Recenze - Zamilované duše

Název: Zamilované duše
Originální název:
Queen of the Dead
Autor: 
Stacey Kade
Rok vydání: 
2013
Rok vydání originálu: 
2011
Vazba: 
brožovaná
Počet stran: 
208
Nakladatelství: 
Fragment
Série: 
The Ghost and the Goth
Díl v sérii: 
2
Goodreads: 
3.91

Anotace:

Alona Dareová - bývalá královna školního plesu a současná královna mrtvých - se vrátí ze záhrobí zpátky na tento svět a zjistí, že dělá něco naprosto nečekaného: pracuje. Místo aby se opalovala u bazénu (což byla její obvyklá prázdninová zábava, když byla živá), stará se o jiné zbloudilé duše. Jejím parťákem pro všechno tohle "pomáhání ostatním" je Will Killian: společenský vyděděnec, médium a kluk, na kterém Aloně záleží víc, než by se jí zamlouvalo.




O autorce:

Také známá jako Stacey Klemstein. Žije na předměstí Chicaga se svým manželem, Gregem, a dvěma vysloužilými závodními chrty, Walker a Pansy. Když nečte nebo nepíše najdete ji u televize sledující své oblíbené pořady (Upíří deníky, Almost human, Živí mrtví, Sherlock a mnoho dalších).


Trailer:



Obálky:


Alona je již dva měsíce mrtvá. Před svou smrtí byla velice populární, oblíbená, královna školního plesu. Po smrti ale zjistila, že na ni přátelé brzy zapomněli. Její popularita ale zůstává stejná i v posmrtném životě. Má kamaráda Willa. Jsou tu pro sebe v jakékoliv situaci. Nastává ale problém. V jejich životech se objevuje Mina. S Minou se setkávají při jedné příležitosti, když chtějí zachránit jednoho ducha. Naskytnou se komplikace. Mina se objeví, zachrání Willa v momentě, kdy je Alona bezmocně vypařena. Alona začíná žárlit. Bojí se snad, že by Will mohl dát přednost dívce, která je živá? Poté, co udělá svou osudovou chybu je na Willovi, aby pomohl nejen ji, ale i své dávno ztracené přítelkyni.

Po přečtení prvního dílu této série jsem měla ihned chuť na druhý. První díl mě vtáhl do děje již na první stránce. O tomto dílu se to říci nedá, ale i když byl jiný, než předchozí díl, tak mě zaujal a donutil, abych se těšila na poslední, závěrečný, vrcholný díl této série. 
Ačkoli jsou Zamilované duše odlišné od prvního dílu, tak jsou stejně čtivé a zajímavé. Já jsem se do děje dostala na čtyřicáté straně, kdy se zde objevila akce, kterou jsem neočekávala. 
Příběh Alony a Willa, tentokrát zapletený s novou hrdinkou Minou je velice čtivý, zajímavý a rozhodně vzrušující, protože před Willem a Alonou je dlouhá cesta plná nástrah, které musí vyřešit společně, či sami. 

Styl psaní autorky byl opět jednoduchý a čtivý. V tomto příběhu nám ale darovala zápletku a komplikace, které tuto oddechovou knihu zpestřily a vytvořily zajímavější, čtivější, vtipnější a dokonce mírně nahánějící strach. Opět mě autorka nezklamala, ale naopak překvapila.

Alona, je hlavní hrdinka knihy. Jak už jsem zmínila, tak je již dva měsíce po smrti. I když ale její tehdejší život zmizel, tak je stále plný nečekaných zvratů a zajímavostí, při kterých se rozhodně nenudí. I její posmrtný život ji přivedl popularitu a pár duchů, kteří ji nemají rádi, a nejraději by ji vyhostili z povrchu posmrtného. Alona je jiná, než v předchozích dílech. Snaží se naslouchat problémům ostatních duchů, a pomocí Willa je dostává za bílým světlem. I když se zdá být milejší, tak stále má své vroubky, má neustálé připomínky na vkus ostatních, a dokonce dokáže někoho i pořádně urazit. To se jí ale nevyplácí, protože v tom okamžiku začne mizet, a tak musí povědět pravdivě nějakou upřímnou pěknou věc, aby se její části těla opět objevily. Alona je sice mrtvá, ale city má stále. Proto je pro ni velice těžké přijmout realitu, že se její maminka rozhodla zbavit všech věci, z jejího pokoje. A aby toho nebylo málo, tak její otec čeká se svou manželkou další dítě. Alona si připadá nechtěná, a chce po Willovi, aby připomněl jejím rodičům, že i když je mrtvá, tak na svou dceru nesmí zapomenout. Vše ale není podle jejich představ, a proto udělá takovou hloupost, ačkoli nechtěnou, že je vše vzhůru nohama.
U Willa si také můžeme všimnout změn v jeho chování. Nejenže jeho mamka už ví, o jeho schopnostech, ale také se rozhodl, že bude pomocí Alony duchům pomáhat. I když stále patří mezi neoblíbené, tak má Alonu, kterou má nadevše rád, a v její přítomnosti se mu občas podlamují kolena. V jeho životě se ale objevuje Mina. Vidí duchy, umí je zničit. Dva prvky, které Willa donutí se o Minu zajímat. Alona samozřejmě žárlí. Will nemá tušení proč. Vždyť to je přeci jen holka, která má něco společného s jeho vlastností vidět duchy. Z té nevinné holky se ale brzy vyklube veliký problém. A aby toho nebylo málo, tak nastane další.


Celkově se mi tato série opravdu líbí. I když jsem čekala, že druhý díl bude lepší, než ten první, tak je nedokážu srovnat, protože každý byl o něčem jiném, a z hodnocením jsem docela na rozpacích. Nakonec jsem se ale rozhodla, že knihu ohodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti, a opět budu čekat, že tu pátou dostane závěrečný díl, na který se rozhodně těším, a doufám, že si ho v co nejbližší době přečtu. Příběh Alony a Willa je velice čtivý a rozhodně se bude líbit každému čtenáři. No možná ne každému, ale určitě většině, protože to není nic náročného. Nemusíte se na čtení příliš soustředit, spíše si odpočinete, zasmějete, pobavíte, a rozhodně budete soucítit s hlavními postavami, při nepříjemných situacích. Já jsem většinou soucítila s Alonou. I když byla občas rozmazlená a měla přehnané reakce, tak mi ji bylo líto. Nechtěla bych zemřít, v tak mladém věku. Rozhodně ne. K tomu se ještě seknout Mezi nebem a zemí, a muset pozorovat vše, co se děje kolem mých blízkých. Je to opravdu nepříjemná situace. Ale na druhou stranu si našla Alona kamaráda, kterého snad veskutečném životě ani neměla.

Tímto bych Vám všem tento příběh chtěla doporučit. I když vím, že ho většina z Vás četla. A já jsem zase mezi těmi posledními, tak se určitě najde někdo, kdo kouzlo této série ještě neobjevil. Přečtěte si ji pokud si chcete odpočinout a pobavit se. Rozhodně to stojí za to. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno