Recenze - Procitnutí

Autor: Lisa McMann
Počet stran: 232
Rok vydání: 2011
Vazba: brožovaná
Nakladatelství: Fragment
Série: Lovkyně snů
Díl v sérii: 1

Anotace:

Sedmnáctiletou Janie už nebaví, že se stále propadá ostatním lidem do snů, zejména pokud ten, komu se zdají, někam padá, ocitá se na veřejnosti nahý nebo sní o svých erotických tužbách. Janie se nemůže nikomu svěřit - neuvěřili by jí a mysleli by si, že je blázen. A tak žije se svou schopností jako s nechtěným prokletím, které neumí ovládat. Pak se jednou propadne do noční můry, z níž jí ztuhne krev v žilách. Poprvé není v něčí zvrácené duši jen pozorovatelem, ale i účastníkem...


Janie je jiná než všechny ostatní dívky. Pokaždé když usne, tak se propadá ostatním lidem do snů. Její máma se o ni moc nestará a navíc nemá ani spoustu kamarádů.
Janie pracuje v Heather Home, kde si oblíbila jednu slepou stařenku. Jednou se propadne do jejího snu a vidí ji s vojákem. A zjistí, že ve snu může s kýmkoliv mluvit.
Vydá se do knihovny a začne svou schopnost studovat.


Autorčin styl psaní se mi od začátku až tak docela nelíbil. Celá kniha je psána deníkovým stylem. Což se mi vůbec nelíbilo a občas i protivilo.
Kniha má velice pěkný námět, ale zpracování  mohlo být o něco lepší. Autorka si měla na psaní knihy dát více záležet. Myslím si, že by to ocenili všichni čtenáři této knihy.
Musím ale přiznat, že se kniha čte velmi lehce. Je to příjemné oddechové čtení, které strašně rychle utíká.

Janie je velice milá dívka, která se musí smířit se svým osudem. Do snů nevidí jen tak někdo. Být Janie připadám si jiná a mám strach z každého usnutí. Moc mě mrzelo, že měla Janie matku, která o ni neměla příliš velký zájem.
Jamie má ale také přítele Cabela, který Jamie věřil a přijal fakt, že se vkrádá do cizích snů. Jednou ji to dokonce dovolil.
Mezi její přátele patří i Carie, kterou by nikdo z nás za nejlepší kamarádku nechtěl. To mi věřte. 

Po shrnutí musím uznat, jak už jsem řekla námět knihy je fajn, ale zpracování? Na tom by měla autorka zapracovat. 
Nebudu říkat, aby jste si knihu přečetli, protože jsem na ni četla spoustu rozpůrných recenzí. Mezi mé favority určitě nepatří, ale snad si ji někdy znovu otevřu a přečtu.
Každá kniha má přece dostat i druhou šanci ne? :) 

Knihu hodnotím 3 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno