Recenze - Počkám na tebe

Název: Počkám na tebe
Originální název: Wait for You
Autor: J. Lynn
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 362
Nakladatelství: Baronet
Série: Wait for You
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.26

Anotace:

Na něco se vyplatí si počkat…
Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její život navždy změnil. Nyní jen musí chodit včas na vyučování, nosit na levém zápěstí náramek, nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost a možná si najít pár přátel, protože to by byla příjemná změna. Rozhodně ale nepotřebovala a neměla v úmyslu přitáhnout pozornost jediného kluka, jenž by mohl otřást nejistou budoucností, kterou si pro sebe naplánovala.
Něco se vyplatí prožít…
Cameron Hamilton je metr devadesát vysoký sexy bůh s oslnivě modrýma očima, jemuž ženy padají k nohám. Má pozoruhodnou schopnost vyvolávat v Avery touhy, o nichž se domnívala, že jsou jí už navždy zapovězeny. Uvědomuje si, že se od něj musí držet dál, ale okouzlující a vtipný Cam s tím zatraceným dolíčkem na tváři se objevuje všude, kam se pohne. Zaplést se s ním je nebezpečné, ale když jiskřivé napětí, které je zachvátí pokaždé, jakmile se ocitnou spolu, už nelze dál přehlížet, probudí Cam v Avery něco, o čem neměla tušení, že v ní dřímá.
O něčem by se nikdy nemělo mlčet…
Když však Avery obdrží několik výhružných zpráv a telefonátů, nemá na vybranou a musí se postavit čelem minulosti, kterou toužila pohřbít. Někdo jí totiž odmítá dovolit, aby zapomněla na tu noc, kdy se všechno změnilo. Až zničující pravda vyjde najevo, vydrápe se z ní Avery tentokrát bez jizev? A bude tu Cameron pro ni, aby jí pomohl, nebo ho stáhne s sebou do propasti?
Za něco se vyplatí bojovat…




O autorce:

Jennifer L. Armentrout bydlí v Martinsburgu v Západní Virginii v USA. Když právě nepracuje, ráda čte, dívá se na zombie filmy nebo si užívá volný čas se svým manželem a psem Lokim. Hodně času rovněž tráví na Twitteru.

Už na základní škole, když začala psát povídky, snila o tom, že se stane spisovatelkou. A taky jí moc nešla matematika. Jennifer píše paranormální romány pro mládež, sci-fi, fantasy a romance ze současnosti.

 J. Lynn je pseudonym autorky, pod kterým píše romantickou sérii Gamble Brothers, „new adult“ romány Počkám na tebe (Wait for You) a Jako led (Frigid) a paranormální sérii Nephilim Rising.



Trailer:




Obálky:

 Německá                   Italská                   Francouzská               Anglická  

               
     
Avery je devatenáctiletá dívka, která nastupuje  na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Doufá, že jí změna prostředí pomůže v lepším životě. Avery ale neustále přicházejí e-maily, volá ji neznámý volající, i když si vyměnila číslo. Doufá, že to co se stalo v ten osudný den jednou přebolí. Doufá, že zapomene na tu osudnou noc.
Cam je ten typ kluka, po kterém každá holka kouká, protože je milý, krásný, sexy, zábavný. Jednoduše má všechny vlastnosti, které si dívka u dokonalého kluka může přát.
Když do něj jednou Avery na začátku roku narazí,a to doslova. Začíná mít o ni zájem. Netuší ale, že to bude trvat tak dlouho, protože ho Avery neustále odmítá.
Stane se s Avery a Cama zamilovaný pár? Nebo zůstanou pouze přátelé?

Počkám na tebe. Tento název se mi vryl do paměti již od prvních stránek. Ačkoliv jsem měla za začátku strach ze svého názoru, tak postupně ze mě začal opadávat, a já si užívala dokonalý děj, který nám autorka poskytla. Ano nepřeháním.Tato kniha je vážně dokonalá. A nejen to. Je také vtipná, zábavná, zamilovaná a hlavně velice čtivá. Již od prvních stran budete toužit číst dál, protože Averinino tajemství vás bude zajímat, a osud Avery a Cama také.

Děj knihy je psán z pohledu Avery. Což mi vyhovovalo. Nejdříve jsem ale čekala, že bude psána z pohledu obou hlavních postav, a ze začátku jsem si pouze na Avery nemohla zvyknout. Postupem času mi to ale přestalo vadit, a nakonec jsem byla i ráda, že vše vidím z jejího pohledu. I když jsem občas chtěla vědět, jaké má zrovna pocity Cam.
Styl psaní autorky se mi velice líbí, protože je jednoduchý, čtivý a má něco do sebe. Dokáže čtenáře vtáhnout do děje doslova ihned, a provází ho světem, který můžete objevit i tam venku. Navíc se mi velice líbilo, že Avery mluvila i k nám čtenářům. To mi přišlo doslova skvělé, protože jsem se vždy cítila lépe. Autorka myslela i na nás, a za to jsem velice ráda.

Avery je hlavní postava, kterou jsem si oblíbila, i když mi občas lezla na nervy svým chováním. Řešení některých situací nezvládala a vše moc prožívala. Je to ale ten typ hlavní postavy, na který budete mít rozporuplný názor, jelikož ji jednou budete chtít obejmout a podruhé praštit.
Avery je ale z pohledu situace, kterou prožila velice silná a statečná dívka. I když se dostala na dno, tak vše překousla a snažila se najít nový začátek. Patří mezi ten typ dívek, které nejsou příliš oblíbené, vyhýbají se večírkům, stále se učí. Ale i přes tyto nevýhody je velice krásná a zajímavá. Tak zajímavá, že dokonce zaujme i Cama. Cam je kluk, který má nádherné tělo, modré, velké oči, skvělé vlasy. Je dokonalý, pro všechny oči okolo. Je poctivý, laskavý, ohleduplný, pečlivý, usměvavý, a nejvíc ze všeho sebejistý. Ve všech ohledech si velice věří, což není také ve všech situacích nejvhodnější. I náš pan dokonalý může mít chybu.
Když ale Cam spatří Avery, tak se mu změní svět. Má zájem pouze o ni, ačkoli ona ho nemá. Cam se ale neustále snaží, a doufá, že jednoho dne změní názor, a zajde s ním na rande. Cam je v tomto velice ohleduplný, a to se mi velice líbilo.

Počkám na tebe je skvělá kniha o dokonalém vztahu dvou mladých lidí. Jejich vztah byl uvěřitelný, vytvářel mi úsměv na tváři a bavil mě. I když se v ději docela často objevovala erotika, tak i ta se dala překousnout, protože byla podána velice zajímavě a vůbec mi nevadila.
Na tuto knihu jsou velice rozporuplné názory. Někdo ji hodnotí jednou hvězdičkou a někdo třemi. Já ji ale hodnotím pěti, protože jsem si děj opravdu užila, oblíbila a byla jsem z něj totálně na větvi. Dalo by se říct, že tato kniha je jednou z těch nejlepších, které jsem letos četla. Doporučuji ji všem čtenářům. Určitě neváhejte a přečtěte si ji, protože je to skvělý zážitek.

Knihu hodnotím pěti hvězdičkami z pěti.



Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Skvělá recenze! Láká mě mě to víc a víc, rozhodně to musím časem přečíst :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá opravdu skvěle! Po tvoji recenzi mám na ní chuť :)) Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno