Recenze - Čtvrtky v parku

Název: Čtvrtky v parku
Originální název: Thursdays in the Park
Autor:  Hilary Boyd
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2011
Vazba: vázaná
Počet stran: 320
Nakladatelství: Host
Série: -
Díl v sérii: -
Goodreads: 3.53

Anotace:

Co byste dělali, kdyby váš manžel po dvaadvaceti letech společného života zničehonic navždy opustil manželskou postel?

Když se to stane Jeannie Lawsonové, rozzuří se a požaduje od svého muže George vysvětlení. Zamiloval se do jiné? Co udělala Jeannie špatně? George však zarputile mlčí.

 Nejlepším dnem celého týdne se pro Jeannie stává čtvrtek, kdy vodí svou vnučku do parku. Tam se seznámí s Rayem, milým, pohledným a hovorným mužem, který je pravým opakem George. Bude však mít Jeannie odvahu dát lásce druhou šanci, všem navzdory?




O autorce:

Pracovala jako zdravotní sestra a později jako manželská poradkyně. Ve třiceti letech vystudovala anglickou literaturu na Londýnské univerzitě, začala se věnovat psaní o zdraví a přispívat do deníku Daily Express. Je vdaná za filmového režiséra Dona Boyda, má tři dcery a žije v Londýně. Vydala šest populárně naučných knih o zdraví, v nichž se zabývá tématy, jako je deprese, nevlastní rodičovství či těhotenství. Čtvrtky v parku (2011) jsou jejím prvním románem, který se stal bestsellerem a jehož práva byla prodána do jedenácti zemí světa. V roce 2013 Boydová vydala další dva romány: Tangled Lives (Zamotané životy) a When You Walked Back into My Life (Když ses vrátil do mého života).


Trailer:



Jeannie je vdaná žena ve středním věku. Každý čtvrtek si chodí hrát se svou milovanou vnučkou do parku. Jednoho dne v parku spatří muže Raye, který je v parku také ze svým vnoučkem. Ray a Jeannie se seznámí. Ze začátku se stýkání Jeannie vyhýbá, protože ji Ray přijde velice otevřený. Poté, ale stále touží po jeho přítomnosti, její život se změní na plné obrátky, a ona začne opět žít jako puberťačka.
Na Čtvrtky v parku jsem se velice těšila. Trailer vypadal velice slibně, a já doufala, že tento zmíněný bestseller se mi bude líbit a možná se budu dívat na některé věci z jiného pohledu.
Když jsem se do knihy začetla pociťovala jsem čtivost, jednoduchost a nádech klidu a pohody. Tyto pocity jsem vnímala po celý obsah knihy. Žádné zvraty, napínavost. Pouze vtip a uklidnění.
Ze samotného děje nejsem nadšená tak, jak jsem očekávala, ale i přesto se mi líbil a já si ho vychutnala až do konce.
Styl psaní autorky, jak už jsem se zmiňovala je velice čtivý. Čtenář u něj nevnímá čas a vychutnává si pohodu, která z knihy číší.
Námět knihy Román o lidech v pokročilejším věku není příliš typický pro knihy, které čteme. Tento námět je neobvyklý, ale jelikož jsem na něj narazila poprvé, tak jsem ráda, že jsem mu dala šanci. Další knihu bych s touto tématikou již nečetla, protože by mi již nic nedala. 

Jeannie je vdaná žena, která žije se svým mužem poklidným životem. V jejich vztahu jí ale chybí láska a něco nového. Již deset let uběhlo od doby, co se její manžel přestěhoval na každou noc do vedlejšího pokoje. Jeannie netuší, co se stalo, ačkoliv na svého manžela neustále naléhala.
Jeannie miluje nadevše svou vnučku a tráví s ní spoustu času v parku. Její úsměv jí dává štěstí a chuť do života. U Jeannieniny povahy můžeme najít kladné i záporné vlastnosti. Je klidná, milá, usměvavá žena, která žije se svým manželem již dlouho dobu, ale neustále se mu podřizuje a jejich vztah je pouze o zvyku. I její nejlepší kamarádka na ni naléhá, aby svůj život změnila a projednou řekla ne. Když potká Raye, tak se její život změní od základu. Jak s manželem, tak s dcerou i se vztahy. Ray ji dělá šťastnou. Je tu ale jeden problém. Její manžel. Nemůže ho jen tak opustit.
Ray je muž, který věnuje spoustu času svému malému vnoučkovi. Je svobodný muž, protože jeho žena před pár lety zemřela. Jeannie mu přinese do života světlo, štěstí, radost, ale i smutek a nerozhodnost. Ray se do Jannie zamiluje, ale je pouze na ní zda mu svůj život věnuje. On pro ni má neustále otevřené dveře, a pouze čeká.

Celkově jsou Čtvrtky v parku velice příjemné čtivo ze života. Láska přeci kvete v každém věku, ale pouze na Jeannie si lásku osud přichystal jinak. Knihu doporučuji všem čtenářům románů a těm, kteří se u knihy rádi odreagují a zasmějí. Musím ale podotknout, že toto čtení bych nejspíše doporučila především dospělým. Čtenářům Young Adults knih, by se to nemuselo líbit.
Je to průměrné čtení, které Vás nenadchne, ale ani neurazí.

Knihu hodnotím třemi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Děj knihy vypadá skvěle! Určitě si jí přečtu :))
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno