Recenze - Vstříc temnotě

Autor: Lisa McMann
Počet stran: 256
Rok vydání: 2012
Vazba: brožovaná
Nakladatelství: Fragment
Série: Lovkyně snů
Díl v sérii: 2

Anotace:

Některé noční můry nekončí. Zvlášť když se nechtěně dostáváte do snů druhých. Jmenuju se Janie. Je mi teprve sedmnáct, ale skutečnost pro mě začíná být horší než sny. Na Fieldridgeské střední škole se dějí znepokojivé věci. Přesto nikdo nechce promluvit a ani vyšetřování nikam nevede. Co je však ještě horší, začínám odhalovat pravdu o sobě a o mých schopnostech - a ta je pochmurná. Vážně, krutě pochmurná.


Janie se umí lidem dostávat do snů. Spolu s kamarádem Cabelem se vydávají po stopách zločinů.
Na policii dostanou anonymní telefonát hlásící, že učitelé spí s bezbrannými studentkami. Janie musí hasičům dělat návnadu.
Podaří se Janie najít pachatele?


Druhý díl Lovkyně snů se povedl více, než ten předtím. Navazuje na ten první což je taky velice fajn.
Autorka se nám v tomto díle předvedla. Kniha byla napínavější, akčnější a člověka donutila udělat si jak na autorku tak na knihu jiný názor.

Janie má neuvěřitelně zvláštní dar. Vidí lidem do snů. Ale každý dar má své záporné stránky. Janie musí být velice odvážná, aby řešila případ. Musí dělat věci, které ji ubližují a nesmí to dávat najevo. Musí se vyhýbat Cabelovi a flirtovat s učiteli. Což se zdá jako lehký úkol, ale nic na tom není pravda. Je těžké se vyhýbat člověku, na které Vám velice záleží. Je těžké předstírat zájem, když ho nemáte.
Cabel tu pro Janie je vždy, když to potřebuje. Záleží mu na ní a je ochoten pro ni udělat cokoli. Není pro něj také jednoduché, že se musí Janie vyhýbat.

Celkové hodnocení knihy je stejné jako u předchozího dílu. I když se mi druhý díl líbil víc a také mě více nadchnul. Nebyla jsem zase tak spokojená, jak bych spokojená chtěla být.
Jednoznačně, kdo knihu nečetl a má za sebou již první díl, tak se do něj pusťte, protože je opravdu lepší než ten první.

Knihu hodnotím 3 hvězdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno