Recenze - Hrej hráčem

Název: Hrej hráčem
Originální název: The Love Game
Autor: Emma Hart
Rok vydání: 2013
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 248
Nakladatelství: Galatea
Série: The Game
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.03

Anotace:

Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít.
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…




O autorce:

Během dne se obléká do pláště a říká si Super Máma, protože musí zápasit s dvouletým potomkem a dalším, který se chystá na svět. V noci však plášť superhrdinky odloží, naplní si sklenici džusu a píše knihy.
Ráda píše o kouzelných věcech, polibcích a všem, co se hodí do jejích příběhů. Musí v nich povinně vystupovat sarkastické a vtipné postavy a stejně tak i sexy chlapi. Zrovna teď Emma pracuje na takovém množství knih, že se to snad ani nedá spočítat. Hrozně ráda je něčím zaměstnaná - teda pokud nejde o umývání nádobí. Ale zrovna během této neoblíbené činnosti přicházejí k životu její nejlepší nápady...



Maddie měla vždy skvělý život. Jeden osudný den jí ho ale změnil od základu. Proto utíká před svými vzpomínkami a nastupuje na vysokou školu.
Maddie je velice krásná dívka a přitahuje na sebe pozornost všech kluků. Mezi ně patří i Braden. Velice nafoukaný idol všech holek. Každá holka se na něj vyzývavě dívá a snaží se ho sbalit. Braden vždy jejich nabídky příjme, vyspí se s nimi a poté je odkopne jako odpad.
To se kamarádkám Maddie nelíbí, a tak vymyslí plán. 
Maddie Bradena sbalí, ten se do ní zamiluje, vyspí se s ní a ona ho poté odkopne. V tu chvíli napadne Bradena a jeho kamarády stejný plán.
Jak to všechno dopadne? Kdo vyhraje hru? Maddie nebo snad Braden? Je ale taky možné, že nevyhraje ani jeden, protože city zvítězí nad hrou. 

O knize Hrej hráčem se jednoho dne začalo mluvit, a od té doby tuto knihu všichni čtou a neustále si všímám nových recenzí, které se na knižních blozích objevují.  
Většinou se jedná o recenze kladné, ale také se najdou čtenáři, kterým se kniha nelíbila.
Já si při začtení se myslela, že budu patřit mezi ty, kterým se kniha příliš nelíbí. Změnila jsem ale postupně názor, a nakonec se z této útlé knížečky vyklubala příjemná oddechovka, sic občas velice přeslazená, ale přeci jen opravdu čtivá, zajímavá a vtipná.
Kniha je napsána v ich-formě z pohledu Maddie a Bradena.

Námět knihy je předvídatelný, jak už z anotace, tak i podle myšlenek, které postavy v knize popisují. Ačkoli nejsem fanoušek romantických filmů ani knih, tak jsem ze začátku měla se čtením menší problém.
Všechny scénky, kde Braden a Maddie mají skvělý vztah jako v pohádce mi přišly nereálné. Jednoduše snad žádný vztah na světě nevypadá tak, jak ho autorka popsala. Místy mi přišel opravdu přehnaný.
Nakonec jsem se ale přes všechno přenesla a začetla se do děje, který mě nakonec zaujal.

Líbilo se mi, že autorka do děje zahrnula i život Maddie. Bylo to velice zajímavé a opravdu velice podivuhodné, protože přeci jen každý by si myslel, že dívka, která je nádherná a má skvělé přátelé, tak musím mít i skvělý život a rodinu. Což není ve všech případech zase tak úplná pravda.
Navíc byla kniha psána stylem pro teenagery a občas se zde vyskytovala i sprostá slova, která mi kupodivu nevadila, protože vždy zapadala do kontextu.

Maddie jsem si jako hlavní hrdinku docela oblíbila. Bála jsem se, že by snad mohla být namyšlená, ale naopak byla to opravdu velice milá dívka, která si toho v životě hodně zažila. Maddie je velice silná osoba a opravdu jsem nad ní smekala, protože se dokázala vypořádat se situací, s kterou ostatní členové rodiny měli problém. Co se týče vztahu Maddie k Bradenovi, tak jsem na začátku byla na rozpacích. Netušila jsem zda ho opravdu miluje, a nebo ne, ale doufala jsem, že ano. Přeci jen Maddie neustále opakovala, jak Bradena nenávidí, a to mě přivedlo k myšlence abych si o ní myslela, že svůj cit zatím potlačuje.
Braden byl na tom úplně stejně. Ze všech stran jsem slyšela, jak touží pouze po sexu s Maddie a po tom, aby se do něj zamilovala. Nakonec se s Bradena vyklubal hodný kluk, který Maddie naslouchá a snaží se jí pomoci se všemi problémy. Jeho jediná chyba byla, že si nedokázal přiznat, že k Maddie něco cítí.
Dále se pak v knize objevují další postavy a to kamarádky Maddie a kamarádi Bradena. Ti vždy stojí na stranách našich hrdinů, a jsou vždy jejich největší oporou v situacích zlých i pěkných. Jejich přátelství je pevné, a proto bychom někteří mohli závidět jejich vzájemnému vzahu, protože člověk málokdy najde takové přátelé.

Celkově se mi kniha opravdu líbila. Děj mi přinesl něco do života, naučil mé pár věcí a donutil mě překonat nával dokonalého vztahu a přeslazených pasáží.
Rozhodně nelituji, že jsem se do Hrej hráčem pustila a určitě si přečtu i druhý díl, který má letos vyjít.
Kdo knihu nečetl, tak by to měl ihned napravit. A když ne hned, tak aspoň do budoucna. Stojí za to, abyste si ji přečetli. 

Knihu hodnotím 4 hvezdičkami z 5.


Moc děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Mě se taky kniha překvapivě líbila, ani jsem to pomalu nečekala a už se moc těším na druhý díl :).

    OdpovědětVymazat
  2. vypada to jako skvela oddechovka :-) asi se po ni priste podivam

    OdpovědětVymazat
  3. Ešte som knihu nečítala, ale za to som čítala veľa recenzii a spolu s tvojou ma presviedčajú, aby som sa po nej poobzerala :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno