Recenze - Před záhrobím

Autor: Jeaniene Frost
Počet stran: 
222
Rok vydání: 
2013
Vazba: 
vázaná
Nakladatelství: 
Fantom Print
Série: 
Noční lovci
Díl v sérii:
5

Anotace:

Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její upíří manžel Bones bojovali o svůj život, stejně jako o svůj vztah. Jen co zvítězili v poslední bitvě, objevuje se další hrozba: Catiny nové, nečekané schopnosti mohou narušit dlouholetou rovnováhu mezi nadpřirozenými bytostmi…

Upíři záhadně mizejí, šíří se zvěsti o tom, že se chystá mezidruhová válka. Jakýsi fanatik podněcuje napětí mezi upíry a ghúly, a pokud se tyto dvě mocné skupiny střetnou, mohou při tom trpět i nevinní smrtelníci.

Cat a Bones musejí nyní vyhledat pomoc u nebezpečného „spojence“ – samotné královny ghúlů v New Orleans. Cena, kterou zřejmě zaplatí za její pomoc, by však mohla znamenat větší hrozbu než samotná válka – nemluvě o následcích, které si Cat nedokáže ani představit.




Trailer:

O autorce:
Jeaniene Frost se narodila 13. června 1974 a momentálně žije na Floridě. Patří mezi nejlépe se prodávající autory podle New York Times a USA Today díky své sérii Night Huntress a novelám, které na tuto sérii navazují. Práva na její knížky zakoupilo 14 zemí.
Frost žije na Floridě se svým manželem Matthewem. Kromě psaní má rada čtení, poezii, dívání se na filmy s mnaželem, prozkoumávání starých hřbitovů, speleologii a ježdění autem.


Podle anotace a obálky si je člověk ihned vědom, že se jedná o knihu, která bude plná krvežíznivých upírů, zlých ghúlů a podobných nadpřirozených stvoření, které vám nahánějí strach. Děj knihy vás zavede do světa, který je skutečný pouze ve vašich myšlenkách a představivosti, kterou si vytváříte ve své hlavě.
Sérii Nočních lovců zná každý čtenář fantasy knih, který má rád upíry a ghúly. Tato série je mezi čtenáři velice oblíbená díky skvěle propracovanému ději a překladu, ve kterém si čtenář nevšimne jakýkoliv chyb.
Ačkoli se tato kniha či série líbí většině čtenářům, tak já mám bohužel jiný názor. Nevím, jestli je to tím, že jsem četla jedině tento díl, který dle čtenářů je jeden z nejlepších, nebo proto, že mi jednoduše tato kniha nesedla.
Autorka knihu napsala skvěle, to nemůžou vytknout, ale erotické scénky, které zde byly popisovány mi příliš nevyhovovaly, ale spíš mě odrazovaly dál od čtení. I když překousnu erotiku, která se v knize vyskytovala, tak nemůžu říct, že ze mě při čtení vířilo očekávání a napětí, jaké jsem očekávala.
Nemůžu ale zase říci, že kniha byla špatná. Námět knihy se mi opravdu líbil. Hlavní hrdinku
Cat i veškeré postavy, které jsem při čtení poznala mi nevadili, ba naopak jsem si je velice oblíbila. Také se mi líbilo, že autorka popisovala prostředí, kde se kniha odehrávala a pocity, které hlavní postavy měly. Čtenář si tak mohl uvědomit, že i když jsou upíři zabijáci, tak také mají city a dokáží se smilovat nad ostatními bytostmi, které nemají v lásce. Také se mi líbily schopnosti, které jste u jednotlivých postav mohli vnímat. Každá postava byla díky tomu výjimečná a něčím vás mohla zaujmout, i když vám nebyla příliš sympatická.

Cat, která ještě před nedávnem byla poloviční upírka má před sebou další problém. Ghúli si o ni myslí, že má obrovské schopnosti, ale jsou na omylu, protože Cat tyto schopnosti získává dočasně, když se napije krve jiného upíra. Je v tom ale háček. Schopnost, kterou získá neumí ovládat a občas nad ní ztrácí kontrolu.
Například, když vypila krev královny ghúlů v New Orleans, tak měla neustálou potřebu se uspokojovat na mužích, které potkala. Bones, její manžel ji musel přivázat k posteli, aby neotravovala muže, kteří chodili po ulici. 
Cat jsem si jako hlavní hrdinku velice oblíbila. I když je to upírka, tak má city a na některé situace se prostě dívá jinak než její manžel Bones, který je sexuchtivý, svalnatý a dokonalý muž, kterého Cat miluje, a tak stejně miluje on ji.                                                                                                        
Tento pár na sebe nedá dopustit a jediný pohled či dotek jim stačí k tomu, aby na sebe hned neskočili a nezačali si užívat. Jejich vztah je založený na důvěře a odhodlání, že spolu budou navždy. To se mi na nich opravdu velice líbilo.

U hodnocení budu asi podle čtenářů, kteří tuto knihy četli velice krutá. Bohužel mi ale tato kniha příliš nesedla a nepřesvědčila o tom, abych si autorku zapsala do oblíbených autorů. Do předchozích a dalších dílů se ale určitě pustím a nenechám si je ujít.
Kniha se čte dobře, ale pomalu. Útlost knihy vás přesvědčí, že ji budete mít přečtenou brzy. Ale nenechte se oklamat. Stránky jsou psány malými písmeny.

Knihu hodnotím 3 hvězdičkami z 5. 


Moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Tuhle sérii bych si chtěla moc přečíst :).

    OdpovědětVymazat
  2. Pre mňa to je jednoznačne jedna z najlepších sérií. Každá jedna kniha sa mi veľmi páčila. :)
    Budem rada, keď sa zúčastníš mojej Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zatím četla první a druhý díl a na další díly se moc těším :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno