Recenze - Okouzlená nocí

Autor: Amy Plum
Počet stran: 320
Rok vydání: 2013
Vazba: vázaná
Nakladatelství: Motto
Série: Revenanti
 Díl v sérii:1

Anotace: 
 Šestnáctiletá Kate Mercierová žije poklidným, zcela normálním životem, dokud jí při nehodě nezemřou oba rodiče. Přestěhuje se i se starší sestrou do Paříže a před bolestí ze ztráty rodičů utíká do světa knih a pařížského umění. Pak ale potká Vincenta. Vzápětí však zjistí, že Vincent není obyčejný smrtelník, ale revenant – zvláštní bytost, jejímž údělem je bojovat proti zlým silám a nasazovat vlastní život pro záchranu lidstva. Kate se ocitá na osudové křižovatce – má se své lásky vzdát, nebo ji následovat?

  


Kate je šestnáctiletá studentka, která to nemá v životě lehké. Žije s babičkou, dědou a sestrou v jednom domě v Paříži. O rodiče přišla, když byla dítě. Měli autonehodu.
Když si Kate myslí, že její život bude stále stejný, tak se před jejíma očima ocitne kluk (muž) jménem Vincent.
Na první pohled má Kate o Vincentovi mínění, že je jiný. 
Když zjistí pravdu, tak se nestačí divit.
On je jiný. A dokonce víc, než by si někdo jiný mohl myslet. 


 

Již na první pohled, jak podle anotace, tak podle obálky člověk usoudí, že je tato kniha výjimečná. Což je také pravda. Jak obálkou, tak i obsahem člověka opravdu okouzlí.
Ze začátku jsem o této knize pochybovala. Nevěděla jsem, co od ní můžu čekat. Recenzí jsem na internetu také moc nenašla. Takže jsem knihu posoudit nedokázala.

Když se mi ale naskytla možnost si tento skvost přečíst, neváhala jsem. Přeci to jen vypadalo tak lákavě.Když jsem se do knihy začetla, tak jsem již po první stránce věděla, že se mi bude líbit. Autorčin styl psaní mě ihned zaujal a vtáhl do jiného světa.
Kniha je čtivá, nepředvídatelná a velice napínavá. Občas i smutná a čtenáře donutí se zamyslet nad životem a možná uronit pár slz. Námět není příliš originální, ale autorka to zvládla skvěle.

Jednoznačně nelituji, že jsem se rozhodla si knihu přečíst. Být po mém, tak ihned sáhnu po dalších dvou dílech. Bohužel knihy v angličtině nečtu. A i kdyby ano, tak anglické vydání bych určitě nepřečetla v klidu. Raději si počkám až kniha vyjde v českém jazyce. To si ji určitě užiji více.

Děj knihy se odehrává ve městě Paříž. Což byl také jeden z důvodů, proč mě kniha lákala. Paříž miluji, a jelikož jsem před třemi měsíci toto místo navštívila, tak bylo fajn si opět tu krásu představit.

Postavy v knize autorka stručně popsala a čtenář dokáže ihned posoudit, jaká postava je. Hlavní hrdinku Kate si musí oblíbit každý. Je to šestnáctiletá, sympatická studentka, která je věčně zanořená do stránek knih nebo se toulá po muzeích. Její život se od smrti rodičů velice změnil. Kate se nedokáže přizpůsobit světu venku. Hledá si místo, kde by mohla být sama a šťastná. 
Opakem je její starší sestra Georgie. Ráda se potuluje po večírcích a je obklopená lidmi. Její přání je, aby si Kate začala užívat a zapomněla na minulost. Jenže Kate má na tuto situaci jiný názor.    

Vincent je kluk o kterém sní každá dívka. Kate miluje a i přes situaci, že o něm ze začátku neměla dobré mínění a považovala ho za kriminálníka jí chápe. Je velice upřímný, hodný, krásný, romantický a pro Kate by udělal cokoli pod podmínkou, že by byla šťastná. Dokonce by i trpěl a vzdaloval se od ní.

Příběh Kate a Vincenta je velice romantický. Absolvují romantické výlety po Seině, večeře v restauracích a mnoho dalšího, co dnešní kluci vůbec neznají.
Mezi jejich lásku, ale také patří žárlivost, strach jeden o druhého, bolest a pochopení. Kate nemá lehké rozhodnutí. Musí snášet pohled na svou lásku, která leží v posteli a nehýbe se. Musí se rozhodnout jestli chce žít takový život. Být na jejím místě, tak nevím, jak bych se rozhodla. Bylo by to velice těžké rozhodnutí.

Závěr knihy byl velice otevřený, což ve mně stále vzbuzuje nepříjemný pocit. Opravdu bych ráda věděla, co osud těmto dvěma hrdličkám ještě přinese.

Jednoznačně všem tuto skvělou knihu doporučuji. Určitě by měla patřit na váš seznam přečtených knih. Protože lásky, nadpřirozenosti, bolesti a komplikovaných situací není nikdy dost.

 

Musím uznat, že naše obálka je méně povedená než ta originální. Jak barvami, tak i ženami, které na ní jsou. Navíc naší obálku kazí lebka v pravém rohu. 
Naopak zase se mi na těchto dvou odlišných obálkách líbí, že přeci jen mají něco společného. Eiffelovku. 

Knihu hodnotím 4 hvězdičkami z 5. 

 

Moc děkuji Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.
                                                                       
                               

Komentáře

  1. Tahle knížka mě moc nelákala si přečíst, ale po tvé recenze bych si ji chtěla moc přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  2. O této knížce jsem dříve už slyšela, ale ještě jsem se k ní nedostala. Taky se mi víc líbí originální obálka. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To znie super. Určite si ju chcem prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mne sa zasa viacej páči česká obálka než original :D táto kniha je zvláštna a iná a už viem že nebudem mať pokoj, kým si ju neprečítam :)

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu jsem četla asi pře půl rokem v angličtině a líbila se mi. Originální obálka je úžasná, ale ta naše se mi vůbec nelíbí :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno