Na vlásku

Animovaný / Komedie / Rodinný / Muzikál

USA, 2010, 96 min

Režie: Byron Howard, Nathan Greno
Předloha: Jacob Grimm (kniha), Wilhelm Grimm (kniha)
Scénář: Dan Fogelman
Hudba: Alan Menken
Hrají: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman, Jeffrey Tambor, Brad Garrett, M.C. Gainey, Paul F. Tompkins, Richard Kiel, Byron Howard, Anne Lockhart, Nicholas Guest

Anotace:

Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop. Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velký husarský kousek. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů. Prozrazení jejího královského původu visí na nitce a její únosce je jim v patách. Tato komedie je převyprávěním klasické pohádky bratří Grimmů.(csfd.cz)



Na vlásku je velice pěkná a skvěle zpracovaná animovaná pohádka, která uchvátí nejen děti, ale i dospělé.

Je plná vtipu, lásky a postav, které si již po chvíli zamilujete.


Locika byla unesena, když byla ještě dítě, a zamčena do věže. Její rodiče každý rok na její narozeniny vypouštějí do vzduchu lampióny s přáním, aby se jejich dcera vrátila.
Locika tyto lampiony každý rok sleduje a jejím přáním je, je spatřit. Když se ale před svou matkou zmíní, že by se na lampiony chtěla podívat, tak ta jí jen začne zasypávat myšlenkami, jak je to venku nebezpečné a všichni touží po jejich zlatých vlasech. Locika této lži věří a tak o svém snu přestane mluvit.
Jednoho dne se omylem setká s Flinnem, bandytou, který je hledán za krádež královské koruny. Locika mu korunu vezme a chce mu ji vrátit pouze pod podmínkou, že s ní půjde za jejím snem. Za lampiony.
A tak začíná příběh naší Lociky, která se vydává za svým dobrodružstvím. Pozná své skutečné rodiče, zamiluje se, ale také si splní svůj sen.


Na vlásku jsem si velice oblíbila. Je to vtipný animák, který pobaví, ale také vás donutí uronit pár slz.

Locika je velice milá dívka, která touží po dobrodružství. Je ale také velice důvěřivá, což je jeden z mnoha důvodů, proč ji její matka vnucuje, aby nechodila ven.
Když Locika zpívá, tak ji začnou zářit vlasy. Dokonce jimi dokáže i léčit. Bohužel když se jednou jeden člověk pokusil Locice pramínek ustřihnout, tak ztratily svou moc.
Sen každého malého dítěte je vypadat jako ona.
Sen každého dítěte je jednou být pohádce, mít svého prince, a být šťasten až navěky.
Myslím, že i dospělí, když se na Lociku dívají odcházejí od reálného světa a chvíli přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby všichni muži byli jako princové a dívky princezny. :)

Flinn je naopak darebák, ale díky Locice jeho se jeho srdce obměkčí a zamiluje se do ni.
Je také velice pohledný. Sen každé dívky je mít muže jako je on. Flinnovi také nechybí sebedůvěra a tak si myslí, že je král dámských sukní. Je to poněkud směšné.
Vždy bylo jeho snem být bohatý a poznávat svět. To se mu z jedné stránky podařilo, ale tím se dostal do mnoha problémů, za které mu hrozí, že bude o hlavu kratší.
Ze začátku je Flinn velice sobecký a arogantní. Když se doví, o kouzle Locičiných vlasů, tak je z toho velice překvapen.


Jednoznačně tuto skvělou animovanou pohádku doporučuji všem milovníkům lásky, přátelství, vtipu a zábavy. :)

Pohádku hodnotím 5 hvězdičkami z 5.



Na vlásku - Šťastně až na věky:



Trailer:




Komentáře

  1. Krásná animovaná pohádka, pro mě jedna z nejlepších :)).

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle pohádku mám moc ráda. Je to pořádná sranda. Miluju scénu s lampiony na jezeře.

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden z mých nejoblíbenějších animáků :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na vlásku zbožňuju! Je to jeden z nejlepších animáku :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno