Recenze - Crescendo

Autor:  Becca Fitzpatrick
Počet stran: 
411
Rok vydání: 
2010
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Egmont
Série: 
Nora Greyová
Díl v sérii: 2

Anotace:

Druhý díl Zavrženého se jmenuje Crescendo.
Příběh opět vypráví Nora. Už dva měsíce chodí se svým strážným andělem Patchem. Líbají se kdekoliv a kdykoliv. Začínají prázdniny a ona s ním chce trávit všechen volný čas, ale Patch je najednou odtažitý. Nora neví, jestli proto, že už k ní nic necítí, nebo pro její dobro, a Patch jí k tomu nechce nic říct. Nora se na to snaží přijít sama. Souvisí s tím nějak chování Marcie Millarové? Jak je to doopravdy se smrtí jejího otce? A není pravda horší, než dokáže snést?


Nora si své štěstí neužívá dlouho. Po svém zklamání si sama sobě snaží namluvit, že na Patchovi není závislá, a k životu ho nepotřebuje.
Podporou jí je její kamarádka Vee, která již od samého začátku neměla Patche v lásce. Snaží se to Noře usnadnit a být ji pokaždé nablízku, ale ona má taky své trable, takže přeci jen pokaždé tu pro Noru není.
Když si Nora myslí, že u to nemůže být horší, tak zjistí, že Patch se stýká s Marcií. Což je Nořina úhlavní nepřítelkyně. Teprve potom, co se doví, že se Patch s Marcí líbal. Nora už neví, co si má myslet.
Do Nořina života se ještě dostane kamarád z dětství Scott. Příjde ji jiný a tak se snaží přijít jeho tajemství na kloub.

Druhý díl této série byl mnohem lepší, než ten předchozí. Docela mě ale zklamal rozchod Nory a Patche. Oni dva byli vždy dokonalý pár, kterému jsem občas i záviděla. Když se pak všechno zvrtlo nemohla jsem věřit svým očím. Bylo mi Nory opravdu líto. Toto si nezaslouží žádná dívka.

Občas mi připadalo Nořino chování přehnané. Chápu, že se do Patche zamilovala a nechtěla, aby si myslel, že ho potřebuje, ale přišlo mi divné, když mu jeden den řekla, že ho miluje a za pár dní, že ho už nepotřebuje. Z druhé strany mi bylo líto i Patche. Miluje dívku, nemůže s ní být a navíc, když je v její přítomnosti, tak žádný dotek necítí. Já bych se z toho asi zbláznila.
Vee jako vždy byla velice usměvavá slečna, které záleželo na mužích, a i když o Patchovi říkala, že je sexy, tak ho nenáviděla.
Marcie mi lezla na nervy obzvlášť. To její neustálé provokování Nory mi už přišlo ve většině případech trapné. Bohužel jsem přišla k závěru, že ty dvě se nikdy nebudou mít rády.
Scott se mi od začátku protivil. Tuto knižní postavu jsem si neoblíbila ani po dočtení celé knihy. Prostě mi nesedla jak do knihy, tak i jako člověk. 

Crescendo je velmi čtivá kniha. Čtenáře si ihned připne k srdíčku a on bude mít neustálou chuť knihu číst a nepřestávat. Já jsem opravdu nadšená. Nečekala jsem, že série začne nabírat na napětí a skvělosti již ve druhém dílu.
Kdo nečetl druhý díl této série měl by to napravit, protože nevíte, o co přicházíte. 

Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. skvelá recenzia :) ja som zatiaľ čítala len prvú knihu, tak dúfam, že sa k pokračovaniam dostanem, lebo táto séria ma bavila :D hlavne kvôli Patchovi, lebo Nora mi niekedy liezla na nervy :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pekná recenzia :) a absolutne súhlasím s tým, že Nora niekedy reagovala fakt prehnane, občas som mala chuť ju škrtiť :)
    Ak sa ideš pustiť do ďalších dielov, tak sa máš na čo tešiť ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno