Recenze - Čekání na zázrak

Název: Čekání na zázrak
Originální název: Body and Soul
Autor: Stacey Kade
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2012
Vazba: brožovaná
Počet stran: 240
Nakladatelství: Fragment
Série: Mezi nebem a zemí
Díl v sérii: 3
Goodreads: 4.10

Anotace:

Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily "Ally" Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...



O autorce:

Také známá jako Stacey Klemstein. Žije na předměstí Chicaga se svým manželem, Gregem, a dvěma vysloužilými závodními chrty, Walker a Pansy. Když nečte nebo nepíše najdete ji u televize sledující své oblíbené pořady (Upíří deníky, Almost human, Živí mrtví, Sherlock a mnoho dalších).


Alona je stále v těle Lily. Musí si zvykat na její rodinu, šatník, ale také chování, které musí mít, aby ji rodina neodsuzovala. I když je to pro Alonu velice těžké, tak se rozhodne změnit vše, co bylo na Lily známo.  
Do života Alony a Willa se zaplete mrtvá sestra  Malachiáše Velkolepého, když se u něj snaží najít pomoc. Čeká je spoustu nepříjemností, které nelze snadno vyřešit. 

Sledoval jsem Alonu pohledem, abych se ujistil, že bezpečně přešla ulici, potom jsem nastartoval a zamířil domů. V hlavě se mi pořád rozléhalo to, co řekla. - str. 40

Čekání na zázrak je třetí díl a zároveň poslední ze série Mezi nebem a zemí.  Tato série je hodnocena jak kladně, tak i záporně, ale je rozhodně velice čtivá, odpočinková a nenáročná. Jednoduše jsou to knihy, které Vás doprovází při chvílích, kdy nemáte chuť na náročné čtení a chcete se uvolnit od napětí. Já jsem si tuto sérii velice oblíbila a jsem velice zklamaná, že již skončila, protože by mi nevadilo, kdyby autorka chystala další díly. 

Tato série má velice krásné obálky, které ihned zaujmou každého čtenáře. Font písma a Alona s Willem jsou na každé obálce velice pěkně vystiženi. Mně se nejvíce líbí druhá obálka, ale i tato je velice povedená, a vystihuje nám děj.

Ta rozmazaná šmouha pokračovala: " Napadlo mě, že se tu objevíš." Chvilku mi trvalo, než jsem pochopila, co tím chtěla naznačit. Poznala mě. Věděla. Zadrhl se mi dech v krku. - str. 111

Po přečtení prvních dvou dílů, mi přišel tento nejslabší ze stránky napětí a akce. Ze stránky vtipu mi ale přišel nejlepší a já si užívala děj, který mě bavil. Autorka napsala opravdu velice čtivý příběh, který vypráví o duších, ale z té lepší stránky a o lidech, kteří je vidí a slyší. Vše bylo napsáno v jednom tempu, při čemž u něj čtenář nemusel tolik přemýšlet, jako u knih, které jsou náročné na čtení.

Hlavní hrdina Will se od prvního dílu velice změnil. Má přítelkyni Alonu, na které ji velice záleží a udělal by pro ni první a poslední. Najdou se ale věci, které mu jsou nepříjemné, a proto mezi nimi často vznikají rozepře. Will musí přijmout změnu Alony na Lilyině těle. Musí stále vnímat, že vedle něj sedí jeho dávno ztracená kamarádka. Ale přeci to jen není ona. Je to Alona. Je z toho občas zmatený.

Mně bylo Willa velice líto, protože to pro něj musela být velice nepříjemná situace. Navíc měl plnou hlavu starostí s tím, jak může Aloně pomoci, že přestává vnímat problémy své mamky, kterou nakonec musí nejednou odmítnout, ačkoliv ji nikdy v životě neodporoval.

Alona 
je v cizím těle. I když si většinou ze vším poradí, tak je pro ni tato situace obtížná a musí se snažit, aby neublížila Lilyině rodině a Willovi. Ona má bohužel také své přednosti a tak se rozhodne, že již nebude stát v koutě, a všem se podřizovat. Bude novou Alonou, tedy Lily, ať se to ostatním líbí nebo ne. 
Alona není již tak namyšlená a arogantní, tak jako bylo v předchozích dílech. Z mrchy se stal člověk, kterému záleží na ostatních, což občas dodávalo ději suchost. To je ale mírná skutečnost, které jsem si při čtení této série všimla. 

Když jsem vyšla na konci mého prvního školního dne ven, Will mě čekal na parkovišti. Jakmile jsem ho uviděla, ztuhla jsem na místě a zamžourala v oslnivém odpoledním slunci, protože jsem si nebyla jistá, jestli vidím to, co chci, nebo to, co tam doopravdy je. str. - 234

Čekání na zázrak je velice čtivá kniha, kterou doporučuji všem nenáročným čtenářům a těm, co se rádi zasmějí a odpočinou si. Je to velice čtivé a vtipné čtení, na kterém snad každý čtenář může najít něco pozitivného a výjimečného. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Krásná recenze! Celou sérii bych si chtěla o prázdninách přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. :) Určitě si ji přečti. :)

      Vymazat
  2. Moc hezká, pohodová série, která stojí za přečtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze. :) Snad si o prázdninách celou sérii (nebo alespoň první díl) stihnu přečíst. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno