Once Upon a Time

Fantasy / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní / Romantický

USA, 2011, 44x45 min


Režie: Mark Mylod, Greg Beeman, David Solomon, Paul A. Edwa
Scénář: Adam Horowitz, Edward Kitsis, Jane Espenson, David
Hudba: Mark Isham
Hrají: Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, Lana Parrilla, Josh Dallas, Robert Carlyle, Meghan Ory, Eion Bailey, Lee Arenberg, Anastasia Griffith, Alan Dale, Sarah Bolger, Jamie Chung, Giancarlo Esposito, Tony Amendola, David Anders, Keegan Connor Tracy, Emma Caulfield, Emilie de Ravin, Warren Christie, Keith Dallas, Kristin Bauer van Straten, Jessy Schram, Catherine Lough Haggquist, Jamie Dornan, Damon Lindelof, Geoff Gustafson, Raphael Sbarge, C. Ernst Harth, Sebastian Stan, John DeSantis, Bailee Madison, Colin O'Donoghue, Jared Gilmore, Jesse Hutch, Chad Michael Collins, Amy Acker, Eric Keenleyside, Gregory Itzin, Sonequa Martin-Green, Rose McGowan, Conner Dwelly, Mackenzie Gray, Barbara Hershey, Ted Whittall, Jennifer Koenig, Lesley Nicol, Karley Scott Collins, Alissa Skovbye, Noah Bean, Robbie Kay

Anotace:
Hlavní postavou tohoto fantasy seriálu je Emma Swan, která se živí jako lovkyně lidí propuštěných na kauci. Po většinu života se Emmy starala jen sama o sebe, to se ale okamžitě změnilo poté, co se shledala se svým desetiletým synem Henrym, kterého dala v mládí k adopci. Henry byl ale poněkud neobyčejný. Myslel si totiž, že jeho matka je dcerou Sněhurky a prince Krasoně a městečko Storybrooke je součástí kletby Zlé čarodějnice, která s její pomocí uvěznila pohádkové bytosti v moderním světě, navíc si žádná z pohádkových bytostí nevybavuje vzpomínky na to, kdo a co je zač. Emma synovi samozřejmě nic nevěří, když se ale dostane do Storybrooku, začíná mít podezření, že její syn mluvil pravdu.


Vlivem černé magie zlé čarodějnice se pohádkové postavy ocitnou v lidském světě bez jediné vzpomínky na svůj předchozí život. Příběh začarovaného Storybrooku se začíná rozplétat s příchodem dcery královského páru, kterou se podařilo těsně po narození zachránit od stejného osudu. Tu přivede do osamělého městečka její syn, kterého těsně po narození dala k adopci a kterého si následně osvojila nepříliš příjemná starostka Storybrooku.


O tomto seriálu jsem se na svém blogu zmínila již v jednom článku. Přeci mi to ale nedalo, a musela jsem mé srdcovce věnovat aspoň jeden dlouhý článek, aby jste se seznámili s herci, a důvodem proč tento seriál mám tak moc ráda, i když většinu z vás omrzel po první sérii nebo dokonce již po prvním díle.

Jak už jsem zmínila, tak Once Upon a Time je  jeden ze seriálů, které mám nejraději. 
Pro mnohé z Vás je to dětinská pohádka pro mladší diváky, ale opak je pravdou.
Já jsem si to o seriálu ze začátku myslela také.
První díly mě nijak nenadchly a myslela jsem si, že se na první sérii ani nedokoukám.
Postupem času mi ale herci začali vnikat pod kůži spolu i s příběhem a potom už bylo snadné prosedět u dalších dílů klidně celý den.
Přítele jsem sice na tento seriál nenavnadila. Viděl jen snad jeden díl, ale ani to mě neodradilo. 
Teď už jen čekám, až za dva týdny bude další díl třetí série, protože se na něj opravdu nemůžu dočkat.
To je snad jedno z mála mínus, které mi vadí. Čekání. :( 


Once Upon a Time je seriál plný pohádkových bytostí, které jsme tak moc mívali rádi, když jsme byli malí špunti. Sněhurka, Zlá královna, 7 trpaslíků, Bella, Šípková Růženka, Mulan, Princ Krasoň, Červená Karkulka, Zvonilka, Petr Pan, Pirát Hook a mnoho dalších postav, na které si jen vzpomenete.
Já osobně miluji Sněhurku a Bellu. Tyto postavy jsem si velice oblíbila. Navíc se mi taky líbí, že producenti uvažovali při výběrech herců. Protože, když se zadíváte, tak si všimnete, že každý herec se aspoň trochu podobá té pohádkové bytosti, kterou hraje.


Příběh tohoto seriálu je na první pohled pohádkový, kouzelný, ze šťastným koncem. Nic ale není tak jednoduché, jak se zdá. Sněhurku v životě potkalo spoustu nepříjemných situací a stále potkává. Červená Karkulka nakonec sama zjistí, že je nebezpečná pro všechny ostatní bytosti. Mulan, je vášnivě zamilovaná do Růženčina ženicha. Všechny životy všech postav se proplétají a nakonec všichni zjistíme, že jsou jedna velká rodina.

Také se mi líbí, že příběh, který se odehrává ve skutečném světe se navzájem proplétá s minulostí postav. I když Sněhurka a Krasoň z počátku neví, že se znají, či spolu dokonce mají dítě, tak v seriálu postupně probíhá jejich minulost. My se tak můžeme dozvědět, spoustu informací, které jsme si jako malé děti ani nevysnili či nevymysleli. 
Dozvídáme se tak spoustu informací a zvratů, které by ani nás dospělé diváky nenapadly. :) 


Tak a teď bych vás ráda seznámila s postavami. Tak se pěkně posaďte a čtěte! :))



Ginnifer Goodwin - Snow white - Sněhurka

Ginnifer Michelle Goodwin se narodila 22. května 1978, v Memphisu v Tennessee. Talentovanou Ginnifer provázela její láska k divadlu už na střední škole. Vystudovala Lausanne Collegiate School v roce 1996 a poté strávila rok na Hanover a nakonec na Boston University kde obdržela BFA v herectví.

Žila v New Yorku krátce předtím, než se přestěhovala do Kalifornie, kde nyní žije. Jejím televizním debutem byl seriál LAW & ORDER (1990), ale její první televizní rolí byl ED (2000). Dále zazářila jako Connie Baker ve filmu MONA LISA SMILE (2003).

Sněhurka je ženou Prince Krasoně a matkou Emmy. Královna poslala Lovce, aby ji zabil, ale jemu se jí zželelo a nechal ji žít. Sněhurka poté žila na útěku. Za dobu, co se schovávala před Královnou v lesích, se stala silnou, samostatnou a sebejistou. S Princem se setkala, když přepadla jeho kočár a ukradla mu prsten. Nakonec mu pomohla získat prsten zpátky od trolů. Byla otrávena jablkem od Zlé Královny, ale Princ Krasoň ji probudil polibkem.

Ve Storybrooke je jako Mary Blanchard, učitelka na základní škole.





Jennifer Morrison - Emma Swan

Jennifer Marie Morrison je americká herečka. Je známá jako představitelka Allison Cameron v seriálu Dr. House.

Jen se narodila v Chicagu, Illinois a studovala na Arlington Heights v Illinois. Absolvovala ve Prospect High School v roce 1997, hrála na klarinet ve školní pochodové kapele, zpívala ve sboru a dělala roztleskávačku školního týmu. Studovala Divadlo a Angličtinu na Loyola University v Chicagu a absolvovala v roce 2000. Studovala i herectví se společností Steppenwolf Theatre, poté odjela do Los Angeles, kde započala kariéru ve filmu a televizi.

Emma je hlavní postavou seriálu. Pracuje jako poskytovatelka půjček ke splacení kaucí a je svobodnou matkou syna Henryho, kterého dala před 10 lety k adopci. Je dcerou Sněhurky a Prince Krasoně.

Zajímavosti:
Miluje horkou čokoládu se skořicí, stejně jako Henry a Mary Blanchard.
Je jediná, co může opustit Storybrooke, kromě Henryho, který ji odjel hledat do Bostonu.
Je jedinou pohádkovou postavou, která nemá alternativní identitu v pohádkovém světě, protože během kledby byla ochráněna skříní z kouzelného stromu.






Lana Parrilla - Zlá Královna

Lana Parrilla se narodila 15. července 1977 v Brooklynu, USA. Její otec Sam Parrilla byl Portorikánec. V 70. letech byl hlavním hráčem ligového baseballu, hrál za Phillies a Indy. Když byla Lana v pubertě její otec zemřel, byli si opravdu hodně blízcí. Avšak již dříve se její rodiče rozvedli.

Jako dítě ráda četla pohádky, mezi její oblíbené patřili Jeníček a Mařenka, ale také Sněhurka. Její oblíbenou postavou byla Zlá královna. Nikdy si nepřipadala jako princezna, a tak neměla v oblibě příběh Popelky.

Lana Parrilla není příliš známá mezi herečkami, i když hraje většinou záporné role, je svým hraním velmi výrazná. "Mám pocit, že jsem opravdu velkou roli dostala právě teď, v tomto bodě mé kariéry," prozradila pro jeden rozhovor z roku 2011. Její filmový vzor je herečka Glenn Close. V rozhovoru řekla také to, že by ráda jednou dosáhla takové kariéry jakou má Glenn.

Bývala nejkrásnější ze všech, ale jen do té doby, co Sněhurka dospěla. Otrávila Sněhurku jablkem, ale Princ Krasoň ji polibkem probudil, čímž překazil její plány. Proto se rozhodla seslat kletbu na království a tím ho uvěznit v našem světě, kde už nejsou žádné šťastné konce. Pro své plány je schopna udělat cokoliv, dokonce zabila i svého milovaného otce Henryho, aby mohla aktivovat kletbu.

Je zodpovědná za smrt Sněhurčina otce, krále Leopolda, když přesvědčila Džina z lahve, aby na něj vyspustil jedovaté zmije z Agrabahu. Džin v zoufalství použil své jediné a poslední přání, aby byl navždy nablízku Regině. Kvůli tomu se stal Kouzelným Zrcadlem a slouží Královně. Jeníčka a Mařenku poslala do Perníkové chaloupky Slepé Čarodějnice, aby jí ukradli jablko, kterým pak otrávila Sněhurku. Když děti zavřeli Čarodějnici do pece, sama pod ní zatopila a nechala Čarodějku upálit. Manipulací Belly, Rampelníkovy milé, se ho snažila zbavit moci.

Ve Storybrooke je starostkou Reginou Mills, adoptivní matkou Henryho.






Josh Dallas - Princ Krasoň

Celým jménem Joshua Paul Dallas. Narodil se 18. prosince 1981 v Kentucky, USA. Vystudoval střední školu New Alabany Senior Public, kde se rozhodlo o jeho budoucím povolání. Zapojoval se zde do školních divadelních představení, a to ho zaujalo natolik, že se herectví chtěl věnovat i dále.

Vystudoval prestižní konzervatoř múzických umění Mountriew Conservatoire v Londýně. Když mu bylo pouhých 20 let, hrál v Royal National Theatre (zde si zahrál hned několik rolí), dále také v The English National Opera (Státní Opera v Anglii).

Princ James, více známý jako Princ Krasoň, je manželem Sněhurky a otcem Emmy. Při kletbě byl vážně poraněn, proto je v našem světe v kómatu.

Je dvojčetem pravého Prince Krasoně, který byl ale nečestně zabit po souboji. Místo něj musí zabít draka a zachránit tak království.

Jeho alter ego je David Nolan.






Robert Carlyle - Rampelník

Robert Carlyle se narodil 14. dubna 1961 v Glasgow. Vychován byl svým otcem Josephem, neboť matka ho ve čtyřech letech opustila. Inspirován knihou Arthura Millera - Zkouška ohněm - se v 21 zapsal do Glasgowského uměleckého centra. V roce 1991 společně se čtyřmi přáteli založil divadelní hereckou společnost Rain Dog pojmenovanou po hudebním albu Toma Waitse, Carlylova oblíbence.

První rolí, kterou se dostává do povědomí publika, je psychotický vrah z epizody CRACKER, ale brzy se představuje i v příjemnějších rolích, třeba policisty z HAMISH MACBETH, eponymického komediálního dramatu z produkce BBC.

Rampelník je nesmírně silný, ale křivý a chamtivý čaroděj, který je schopen předvídat budoucnost. Výměnou za svá kouzla a tajemství, které skrývá budoucnost, uzavírá s lidmi obchod. Většinou požaduje prvorozené dítě dotyčné osoby. Se Zlou Královnou uzavřel dohodu, že jí prozradí, jak aktivovat kletbu, kterou uvalila na Pohádkový svět. Měl jen jednu podmínku. Zlá Královna, ve Storybrooke jako Regina Mills, mu musí dát cokoliv, když řekně „prosím“.

Prozradil Sněhurce, jak porazit kletbu, kterou na Království seslala Zlá Královna. Na oplátku chtěl vědět jméno její dcery. Pomohl Popelce, aby se stala princeznou a vdala se za prince Thomase, za to chtěl něco jí drahé. Posléze zjistila, že je to její prvorozené dítě.






Meghan Ory - Červená karkulka

Krásná a talentovaná Meghan Ory se narodila v Kanadské Victorii. První roli získala v 16ti letech ale její pravý talent byl ukázán až v seriálu CESTA VZHŮRU (2000). Meghan hrála problémovou teenegerku Juliette Waybourne po boku Haydena Christensena. Bohužel byl seriál zrušen po první sérii. Meghan pak vzala roli Sherry v dalším kanadském seriálu VAMPIRE HIGH (2001). Mezitím hostovala v seriálu DARK ANGEL a dalších menších projektech. Meghan se stávala víc a víc populární a dostávala další nabídky. Nic už ale nepřekonalo roli Juliette Waybourne.

Ruby je vzpurná mladá žena. Žije ve Storybrooke se svojí babičkou, která vlastní Granny´s Inn, Granny´s Bed and Breakfest a Granny´s Diner. V těchto podnicích pracuje. Ráda se obléká provokativně a v práci se opírá o pult. Její pohádkové alterego je Červená Karkulka, proto musí mít aspoň jedno oblečení, co má zrovna na sobě, červenou barvu.

Zajímavosti:
Jméno Ruby odkazuje na červený drahokam Rubín.
Má červené auto a v něm přívěšek červeného vlka.
Je nejlepší kamarádkou Ashley Boyd.




Emilie de Ravin - Belle

Emilie se narodila jako lehce opožděný dárek 27. prosince 1981 a v konkurenci dvou starších sester se naučila, že nic v životě nebude zadarmo. Už od devíti let tvrdě dřela balet, za pár let si tak vysloužila vstupenku do elitní školy australského baletu, se kterým procestovala pěkný kus světa. Své zkušenosti z dramatických kurzů šikovně aplikovala, kde jinde než ve filmu. Účinkování v australském seriálu BEASTMASTER jí na přelomu tisíciletí úspěšně katapultovalo do slunné Kalifornie, kde po dva roky pátrala po záhadách okolo městečka ROSWELL.

Bella se poprvé objevila ve dvanácté epizodě Skin Deep.

Je dcerou sira Maurice a měla si vzít Gastona. Avšak kvůli zoufalé situaci, kdy vesnici hrozilo zničení obry, museli uzavřít dohodu s Rampelníkem, který by vesnici ochránil. Na oplátku chtěl Bellu jako svou služku, aby mu navždy sloužila. Do Rampelníka se následně zamilovala a on do ní, a tak ji nechal jít. Na cestě, když se rozhodovala, zda se vrátí, potkala Zlou Královnou. ta jí poradila, že polibek z pravé lásky dokáže přemoci jakokoliv kletbu. K Rampelníkovu překvapení se vrátila na hrad, aby ho políbila. Jakmile se začalo jeho prokletí ztrácet, došlo mu, že to na něj ušila Zlá Královna a Bellu zavřel do vězení. Nevěřil jí, že by ho mohla opravdu milovat. Bellu pustil se slovy, že jeho moc je pro něj důležitější než ona.

Později mu Zlá Královna řekla, že byla Bella uvězněna ve věži jejím otcem a mučena. Svůj osud nezvládla a skočila z věže. Královna však lhala, Bellu nejspíš sama uvěznila.

Ve Storybrooke ji drží Regina ve vězení nebo blázinci.






Colin O'Donoghue - Captain Hook

Colin je irský rodák z Drogheda, okres Louth a je absolventem herecké školy Gaiety School of Acting v Dublinu. Ve svých 16 letech odjel na měsíc do Paříže, aby se učil francouzsky. Colin již na počátku své kariéry dělil svou práci mezi divadlem a televizí v Irsku a Velké Británii.
V roce 2003 vyhrává cenu "Nejlepší nový talent" za roli Normana v HOME FOR CHRISTMAS. Je členem kapely The Enemies.




Jared Gilmore - Henry

Jared Scott Gilmore se narodil 30. května 2000 v San Diegu v Kalifornii. Má sestru-dvojče Taylor.

Henry je synem Emmy a adoptivním synem Reginy Mills, starostky Storybrooke. Je také vnukem Prince Krasoně a Sněhurky. Svoji biologickou matku našel kvůli svě víře, že je ztracenou dcerou Sněhurky a Krasoně, která má zachránit obyvatele Storybrooke od zlé kletby.

Zajímavosti:
Miluje horkou čokoládu se skořicí, stejně jako jeho matka a babička (Sněhurka).
Je pojmenován po Regininým otci Henrym.
Byl dán Regině k adopci panem Goldem.




Videa:






Doufám, že se vám můj článek líbil. :) Všechny postavy jsem tu dát nemohla. Už tak jsem tento článek vytvářela dvě hodiny. :) Jsou tu ty, které mám ráda. :) 
A já jdu koukat na Once Upon a Time in Wonderland. :) 

Osobnosti.cz
Edna.cz

Komentáře

  1. Strašně super článek!! Když jsem si tohle přečetla tak jsem si uvědomila že mi tenhle seriál i začíná celkem chybět.

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsem zatím první díl a rozhodně se plánuji podívat i na další :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zbožňujem tento seriál 8) Teším sa už na ďalšiu sériu 8P
    Ten prvý plagát som ani nevidela ešte 8O je krásny 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Prvá séria bola absolútne perfektná, okamžite som si ten seriál zamilovala, ale už tá druhá mi prišla zbytočná, že je to ďalší seriál, ktorý zbytočne naťahujú, tak som to okolo dielu 2x18 stopla a už sa k tomu nevrátila. Ani to nemám v pláne.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno