Recenze - Překroč svůj stín

Autor: Katie McGarry
Počet stran: 376
Rok vydání: 
2014
Vazba: vázaná
Nakladatelství: CooBoo
Série: Překroč svůj stín
Díl v sérii: 
1

Anotace:

Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu, co se té strašlivé noci odehrálo. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, její svět se obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit. Noah jí totiž rozumí. A pomůže jí najít odpovědi. Přitom by neměli mít vůbec nic společného. A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín, a co všechno je ochotná riskovat pro kluka, který ji může znovu naučit, jaké to je, když člověk miluje. 




Trailer:



O autorce:

Katie McGarry byla teenager v dobách grunge a chlapecké kapely a na ty roky vzpomíná, jako nejlepší a nejhorší ze svého života. Je milovníkem hudby, šťastného konce a reality show, a je tajným fanoušek University of Kentucky basketbalu.



Překroč svůj stín je velice známá kniha, která byla zmíněna v letošním roce skoro na každém knižním blogu. Spoustu čtenářů nadchla, pobavila, uchvátila a někomu dokonce změnila i život.
Změnila pohled na svět, který je kolem nás.Tyto emoce tato skvěle napsaná kniha vyvolala i ve mně
Nejdřív jsem se děje trochu bála. Bála jsem se, že nepochopím smysl této knihy a nebudu se do ní moci vžít a prožívat příběh Noaha a Echo.
Ale již od prvních stran jsem byla překvapena a vtažena do děje, který je pravdivý, krutý a pro mnohé z nás nereálný. Jsem opravdu šťastná, že jsem této knize dala možnost, aby mi změnila pohled na svět. Na rodinu, přátele. Protože ne každý z nás má to štěstí, aby tyto důležité osobnosti v životě měl.
Děj knihy vypráví o chlapci Noahovi a dívce Echo.
Noah je typ kluka, po kterém touží každá dívka. Kouří trávu, poflakuje se po večírcích a zdá se být jako ostatní kluci, kterým na ničem nezáleží. 
V Noahovi je ale špetka lásky, která je věnována pouze jeho bratrům. Bratrům, o které přišel. Které chce získat zpátky. Po smrti rodičů mu zbyli pouze oni. V cestě mu ale stojí manželé, kteří jeho bratry adoptovali. Dávají jim lásku, střechu nad hlavou a ochranu. To si ale Noah nedokáže připustit a snaží se najít všechny možnosti, které by mohl využít, aby mohl získat do péče své bratry.

Na Noaha jsem si z prvu nemohla vůbec zvyknout. Nejdříve jsem si ho nedokázala ani představit. Typy kluků, kterým se Noah ze začátku projevoval mi jdou proti srsti a nemám je v lásce. Když jsem pak ale začínala Noaha poznávat a ve spoustě věcech chápat, tak jsem si ho velice oblíbila a doufala, že vše, po čem jeho srdce touží, dostane. Nejvíce jsem mu přála Echo. Byl do ní velice zamilovaný, ale občas neuvažoval nad svými činy.

Echo je dívka, která před třemi lety zažila situaci, od které na rukou nosí ohavné jizvy. Jizvy, o kterých si povídá každý ve škole. Jizvy, který každý den schovává před světem. Jizvy, za které se stydí. Jizvy, na které její bývalý přítel nemohl pohlédnout.
Echo žije tímto způsobem již dlouhou dobu. Ale rozhodne se, že se zkusí opět zapojit do normálního života. Opraví auto svého zesnulého bratra a nakonec zjistí, co se jí ten záhadný den, který ji změnil život od základu  stalo.
Echo jsem měla ráda již od první chvíle, co jsem ji poznala. Bylo mi jí líto. Soucítila jsem s ní, ale bohužel někdy mě její povaha celkem štvala. Občas se chovala paličatě a pubertálně. Od chvíle, kdy si začala myslet, že ji nikdo nemá rád, tak jsem si ji trochu zneoblíbila. Byl tu přece Noah. Noah, který ji miloval. A ona jeho.
Echo a Noah jsem ze začátku úplně odlišní lidé. Jako čtenářka bych nad těmi dvěma hrdličkami ani nepřemýšlela. Hodili se k sobě ihned od první chvíle, kdy se v knize spolu střetli. Jejich vztahu jsem fandila a doufala, že vše dopadne dobře. I přes nepříjemnosti jsem si přála, aby ti dva k sobě našli cestu.

Jednoznačně si tuto skvělou knihu všichni přečtěte. Nevíte, o co přicházíte. Já sama jsem byla překvapena, když jsem knihu dočetla. Překvapena, emočně vysílena, ale i šťastná.
Tuto knihu miluji a doporučuji všem! 

Překroč svůj stín hodnotím 5 hvězdičkami z 5.



Moc děkuji Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.


Komentáře

  1. Skvělá recenze! Opravdu teď mám na knížku ještě větší chuť než předtím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na knihu si mě nalákala ještě víc asi si ji budu muset brzo přečíst :).

    OdpovědětVymazat
  3. Echo zní fakt divně, ale jinak to zní moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knižku som prečítala nedávno a milujem ju :) Úplne naplnila moje očakávania :) Je to taká tá knižka, na ktorú určite nezabudnem.

    OdpovědětVymazat
  5. Knihu som čítala dosť dávno ešte po anglicky a bola fakt skvelá. No dvojka ma už nebavila. :/

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná recenze - na knížku se těším ještě víc! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno