Waiting on Wednesday (44)

O co jde:
Cílem je vybrat jednu knihu, kterou si chcete přečíst.


Radleyovi - Upíři odvedle
Matt Haig

Prosím, seznamte se s Radleyovými: Petr, Helena a jejich dospívající potomci Klára a Rowan žijí v poklidné příměstské vesnici. Mohlo by se zdát, že jde o úplně obyčejnou rodinku – průměrně nefunkční a průměrně spokojenou. Jenomže manželé Radleyovi skrývají před celým světem – včetně svých dětí – jedno hrůzné rodinné tajemství. Jsou upíři, kteří se před mnoha lety rozhodli, že budou „abstinovat“ a pokusí se žít jako normální lidské bytosti.

Jejich život se však obrací naruby, když se na Kláru jedné noci vrhne opilý spolužák, dívka zpanikaří, a aniž sama ví, co dělá, roztrhá ho na kusy. A rodiče jsou konečně nuceni jít s barvou ven – konkrétně s červenou, karmínovou, rudou, prostě barvou krve. A aby toho všeho nebylo málo, na rodinné scéně se objevuje temná postava strýčka Willa, bezskrupulózního upíra ze staré školy, jehož přítomnost v domě zapříčiní celou řadu dalších katastrofických situací.

Tento napínavý, zábavný a neobvyklý portrét jedné mimořádné rodiny si klade otázku, v co dospíváme, když dospíváme, a ze všech stran zkoumá, co získáváme a ztrácíme, když zapřeme své „chutě“.

Komentáře

  1. Mí oblíbení upíři! :) Knihu si určitě přečtu. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku jsem četla minulé léto a celkem se mi to líbilo, snad se to bude líbit i tobě :)).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno