Recenze - Temnou chodbou



Autor: Lois Duncan
Počet stran: 
176
Rok vydání: 
2013
Vazba: 
vázaná
Nakladatelství: Baronet
Série: -
Díl v sérii: 
-

Anotace:

Šestnáctiletá Kit Gordyová nastupuje se smíšenými pocity do prestižní internátní školy na americkém venkově. Při prvním pohledu na Blackwoodské sídlo ji proti její vůli zaplaví pocit úzkosti, nicméně je... rozhodnutá se s tajemnou atmosférou budovy smířit, přestože se v nedaleké vesnici šušká, že v sídle straší.
Ke Kitinu úžasu jsou ke studiu přijaty už jen další tři dívky, v nichž se záhy probudí mimořádné umělecké nadání, k jakému předtím neměly sklony, a Kit pronásleduje noc co noc líbezná, ale vtíravá hudba, jíž se nedokáže zbavit ani ve dne. Když se připojí podivné, znepokojující sny, začnou se ztrácet dopisy, které studentky posílají svým blízkým a kamarádkám, a personál sídla podá hromadnou výpověď, dívky si uvědomí, že něco není v pořádku...


Kit musí nastoupit do prestižní internátní školy na americkém venkově díky svým rodičům. Jedou na líbánky a Kit nesmí s nimi. Kit se snaží matku a nevlastního otce přemluvit, aby jela s nimi, ale marně.
Když Kit přijede ke své škole má z toho divný pocit. Ona to ani není škola, ale velký dům.
Když Kit zjistí, že na celý rok budou ve škole pouze čtyři studentky příjde ji to divné. Vlastně vše, co se děje v domě děje je divné. Kamarádky pomalu blázní a vídají duchy. Kit patří mezi ně.
Ona se ale rozhodne proti tomu všemu postavit a přijít tomu na kloub.


Knihu Temnou chodbou jsem si chtěla přečíst již dříve. Ihned, jak jsem se dozvěděla, že má vyjít, tak jsem ji připsala na seznam. 
Když jsem se do čtení pustila měla jsem strach, že mě kniha bude až příliš děsit. Nejsem fanoušek hohorů, ale snažím se je číst, abych překonala strach, který mi horory přinášejí.
Naštěstí kniha až tak strašidelná nebyla. Při čtení jsem si ji užívala. Občas se naskytla příležitost, kdy jsem se opravdu bála, a lapala po dechu, ale ta ihned pominula.
Přemýšlela jsem nad tím, že kdybych byla opravdu velkým fanouškem hororů, tak by se mi tato kniha asi nelíbila. Né po dějové stránce, ale díky tomu, že kniha v člověku nezanechá takový pocit hrůzy, jako jiné. Jelikož ale horory moc nehltám, tak se mi tento opravdu líbil.
Jsem přesvědčena, že pokud se mi naskytne možnost, tak si od této autorky přečtu i jiné knihy. Ty které vyšly, ale i ty kterí mají teprve vyjít. 

Kit je šestnáctiletá studentka, která musí (aniž by chtěla) jen na internátní školu. Jelikož bude bez své nejlepší kamarádky je to pro ni ještě větší utrpení. Kit se ale těší aspoň na to, že pozná nové kamarádky. Myslí si, že když druhý den ráno přijedou studentky nebude dům vypadat tak hrůzostrašně. Když ale zjistí, že přijely jen tři dívky a dohromady jsou čtyři na celé škole se třemi učiteli,  všechna naděje na to, že se ji tu možná bude líbit pomine. 
Když si Kit začíná všímat nevšedních věcí, které se dějí ji a kamarádkám snaží se tomu přijít na kloub.
Kit byla dívka, která si stála za svým názorem. Což se mi na ni velice líbilo. Kit jako hlavní hrdinka mi vůbec nevadilo. Jelikož jsem kniha útlá, tak jsem ji příliš nemohla poznat. Což mě opravdu mrzí.

Kniha Temnou chodbou je příjemné čtení na jeden den. Čte se rychle a má opravdu málo stránek. Některé stránky jsou dokonce volné, protože začíná nová kapitola.
Kdo si chce někdy do budoucna tuto knihu přečíst, tak ať neváhá. Příznivci hororů si ji ale určitě moc neoblíbí. Myslím si, že lidem jako já se líbit bude.
Když se Vám naskytne možnost, tak si Temnou chodbou přečtěte.

Myslím si, že česká obálka se povedla více, než ta originální. Pořád ale není nijak nevšední, aby člověka zaujala.

Obálku hodnotím 3 hvězdičkami z 5.


Knihu hodnotím 3 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Taky nejsem až tak úplně příznivec hororů :)), ale ráda si někdy nějaký přečtu :), a myslím že tahle knížka by se mi mohla líbit když není tolik strašidelná :).
    Pěkná recenze :))

    OdpovědětVymazat
  2. A pořád si myslím, že je to blbost! :oD Vadilo mi, že se do toho motalo jakési "reálné" nadpřirozeno a kazilo celkový dojem knihy. Čekala jsem víc. :o)

    OdpovědětVymazat
  3. To by som chcela vyskúšať :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to si určite prečítam. :)
    fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Knížka vypadá velmi zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kniha vypadá skvelo a možno toto bude moja prvá hororová kniha, keďže som ešte žiadnu nečítala :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno