Recenze - Živí mrtví - Cesta do Woodbury

Autor: Robert Kirkman, Jay Bonansinga
Počet stran: 
304
Rok vydání: 2013
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Baronet
Série: Živí mrtví
Díl v sérii: 2

Anotace:

Ve světě, v němž lidskou civilizaci nahradily hordy krvežíznivých zombií, existuje jen jeden cíl – přežít. Ve druhém díle trilogie Jaye Bonansingy ze světa Živých mrtvých se dále odvíjí příběh Guvernéra a jeho boje proti chaosu, v němž podle něj účel světí jakékoliv prostředky a řád musí být nastolen za každou cenu. Přežít ovšem chce i Lilly Caulová, které se Guvernérovy metody ani trochu nezamlouvají. A své k tomu chtějí říct chodící mrtvoly, kterým jde o jediné – ukojit neukojitelný hlad. Místem jejich sporu je malé opevněné městečko v Georgii, kdysi známé jako Woodbury, a jeho výsledek je všechny změní navždy!

Cesta do Woodbury je kniha plná zombie, které mají chuť se do Vás zakousnout. Živé mrtvé můžeme znát také ze seriálů a komiksů.

Jedná se o druhý díl triologie živých mrtvých. Druhý díl nenavazuje na první, kromě Guvernéra,který se v knize opět vyskytuje. O jeho životě se můžete více dozvědět v prvním díle. Hlavní postavou je Lilly, kterou dovede život na různá místa. Nakonec do Woodbury, kde je vedoucí Guvernér.

Na tuto knihu jsem byla velice zvědavá. Krvežíznivé zombie mám ráda, ale opravdu mi nahání strach. Což se uskutečnovalo i v této jedinečné knize. Pohled autorů na zombie byl velice detailný. Pro člověka by byl nepříjemný pocit ocitnout se tváří tvář před zombie a nemít kam utéci.
Woodbury je místo, které má vše změnit. Ochránit lidi před světem zombií. Před světem strachu a smrti.
Pro nás lidi je to neuskutečnitelná představa, ale zkuste se zamyslet, kdyby civilizaci nahradili zombie. Určitě Vám z toho mrazí v zádech.

Byla jsem zvědavá, jak se příběh o zombie bude vyvíjet a jsem ráda, že jsem se do knihy pustila. Opravdu se mi líbila. I když krev v oblibě nemám.
Jestli někdo bude mít možnost do knihy se pustit, tak ať neváhá, ale nejdříve se začtěte do prvního dílu. Určitě to nebude ztráta času.

Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5.

Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. To nevypadá špatně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. vyzerá zaujímavo, ja som zatiaľ videla pár dielov seriálu, takže som zvedavá, či je kniha niečo podobné alebo lepšie :)

    OdpovědětVymazat
  3. Toto i Vzestup guvernéra si přeju moc na Vánoce :) aspoň mi to ukrátí čekání, před návratem seriálu, který bude zas až v únoru :(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno