Recenze - Nezapomenutelná

Název: Nezapomenutelná
Originální název: 
An Unforgettable Lady
Autor:
J. R. Ward
Rok vydání: 
2014
Rok vydání originálu: 
2004
Vazba: vázaná
Počet stran: 344
Nakladatelství: 
Baronet
Série:
Nezapomenutelná
Díl v sérii: 
1
Goodreads: 
3.83

Anotace:

Krásná hraběnka Grace a její osobní strážce – mezi těmi dvěma to jiskří od první chvíle. Půvabná, v lásce zklamaná žena, jež úspěšně řídí vlastní nadaci a hospodaří se zděděnými miliony, však musí řešit mnohem více problémů, než jen přitažlivost k záhadnému, drsnému muži, jehož pravé jméno ani nezná; je tu probíhající rozvod, nesnáze s matkou, problémy ve firmě – ale v první řadě sériový vrah, který si vyhlédl Grace jako jednu ze svých budoucích obětí. V románu Jessiky Bird nechybí ani tentokrát vášeň, napětí a poutavá dějová linie; mezi bestsellery se tedy řadí plným právem. 


O autorce:

J. R. Ward (vlastním jménem Jessica Bird) je oblíbenou autorkou erotických paranormálních romancí, které se umisťují mezi bestsellery v New York Times a USA Today. Psaní bylo jejím koníčkem od útlého mládí a před nástupem na univerzitu se pokoušela publikovat svůj první román.
Studovala historii a historii umění se zaměřením na středověk. Poté přešla na studium práv na Albany Law School, kde získala titul. Po studiích začala pracovat v centru lékařské péče v Bostonu a mnoho let strávila ve vedoucích pozicích lékařských středisek.
V roce 2001 se vdala za Johna Neville Blakemorea, který ji přesvědčil, aby se pokusila svou tvorbu publikovat. V následujícím roce vychází první román Leaping Hearts. Až později se začala věnovat paranormálním romancím, které úspěšně vydává pod pseudonymem J. R. Ward.



Obálky:

Maďarská             Anglická               Česká                      Portugalská             Německá


Grace je hraběnka, která je velice bohatá a známá mezi všemi vyššími vrstvami, má muže, o kterém si všichni myslí, že ji miluje, a mají spolu skvělé manželství. Zdání ale klame. Grace si již delší dobu se svým mužem nerozumí, a brzy se jejich životy rozejdou. Začíná jí docházet, že její největší chyba v životě byla ta, že se vdala. Aby toho nebylo málo, tak ji zemře otec, který ji zanechá rodinnou firmu, a Grace musí vše vzít na vlastní pěst, aby firma stále fungovala jako dříve. Tyto problémy by se daly vyřešit, kdyby najednou nezačaly umírat její přítelkyně, které jsou také bohaté. Při první vraždě objeví policisté stránku z novin, kde jsou vypsána jména hraběnek. Když začínají postupně umírat další hraběnky z novin, tak má Grace obavy, protože její jméno, tam je napsáno také. Proto si najímá osobního strážce Smitha, který je na první pohled velice sympatický a Graceiny city se postupem času začínají vymykat kontrole.

Nezapomenutelná není kniha, o které by se při jejím vydání příliš mluvilo. Také z toho důvodu jsem měla strach si ji přečíst. Nečetla jsem žádné recenze, a neslyšela žádná hodnocení, a tak jsem se bála pustit do něčeho, co knižní blogeři ještě neobjevili.
Do Nezapomenutelné jsem se ale nakonec začetla s chutí, protože z anotace, jak můžeme vyčíst, vyplývá to, že se jedná o romantický děj, se zápletkou detektivky, z vyšší společnosti. Já osobně jsem čekala, že mi obsah přinese krapet více detektivní zápletky, aby příběhu dodal šmrnc, ale ten se objevil pouze na začátku, a konci. Zbytek knihy byl o tom, jaký má Grace život, o Smithovi, a jejich vzájemné lásce k sobě, kterou jeden k druhému cítí, ale bojí se přiznat si to.
Mírně mě zklamala představa, že bude celá kniha, pouze o vztazích, pocitech a dojmech. Jelikož zamilované romány příliš nečtu, tak jsem měla strach, že se dějem neprokousám, knihu odložím a budu přemýšlet, nad životem, který snad žádná z nás dívek nemůže mít, a proto také romány nejsou mým oblíbeným žánrem, ačkoli je poslední dobou čtu, protože jim chci přijít na chuť.

Autorka napsala čtivý příběh, který Vás zaujme již od první strany. Bude Vás zajímat Graceinin život, Smithovi city, a neustále si budete kousat nehty, a trhat vlasy, protože už budete chtít, aby Smith hraběnce vyznal lásku. Anebo naopak si o něm budete říkat, že je vůl, budete křičet do polštáře, protože se k ní choval hrubě, i když si to nezasloužila. Děj knihy mě dostal mnohokrát do rozpaků, protože opravdu pocity, dojmy a vše kolem bylo velice smíšené, a občas jsem byla emočně vysílena, protože láska je opravdu někdy, možná vždy velice obtížná, člověk se v ní nemůže vyznat, a občas jsme z ní opravdu zoufalí. Tuto zoufalost cítila i Grace, jelikož se do Smitha zamilovala a on si své city nedokázal přiznat, protože se bál, jelikož to byl silný muž s velkou osobností, a lásku nikdy nepoznal.
Děj je psán z pohledu Grace i Smitha, a střídá se zrovna v tu chvíli, kdy nám autorka chce sdělit pocity v dané situaci.

Grace je hraběnka, která se bude brzy rozvádět, protože jí to s manželem již nevychází. Je velice půvabná, a každý muž na ní může oči nechat. Je to také velice silná žena, a nemá problém muži stříknout pepřák do obličeje. Za její silností se ale skrývá i strach, emoce, zoufalost a spoustu negativních vlastností, které ji občas přivedou na kolena. Grace je ale také velice hodná, laskavá a přátelská žena, která má spoustu přátel, kteří ji milují.
Ačkoliv má ale spoustu peněz, zná ji každý z města a píšou o ní neustále v novinách, tak Grace o to vše nestojí. V životě je pro ni důležitá láska, kterou pociťuje k muži, který ji má chránit před vrahem. Ke Smithovi. Grace má tušení, že není správné, aby vdaná žena měla poměr s mužem z nižší společnosti. Nakonec ale podlehne citům a její pověst ji přestane zajímat.
Smith je velice svalnatý a pohledný muž. Také je středem pozornosti, ale peněz má rozhodné méně než Grace. Smith má velice nabitou minulost, plnou nepříjemností, a tyto nepříjemnosti ho také naučili, aby byl tvrdým mužem, nezamilovával se do žen, a pouze s nimi trávil jednu noc. Když mu ale do života vstoupí Grace, tak už nechce pouze jednu noc, ale celý život. Na druhou stranu si ale nechce přiznat, že ji miluje, a to je také jeden z důvodů, proč mezi nimi vznikají časté spory. Smith je tvrdohlavý, bojí se svou lásku přiznat, ale nakonec, když už si oba myslí, že je vše ztraceno, tak se stane velice příjemná situace, která oběma hlavním postavám zpříjemní život.

Mé hodnocení budou tři hvězdičky, protože i když se mi děj i námět knihy líbil, tak vše bylo ve stejném tempu. Kromě začátku a konce, který mě opravdu překvapil, a byla jsem za něj ráda, protože mi to opravdu zpříjemnilo hodnocení, které jsem se knize rozhodla dát.
Tento román je jistě pro dívky, či ženy, které mají rády vztahy, lásku, nerozvážnost a šťastné konce. Já tyto vlastnosti mám také ráda, ale tento žánr občas dívkám plete hlavu, a to dle mého není správné. U této knihy jsem se s tím nesetkala, protože vztahy zde byly skutečně takové, s jakými se může setkat bohatá žena i v reálu.  Celkový dojem z knihy byl ten, že ačkoli mám ráda knihy, kde se neustále něco děje, tak tento čtivý příběh má něco do sebe, a jistě se Vám bude líbit.

Knihu hodnotím třemi hvězdičkami z pěti.

 

Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. J.R.Ward patrí medzi moje najobľúbenejšie autorky. Prečítala som od nej zatiaľ všetky knižky, ktoré vyšli v preklade a túto mám dlhšiu dobu na Wishliste :)
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno