Stojí za pozornost (1)

Meme z mé dílny.
O co jde:
Cílem tohoto meme je doporučit čtenářům knihy, které se Vám líbily ať už jsou známé, či ne. 

Hostitel
Stephenie Meyer

Anotace:
Melanie Stryder se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ – její vetřelecká „duše“ – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopk zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.


Dneska bych Vám ráda doporučila tuto skvělou knihu, kterou snad každý zná díky filmovému a papírovému zpracování, ale dodnes se najdou i ti, kteří ji nečetli a zanedbali.
Tato knížka patří k mým počátkům čtení a je také důvodem spolu s ještě jednou knížkou, kterou Vám doporučím příště, že jsem začala číst.
Hostitel mě pohltil již na prvních stránkách a já si ho užívala od začátku až do konce a byla jsem ponořená do čtivého, napínavého a záživného děje, od kterého jsem se nedokázala odpoutat. Mám v plánu si tuto knížku někdy přečíst znovu a opět prožít ten zážitek.
Najdou se mezi námi i ti, kterým se Hostitel nelíbil. Ne vše se líbí každému, ale komu tato knížka leží doma v poličce a stále tápá, zda by si ji měl přečíst, tak ať neváhá, protože Hostitele doporučuji všem! :)
Pokud jste viděli film a knihu nečetli, tak si z toho nedělejte hlavu a taky to zkuste. :)

Komentáře

  1. Hostitel byl skvělej, první jsem četla knihu a pak viděla film, kterej se také moc povedl. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Hostitel ♥ To je naprosto dokonalá kniha, která opravdu stojí za přečtení. A ani film není k zahození, i když se pár detailů liší. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem četla Hostitele před rokem, dřív než film a jak knihu tak i film mám moc ráda. Film jsem popravdě už viděla mockrát a určitě bych si chtěla někdy zopáknout i knihu :)).

    OdpovědětVymazat
  4. Hostitele jsem četla těsně předtím než přišel film do kin a jsem moc ráda, že mě to k tomu donutilo! Kniha je naprosto úžasná, mám jí strašně ráda a doufám, že se k ní dostanu teď o prázdniny. Film jsem viděla s mamkou už milionkrát a i když se trochu liší, stejně ho mám strašně ráda :)

    OdpovědětVymazat
  5. Musím se přiznat, že jsem nečetla knihu ani neviděla film. :D Ale určitě se na to podívám i si to snad přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hostitele jsem četla a líbil se mi :) Potom jsem se podívala na film a ten je podle mého názoru taky povedený :)

    OdpovědětVymazat
  7. Film jsem neviděla a ni ho nikdy nechci vidět! Stačí mi ten úžasný zážitek z čtení této knihy - Meyerová překvapila.. A teď je to jedna z mých nejoblíbenějších knih - zatím přečtena 2x, ale do budoucna na ni určitě nezapomenu. Úžasná kniha..

    OdpovědětVymazat
  8. No ja ho mám doma už asi rok a stále sa k nemu nemôžem dostať. Ale raz si ho určite prečítam. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hostitele jsem četla a moc se mi líbil. Ani film nebyl špatný :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno