Recenze - Jako led

Název: Jako led
Originální název: Frigid
Autor:  J. Lynn
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 296
Nakladatelství: Baronet
Série: Frigid
Díl v sérii: 1
Goodreads: 3.85

Anotace:

Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.

Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.

Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.



O autorce:

Jennifer L. Armentrout bydlí v Martinsburgu v Západní Virginii v USA. Když právě nepracuje, ráda čte, dívá se na zombie filmy nebo si užívá volný čas se svým manželem a psem Lokim. Hodně času rovněž tráví na Twitteru.

Už na základní škole, když začala psát povídky, snila o tom, že se stane spisovatelkou. A taky jí moc nešla matematika. Jennifer píše paranormální romány pro mládež, sci-fi, fantasy a romance ze současnosti.

J. Lynn je pseudonym autorky, pod kterým píše romantickou sérii Gamble Brothers, „new adult“ romány Počkám na tebe (Wait for You) a Jako led (Frigid) a paranormální sérii Nephilim Rising.


Trailer:



Kyler a Sydney se znají již od dětství. Jsou nejlepší přátelé, ví o sobě všechno a za jakékoliv situace jsou tu vždy pro sebe. Oba se navzájem miluji, ale nedokážou si přiznat pravdu.
Když jednoho osudného dne uvíznou v lyžařském letovisku, ve kterém nakonec kvůli bouři zůstanou sami, jejich vztah se změní. Léta trápení končí a oba jsou konečně šťastní. Má to ale jeden háček. Ještě před nedávnem nedokázal Kyler udržet kalhoty na sobě. Díky tomu se vše zvrtne, a jde do tuhého.

Jako led je již druhá kniha od  J. Lynn, která vyšla u nakladatelství Baronet. Počkám na tebe jsem si užila od začátku, až dokonce a proto jsem od Jako ledu očekávala, že se mi bude také líbit, odreaguji se u něj, nasměji se a pobavím. Vše se mi splnilo. A já opět, i když ne každý názor čtenářů na tuto knížku je kladný, musím říci, že styl psaní autorky velice miluji, a moc se těším na další knihy, které doufám, že nakladatelství Baronet vydá.
Asi o hodinu později už byl Kyler osprchovaný a oblečený. Škoda zakrývat takové tělo, ale i v obnošených džínách a staré školní mikině s mokrými vlasy padající mu do čela vypadal hodně dobře. str. - 42

J. Lynn napsala erotický příběh, který je obohacen napětím, které je předvídatelné, protože i když se zdá, že je vše dokonalé, tak někomu se pobyt Kylera a Sydney nelíbí, a snaží se ho jim co nejvíce znepříjemnit. Což se mu nakonec povedlo, ale ne do takové míry, jak by očekával. 
Přátelství a láska hrají v ději hlavní roli a proto nám J. Lynn přinesla slaďárnu, která se každému čtenáři nemusí líbit. Já jsem z počátku po tomto žánru také moc nepokukovala, ale když jsem si přečetla, Počkám na tebe, tak jsem mu podlehla, ale s myšlenou, že vše, co se v knize odehrává není reálné. Vše je dokonalé, romantické, úžasné, ale tak to v reálném světě není. Ale proč by člověk nemohl občas snít? Vždyť to je přece tak osvobozující a odreagující. 
Kapitoly jsou psány, jak z pohledu Kylera, tak Sydney. Jsou odděleny jmény, tak se nemusíte bát, že byste se v knize mohli ztratit. Při čtení jsem si ale všimla, že více prostoru dostávala Sydney, ale vůbec mi to nevadilo, jelikož mi byla sympatičtější než Kyler.
Prvků, že se jedná o knihu od Lynn jsem si všimla okamžitě, jelikož používala stejné popisování romantiky, jako v knize Počkám na tebe. To mi občas přišlo okoukané, protože i v této knize autorka toto popisování použila několikrát. Stejně tak, že hlavní postava Kyler je král sexu a každá holka po něm touží.

A nejenže mě nezastavila, byla vlhká. A rozhodně jsem věděl, co to znamená. Ale poprvé v životě jsem neměl vůbec tušení, co s tím mám dělat. Můj mozek si s tím nedokázal poradit, i když mý tělo vědělo přesně co s tím. str - 114

Kylera jsem jako hlavní postavu na prvních stránkách neměla ráda. Sexy kluk, který vymetá postele desetkrát týdně, a pokaždé s jinou holkou, ale přitom má v hlavě stále jenom Sydney, je jednoduše ubohá záležitost. Kdyby ji miloval, tak jak tvrdil, tak by nedokázal spát s jinými holkami. Mít vztah, ale přitom milovat jinou? Ano, byla chyba těch holek, že s ním spala, ale je mi jich líto, protože si to žádná nezasloužila. Navíc se Kyler choval příliš majetnicky, což mě rozčilovalo ještě více. Sydney neustále poroučel, jako nebudeš s tím klukem, běž domů, nebudeš pít. To bylo vcelku přehnané, ale na druhou stranu, i když byl Kyler v některých ohledech velice hloupý, tak to byl velký romantik a na Sydney mu velice záleželo. Vše ale mohl vyřešit jinak. 
Sydney je do Kylera nesmírně zamilovaná. Každý její myšlenka a touha patří jemu a Kyler samozřejmě nic netuší. Proto musí Sydney neustále sledovat, jak z jeho pokoje vychází stále jiná dívka, ale i přes bolest, kterou prožívá, tak je tu stále pro něj a pomáhá mu při každé příležitosti. Dokonce i přes to, že několikrát odložil jejich schůzku, aby mohl být s nějakou courou, nebo dokonce ji slíbil poslední tanec na plesu, kterého se nezúčastnil, protože měl na práci něco opět s holkou na jednu noc. Nechápu, jak přes to všechno mohla Sydney Kylera milovat. Bylo to ubohé, stejně tak, jako občas její chování.
I když nechápu chování hlavních postav, tak jsem je i přes to měla ráda, jelikož bylo zábavné pozorovat, jak se jejich vztah rozvíjí, a jak si oba dva mažou pusu medem. 

Z hrdla se mi vydral povzdech. "Neplač, kotě. Nechci abys plakala." Sklonil jsem se k ní a slzy ji slíbnul. "Nemáš vůbec tušení, jak moc pro mě znamenáš." str. - 156

Jako led i když je v některých částech padlý na hlavu je vtipná, romantická, čtivá, oddechová kniha, která se odehrává v zimě, a proto je to skvělé čtení pro zimní Vánoční večery. Vřele ji doporučuji. I když její hodnocení je poněkud nižší, než u knihy Počkám na tebe, tak si myslím, že je stejně tak výborná jako ona. Pokud se Vám tato kráska dostane pod ruce, tak určitě neváhejte, přečtěte si ji, a i když se Vám třeba nebude líbit tak jako mě, tak na ní určitě najdete něco, co si oblíbíte. 

Knihu hodnotím pěti hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Skvělá recenze :). Obě knížky si prostě musím přečíst, vypadají skvěle a myslím že mě by se určitě mohli líbit :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. Přečti si je. Jsou skvělé. :)
      Děkuji. :)

      Vymazat
  2. Knižku som čítala nie tak dávno, ale mne sa tak veľmi nepáčila :) Príbeh bol dobrý, ten sa mi pozdával a musím uznať, že som sa aj zasmiala, ale knižka ma bavila jedine ku koncu.. :/
    Na druhú stranu jej kniha Počkám na tebe je úžasná, tá sa mi neskutočne moc páčila a zdalo sa mi to viac prepracovanejšie ako kniha Jako led :)
    Každopádne pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
  3. Recenze se mi moc líbí. Doufám, že se k této knize jednoho dne konečně dostanu a přečtu si ji. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Jako led se moc těším a doufám, že se k ní brzo dostanu. Mimochodem má moc pěknou obálku :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno