Recenze - Osudová přitažlivost

Název: Osudová přitažlivost
Originální název: Living Violet
Autor: Jaime Reed
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2011
Vazba: brožovaná
Počet stran: 272
Nakladatelství: Fragment
Série: The Cambion Chronicles
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.00

Anotace:

Jsou záhadní, přitažliví a nebezpeční... Kambioni.

Sedmnáctiletá Samara pracuje v knihkupectví, aby si vydělala na své první auto. Spolu s ní tam pracuje Caleb, okouzlující a tajemný mladík, jehož uhrančivý pohled nenechá klidnou téměř žádnou ženu. Samara je ale jediná, která cítí, že za jeho neodolatelným úsměvem se skrývá nebezpečí.

Tajemství, které Caleba obklopuje, přivádí Samaru do světa kambionů, ve kterém je přitažlivost a atraktivita podmínkou pro přežití.

 Když se kolem začnou dít děsivé věci a ohrožovat její blízké, musí Samara riskovat a učinit rozhodnutí, které možná změní její život. Navždy.




Trailer:



Samara pracuje v knihkupectví a žije poklidný život do té doby, než se ji do života začne plést spolupracovník Caleb, na kterého se vrhá každá dívka. Samara začíná mít podezření, že je s Calebem něco v nepořádku. Když se zaplete do Calebova života a jeho problémů, tak není cesty zpět. Oba dva čeká velká výzva, kde nejde pouze o lásku, ale také životy lidí. Vyřeší Samara s Calebem všechny problémy, aby spolu mohli žít spokojený život? 

Lásce se oddává jen masochista. str - 9

O Osudové přitažlivosti se před jejím vydáním docela hodně mluvilo. To byl také důvod, proč jsem si usmyslila, že si budu chtít knihu v budoucnu přečíst. Těšila jsem se na ni a očekávala napínavou knihu, která mě vtáhne do děje ihned po přečtení prvních stran. Ano, kniha mě sice vtáhla, ale ze stránky akce opravdu ne. Děj je čtivý a rozhodně Vás u čtení nenapadne, že byste měli přestat číst, ale to jen z toho důvodu, že chcete vědět, jak vše skončí, jaké je Calebovo tajemství, a jestli ti dva budou nakonec spolu. Po druhé stránce byla kniha oddechová, čtivá, ale nemůžete čekat, že budete tajit dech, či budete mít z příběhu skvělý zážitek. 

Mia se s pohledem upřeným do stropu natáhla na mojí posteli. "Tak počkej. Jestli to dobře chápu, " začala, "ten pošahanej kluk od tebe z práce tě pozval na rande?"
"Není to rande!" zaječela jsem z víru ve své skříni. - str. 46

Autorka knihy se snažila do děje vecpat vtip i akci. Bohužel se jí to nepovedlo, i když můžete občas vnímat její snahu. Jsem opravdu zklamaná, protože má tato kniha opravdu skvělý námět. Já doufám, že další díly autorka podá lépe, propracuje je a pohraje si s nimi, aby si většina blogerů udělala na tuto sérii jiný názor. Já tedy také doufám, že se zbývající dva díly povedou více, a tento díl byl prostě jen suchý začátek něčeho dobrého.

Další den jsem v práci chodila jako zombie, imunní vůči elektrošokové terapii kofeinem a energetickými nápoji. - str. 226


Hlavní postavy občas mluví ve verších, což mi přišlo jako nepotřebná vsuvka, která mě spíše rozčilovala. Některé dialogy byly klišé a příliš nereálné. Což se vlastně dá říci o celé knize, ale konkrétně myslím vztahy. Caleb se Samarou si lásku příliš nevyznávají, ale pokud ano, tak to vždy vyzní trapně. Nechci tuto knížku pouze kritizovat, vážně se to četlo dobře a našla jsem v ději i pár pozitiv, ale opravdu, co se týče vztahu mezi Samarou a Calebem, tak mi přišel jako předstíraný a nepravý. 

První srpnový týden byl hodně zábavný.
Mia a Dougie se v pondělí rozešli, protože se Mia bála, že je těhotná. Možná, že Miu vzrušovala smrt, den po Garrettově pohřbu na to s Dougiem totiž konečně vlítli. Chodili spolu už tři roky a řekli si, že to upevní jejich vztah dvou navždy spřízněných duší. Což byla blbost, vzhledem k tomu, že se Mia s Dougiem rozešla, jak se jí o vteřinu zpozdila menstruace. - str. 185

Samara pracuje v knihkupectví. Tohle prostředí se mi jako milovnici knih velice líbilo. Láska hlavní postavy ke knihám je fascinující. Samara je velice odhodlaná dívka, která si jde vždy za svým cílem. Má ve zvyku si věci dělat po svém, lidi okolo dirigovat, ale naopak je pro ni velice obtížné někoho poslouchat. Já jsem Samaru vnímala jako dívku, která nikdy nepoznala lásku, ale i když ji má přímo před nosem, tak si to ani neuvědomuje. Navíc, i když jí to došlo, tak mi přišlo, jako by ten cit, který vůči Calebovi měla nebyl pravý.
Caleb mi naopak přišel sympatický ihned. Ne z toho důvodu, že měl nepřirozené schopnosti a každá dívka mu slintala u kolenou, ale kvůli tomu, že i když by mohl mít každou ženu, či dívku, tak pro něj byla důležitá pouze Samara. Pro Samaru by udělal cokoliv, měl potřebu ji ochraňovat, ale ona se k němu občas chovala neslušně, až přehnaně, což mě taky vůči ní hodně popudilo. Ano Caleb měl také špatné stránky, ale rozhodně stál o to, aby mezi ním a Samarou byl vztah. 

Osudová přitažlivost jak už jsem psala je čtivá kniha, ale nemůžete od ní příliš očekávat. Kdo hledá oddechovou knihu, která ho bude doprovázet po celý příběh stále v jednom tempu, tak po ní určitě sáhněte. Náročný čtenář s touto jednohubkou nepochodí, a proto bych ji nedoporučovala. I když jsem zklamaná, tak doufám, že další díly budou skvělé. Rozhodně se na ně těším, a jsem zvědavá, jaké nástrahy osud Calebovi a Samaře dále přinese. 

Knihu hodnotím třemi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Tuhle knihu jsem zatím ještě nečetla a upřímně, ani nevím, jestli se do ní mám pouštět..

    OdpovědětVymazat
  2. Me naopak kniha mile prekvapila a libila se mi. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  3. Na knihu jsem zvědavá. Slyšela jsem, že má být v druhém díle milostný trojúhelník. Ale doufám, že to tak nakonec nebude :) Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na knížku už jsem četla mnoho recenzí a většina zastává podobný názor. I přes zjevné negativy knihy si ji chci přečíst, protože stejně jako ty doufám, že příští díly budou lepší. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno