Recenze - Nebe v plamenech

Název: Nebe v plamenech
Originální název: Sky on Fire
Autor: Emmy Laybourne
Rok vydání: 2013
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 224
Nakladatelství: Baronet
Série: Monument 14
Díl v sérii: 2
Goodreads: 4.01

Anotace:

V pokračování příběhu Monumentu 14 se skupina přeživších, donedávna uvězněných v supermarketu sérií ničivých katastrof, rozdělila ve dví. Většina dětí se v zoufalé snaze vydala opraveným autobusem na letiště v Denveru. Doufají, že se tam setkají se svými rodiči, budou odvezeni do bezpečí a zachrání svého umírajícího přítele.

Ale svět venku je temný a zaplavený nebezpečnými chemikáliemi, které mění lidi v krvežíznivá monstra, a ne všechny děti jsou ochotné nastoupit do autobusu. V útočišti, jež bylo již jednou narušeno, se snaží zbývající děti obnovit přátelství. Ale pokud se máte rozhodnout mezi životem a smrtí, láskou a nenávistí, komu můžete doopravdy věřit?




O autorce:

Emmy Laybourne je spisovatelka, herečka a učitelka žijící v New Yorku. Její spisovatelské povolání začalo jako dramatik. První hra, kterou napsala i v ní hrála, se jmenovala "The Miss Alphabet City Beauty Pageant and Spelling Bee", jež měla zejména v New Yorku úspěch.
Jako herečka získala role ve filmech, sitcomech a zejména komediích, kde si zahrála dokonce se svým bratrem.
Emmy dostudovala na UCLA scénáristiku s magisterským titulem v červnu roku 2006. 
Nyní žije v Rockland County v New Yorku s manželem a dvěma dětmi.

Trailer:



Městečko Monument je díky katastrofě, která zahubila spoustu životů téměř neobyvatelné. Přeživší trpí hladem a bolestmi, které jim chemikálie způsobily. Nejhůře na tom jsou ti, kteří mají krevní skupinu 0. Stačí pouhé nadechnutí a stanou se z nich "monstra" neschopna myslet, ale toužící zabíjet.

Skupinka školáků je zachráněna, ale jsou uvěznění v supermarketu. Nouze o potraviny a tekutiny je netrápí, ale boj o život, který postihne jednoho z nich, skupinku dětí donutí, vydat se do Denveru, aby svého přítele zachránili. Doufají také v to, že opět naleznou své rodiče a obstarají pomoc, která se vrátí zpět do Monumentu, pro jejich zbylé přátele.
Cesta je dlouhá a čeká je spousta nečekaných situací, při kterých se jim nejednou jedná o život.

Nebe v plamenech
je již druhým dílem trilogie Monumentu 14, jejíž autorkou je 
Emmy Laybourne. Celá knižní série je napsána v duchu akce, vražd, přátelství a lásky.
P
ost-apokalyptický svět, který autorka v díle zobrazila je rozsáhlý natolik, že jsou hlavní hrdinové rozděleni na dvě skupiny. Čtenář není o nic ochuzen, jelikož se střídají pohledy Alexe a Deana, díky kterým je popsán svět jak z venčí, tak zevnitř. Oba pohledy jsou psány ich - formou, při čemž autorka píše čtivě a dokáže své čtenáře zaujmout. 

Během četby se čtenář ocitá ve světě, který je doslova neobyvatelný. Hrdinové si navzájem kryjí záda a jejich jediných cílem je dostat se do bezpečí. Krvelačné scény a boj o život zde také není opomíjen. Brutalita, které si čtenář při četbě může povšimnout není pro slabé povahy a proto jej může od čtení odradit.
Nepříjemných situací je ale v knize pomálu a proto by se čtenář neměl ostýchat.

Nebe v plamenech se hodí jak do horkého, tak do pochmurného dne, kdy čtenář touží po čtivé knize, při níž nemusí příliš namáhat své mozkové buňky. Ukončení druhého dílu dystopické série čtenáři zanechává otevřený konec, který jej zavádí do myšlenek třetího a zároveň závěrečného dílu série o Monumentu 14. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Kniha vypadá zajímavě. Já zatím slyšela jen o prvním dílu a ten je snad jen chválen. I tenhle vypadá hezky a myslím, že si brzo tuhle sérii muset přečíst. Hezky napsaná recenze, jako vždy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze :).
    Tuhle sérii mám moc ráda :).

    OdpovědětVymazat
  3. Hwzká recenze a kniha bude asi zajimava :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno