, že není člověk byl zmatený. Nakonec svůj dar dokázal využít k prospěch, což je super.
Kniha je občas popisována drasticky. Pokaždé, když Rouben někoho zachrání není příjemné vnímat to, co se jim nebýt Roubena mohlo stát. Nejvíce se mi ulevilo, když Rouben zachránil děti. I když už byly dvě mrtvé, tak aspoň dal život ostatním dvaceti.
Dar vlka je příjemné čtení. Kdo tuto knihu ještě nečetl měl by to napravit, protože to stojí za to. Opravdu jsem ráda, že jsem se rozhodla si knihu přečíst. Nebudu toho litovat. Dlouho mi zůstane na paměti a jednou se k ní určitě vrátím.

Naše obálka se opravdu povedla. O proti původní je výraznější a vlk je nádherný. Této obálce se nedá snad nic vytknout. :)

Obálku hodnotím 5 hvězdičkami z 5.


Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Plně stebou souhlasím.. knížku jsem četla sice v létě, ale pořád ji mám v paměti :) a moc se mi líbila :).

    OdpovědětVymazat
  2. Na knížku si mě nalákala :)

    OdpovědětVymazat
  3. S Anne Riceovou nemám veľmi dobré skúsenosti odvtedy ako som čítala jej sériu Piesne serafov :D ale toto vyzerá celkom zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno