Na jaké knížky se můžeme těšit tento měsíc?


Nakladatelství Alpress

Koruna císařovny Josefíny - Michelle Moran

Vychází 29. 8. 2014

Napoleon je na vrcholu moci, jen v soukromí se mu nedaří: manželka Josefína není s to dát mu dědice. Rozvede se s ní a bez okolků prohlásí, že je třeba „oženit se s břichem, které mu přinese děti“. A tím je rakouská arcivévodkyně Marie Luisa. Císař ji šokuje, jeho záchvaty hněvu ji děsí, ale když porodí syna, nastane zvrat, jaký nikdo neočekával…

Zlomená - Pravdivý příběh - Shy Keenan

Vychází 29. 8. 2014

Co všechno se musí stát, aby si někdo všiml čtyřleté holčičky, zneužívané otčímem a jeho přáteli, často zbité s nelidskou krutostí do bezvědomí, týrané vlastní matkou, až malá částečně ohluchla a oslepla. Je neuvěřitelné, jak lhostejné může být okolí včetně úřadů, a když zmučené děvčátko najde odvahu někomu povědět, co se děje, nikdo jí nevěří.


Nakladatelství BB/art

Sochař smrti - Chris Carter

Vychází 20. 8. 2014

Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit, nebo jen mate policii falešnou nápovědí, aby ji připravil o čas a svedl ze stopy? Jaká událost z dávné minulosti spustila jeho řádění – a proč až teď?
Chris Carter, mistr svého oboru, nezklame ani tentokrát: řešení je opět šokující a překvapivé, a přesto má čtenář šanci dospět k němu současně s vyšetřovateli, neboť mu autor nic nezamlčuje.

Vespasián - Římský popravčí - Robert Fabbri

Vychází 20. 8. 2014

Thrákie, rok 30 po Kr. – Ani na pomezí římského světa nedokáže Vespasián uniknout bouřlivé politice císařství, které prochází krizí. Jeho mecenáši v Římě ho pověřili tajným úkolem – unést starého nepřítele z thrácké pevnosti, než ji dobude obléhající římská legie.
Vespasiánova mise je klíčovým tahem v boji na život a na smrt o ovládnutí Římské říše. Muž, kterého se má zmocnit, by mohl zničit Seiana, velitele pretoriánské gardy a faktického vládce Říma.
Než svoji misi dokončí, čeká Vespasiána přepadení v zasněžených horách, piráti na volném moři a Seianovi špehové všude kolem. Jenže to vůbec největší nebezpečí se nachází až v prohnilém srdci říše – hrůzostrašný dvůr Tiberia, římského císaře a zhýralého, paranoidního šílence.

Velikost L - Šaty pro nevěstu - Meg Cabotová

Vychází 6. 8. 2014

Heather Wellsové budou zanedlouho vyzvánět svatební zvony. Do svatby s jejím vyvoleným, soukromým detektivem Cooperem Cartwrightem, už zbývá jen měsíc, ale svatební přípravy jsou skoro to poslední, na co má Heather momentálně čas. Na „Koleji smrti“, kde pracuje, právě probíhá orientační týden pro nastávající studenty prvních ročníků a hned jak skončí, vypukne naplno nový školní rok. A do toho je na Heatheřině koleji ubytován i nový VIP student, princ z jedné bohaté, i když ne zrovna demokratické arabské země, jehož otec věnoval univerzitě závratnou sumu peněz. Princi Rašídovi však někdo vyhrožuje smrtí, a tak je v souvislosti s jeho osobou nutno zavést přísná bezpečnostní opatření. Za takových okolností je jasné, že potíže jsou na spadnutí. 
Problémy se zařizováním svatby, honička v práci, napjaté vztahy s rodinou budoucího manžela, návrat ztracené matky, starosti s princem a jeho bodyguardy, přehnaně úzkostliví rodiče studentů prvních ročníků, to je jen zlomek toho, co Heather musí řešit. A přitom ze všeho nejvíc touží po poklidném životě. A taky by si moc přála, aby alespoň letos na „její“ koleji žádný ze studentů tragicky nezahynul. Jenomže lidé jako Heather by některá svá přání snad ani neměli vyslovovat nahlas, aby něco nepřivolali…

Lví srdce 2 - Sharon Kay Penmanová

Vychází 6. 8. 2014

Děj druhé knihy románové ságy Lví srdce zavádí čtenáře do Svaté země v době vleklé války mezi sultánem Saladinem a Richardem I. Anglickým, přezdívaným pro výjimečnou statečnost a bezhlavou odvahu Lví srdce. Křižácké vojsko, vyslané osvobodit Jeruzalém z rukou nevěřících Saracénů, je rozpolceno vnitřním svárem mezi Angličany a Francouzi, které ho oslabuje. Intriky a pletichaření vyčerpávají i Richardova protivníka, ale krvavý konflikt stále nemá řešení. Richard je postavený před nelehkou volbu a musí se rozhodnout, jestli bude dál ochráncem křesťanské víry v Zámoří, anebo se vrátí do Anglie zachránit svou říši.
Sharon Kay Penmanová poutavě, aniž by se odchýlila od historických faktů, líčí bez romantizujících příkras život nejslavnějšího z králů evropského středověku ve Svaté zemi, rozervané válkou křesťanů a muslimů. Svatá válka ani králům nepřinášela jen slávu a rozhřešení. Autorka předkládá čtenáři čtivý a plastický obraz mnohých historických postav, které tak přestávají být jen nudnými jmény z učebnic dějepisu.

Druhá kniha Lvího srdce končí Richardovým odjezdem do Anglie a čtenáři, kteří si vzkříšený svět středověku na stránkách knih Sharon Kay Penmanové oblíbili, se tak mohou těšit na další pokračování Richardova osudu v jejím dalším románu Výkupné za krále (King´s Ransom).


Nakladatelství Baronet

Cesta u řeky - Amanda Quick

Vychází 27. 8. 2014

Od doby, kdy byla Lucy Sheridanová v Summer River, uběhlo už třináct let. Když tu byla naposledy na návštěvě u tety Sary, jeden starší chlapec, do něhož byla zamilovaná, ji z ničeho nic odvedl z večírku – nic trapnějšího ji potkat nemohlo. Mason Fletcher – jen o pár let starší, ale mnohem dospělejší – byl čirou náhodou ochranitelský typ, který se domníval, že jí musí přispěchat na pomoc.
Když se Lucy nyní vrací do Summer River po tetině smrtelné automobilové nehodě, zjišťuje, že za vším bylo víc, než si tehdy uvědomovala. Mason ji té noci zachránil, aby se nestala obětí šíleného psychopata, Tristana Brinkera, chladnokrevného bohatého mladíka, který však krátce poté záhadně zmizel a jehož tělo nebylo nikdy nalezeno.
Za těch třináct let se toho hodně změnilo. Lucy nyní pracuje pro soukromou vyšetřovací agenturu jako genealožka, zatímco Mason nechal práci u policie a vede s bratrem úspěšnou bezpečnostní firmu – ačkoli stále ví, jak zacházet se šroubovákem, když vypomáhá ve strýcově místním železářství. Dokonce i městečko Summer River se proměnilo z ospalé farmářské osady v luxusní vinařské centrum na kalifornském venkově. Mason je však v srdci stále ochráncem a současně i velice pohledným mužem. A když s Lucy dojdou v Sařině domě k šokujícímu objevu a někteří z Tristanových starých přátel se začnou chovat podezřele, Masonovy instinkty bijí na poplach. Jednou už Lucy zachránil a udělá to znovu. Ovšem tentokrát trvá Lucy na tom, že při své vlastní záchraně přiloží ruku k dílu...

Vzácná a drahocená - Raine Miller

Vychází 20. 8. 2014

Čtvrtá část série Aféra Blackstone představuje Ethana a Brynne jako čerstvé novomanžele, kteří si užívají líbánek ve slunné Itálii a připravují se v novém domově na venkově na narození prvního dítěte. Vše se však zkomplikuje, když jim do života vstoupí přízraky z minulosti a začnou znovu ohrožovat samotnou podstatu jejich vztahu. Ethan a Brynne se budou muset temné minulosti postavit čelem a uvědomit si, že ke spokojenému životu potřebují jeden druhého a vzájemnou lásku. Lásku, která je vzácná a drahocenná...


Nakladatelství Brokilon

Zástupci noci 3:  Děj se vůle noci - Glen Cook

Vychází 8. 8. 2014

Největší tajemství Pipera Hechta spočívá v tom, že umí zabíjet bohy. Není zase tak velké tajemství, že kromě toho umí vítězit ve válkách.
Piper Hecht je díky onomu tajemství nebezpečný, ale kvůli svým schopnostem a pověsti se v nebezpečí ocitne také on sám – hrozí mu smrt ze strany jeho nepřátel, kteří se buď obávají toho, čeho by mohl být schopen, nebo se mu chtějí pomstít za to, co už dokázal; a hrozí mu i smrt z rukou vlastních spojenců, kteří chtějí jeho vojenské schopnosti využít ke svým vlastním cílům.
Piperova sestra Heris a jeho předek Cloven Februaren, Devátý Neznámý, chtějí Hechta zapojit do vlastního boje proti návratu temného boha Kharoulka Chodce. A pološílená císařovna Katrin chce, aby vedl armády Říše Grálu na východ na křížovou výpravu proti Pramánům, dávným souvěrcům.
A mezitím se svět všude kolem nich mění. Zimy jsou každým rokem delší a mrazivější a moře čím dál mělčí. Kraje na severu a vrcholky pohoří pokrývá vrstva sněhu a ledu. Síla Studní Moci na celém světě slábne. A stará zla, Zástupci Noci z časů před časem, se začínají vkrádat zpět na svět. Genialita vypravěčského umu Glena Cooka spočívá stejně jako kdykoli dříve v doteku lidství – ve vojácích, kteří se chovají jako skuteční vojáci, v mužích a ženách, kteří žijí, smějí se, milují a mají skutečné naděje a skutečné obavy a spojuje je odhodlání čelit přicházející Noci.
Nakladatelství Baronet

Dvířka do neznáma - Jan Cimický

Vychází 27. 8. 2014
Maroušek je obyčejný bankovní úředník, který má nedaleko do penze a který má své tajné sny. Do jeho vzpomínek se vkrádá kniha, jež mu připomíná dětství a inspiruje jeho touhu. Bydlí na sídlišti v bytě 3+1, ale v duchu sní o vilce se zahradou, má o ní stále přesnější představu, ví dokonale, jak by měla vypadat. A jednou takový dům objeví. Polorozpadlý, zchátralý, zanedbaný. Vloží do něj všechny rodinné úspory na stáří. Ví, že to není rozumné, ale je šťastný.

Ve starém domě postupně odhaluje různá tajemství a překvapení a to mu nakonec usnadní nutné rozsáhlé opravy. Možná je to na hraně zákona... Bude tu hrát roli podivný sen a torzo pohádkové knihy, kterou tam najde? A podaří se mu díky tomu dům opravit podle svých představ?
Zdá se, že je mu osud nakloněn. Ale bude tomu tak až do konce?

Sledujeme tak příběh dospělého muže s klukovskými sny, který se dostává do konfliktu reálného a pohádkového světa, a od první do poslední stránky můžeme všechno prožívat s ním. Možná se i trochu bát, aby se mu to podařilo...

Nebezpečná maškaráda - Barbara Crtland

Vychází 20. 8. 2014
Ola McNewtonová, dcera náčelníka klanu, žije poklidný život po boku svého otce v zapadlé skotské vísce, odkud nikdy nevytáhla paty. Proto se nesmírně těší na výlet do Londýna, kde mají spolu s otcem vzdát hold královně Viktorii na oslavě připomínající, že je královnou již padesát let. 
Když Olin otec nečekaně zemře, dívka se rozhodne plány neměnit a do Londýna dorazí pouze se svou komornou. Aby si svou první cestu opravdu užila, rozhodne se předstírat, že je balkánskou princeznou. Díky této maškarádě pronikne až do Buckinghamského paláce, kde se jí ujme pohledný vévoda z Camborne. 
Ola se do okouzlujícího vévody zamiluje – a vytuší, že mu také není lhostejná. Jak by mu teď ovšem mohla prozradit, že lhala o svém původu? 
Ola ovšem netuší, že si nebezpečně zahrává, a to, co jí zprvu připadalo jako povedený vtip, se jí málem stane osudným. V příběhu plném politických intrik, přetvářky, naděje a zklamání bude muset Ola poznat, co je to pravá láska. Dokáže svému vévodovi ještě někdy důvěřovat?

The Walking Dead - Živí mrtví 3 - Pád Guvernéra 1 - 

Vychází 13. 8. 2014
V románu Pád Guvernéra, třetím pokračování knižního cyklu ze světa živých mrtvých, se vracíme do městečka Woodbury v georgijském okrese Meriwether. Od propuknutí „nákazy“, kdy svět zamořily věčně hladové oživlé mrtvoly, uplynuly dva roky. Příval zombií neustává, krajina pustne, lidé v každodenním zápase o vlastní existenci ztvrdli a okorali a zdroje začínají docházet...
Woodbury ale vládne železnou rukou samozvaný vůdce, Philip Blake zvaný Guvernér, a ten si stanovil posvátný úkol, ochránit tuhle malou komunitu a postarat se o své ovečky za všech okolností. Vyžaduje jen jedno: každý musí podřídit své vlastní potřeby potřebám celku - a o těch rozhoduje on sám! Obyvatelé městečka uznávají Guvernérovu svrchovanou autoritu výměnou za relativní bezpečí, které jim zajišťuje, a raději se na nic neptají. Jen ti vnímavější poznávají jeho utajenou pravou tvář, zjišťují, jak nelítostný a krutý umí být. To na vlastní kůži zakusí i tři vetřelci, kteří se zčistajasna objeví před hradbami Woodbury bůhvíodkud a s bůhvíjakým záměrem...

Remy - Katy Evans

Vychází 6. 8. 2014

Remington Tate, slavný bojovník ligy Underground, je záhadou svým blízkým i sám sobě. Jeho mysl je složitá i průzračně čistá, plná světla i temnoty. V jednu chvíli si vše pečlivě plánuje, v dalším okamžiku se vymkne kontrole. V životě má jedinou konstantu: nekonečnou touhu chránit, opatrovat a milovat Brooke Dumasovou.
Tohle je jeho příběh; od okamžiku, kdy ji poprvé spatřil a bez sebemenších pochyb věděl, že o ni a za ni stojí za to bojovat…

Nakladatelství CooBoo

Kde hvězdy stále září - Trish Dollerová

Vychází 25. 8. 2014

Co si Callie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Callie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. Po zatčení matky se vrací ke svému otci a všechno je pro ni nové. Uvěří, že láska opravdu existuje a ona může být milována? Neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou.

Jsem rozohněná - Tahereh Mafi

Vychází 25. 8. 2014

Juliette přežila a její příběh pokračuje… Nic už ale není jako dřív. Osud Bodu Omega je nejasný a každý, na kom Juliette kdy záleželo, se ocitl v nebezpečí. Válka je na dosah ruky a Juliette ví, že jediná cesta, jak se udržet naživu, je svrhnout nový systém. Její smrtící dotek přestává být prokletím a stává se velkou výhodou.

Příběh dvou staletí - Rachel Harrisová

Vychází 11. 8. 2014

Alessandra D'Angeli je unavená ze svého života v renesanční Florencii. Touží se opět setkat se svou sestřenkou Cat, která za ní přišla z budoucnosti. A hvězdy vyslyší její prosbu. Ocitá se v 21. století – ze všech stran na ni útočí podivné zvuky, lidé jsou naprosto skandálně oblečeni a zdá se, že se svět zbláznil. A co by to bylo za dobrodružství, kdyby nedošlo i na lásku? Návrat zpět do šestnáctého století se však blíží.

Nakladatelství Fragment

Mlžné kameny - Christoph Marzi

Vychází 13. 8. 2014

Catalina Soleado má nebezpečné nadání. Dokáže měnit svět jedním tahem pera. Její schopnosti by rády zneužily stíny, které začínají ovládat svět. Pronásledována tajemnými kreaturami z písmen, šelestícími mozaikovými hady a létajícími galeonami utíká Catalina do Malfurie. Magického útočiště pro čarodějky, které se vznáší v oblacích, obklopeno vírem z havraních pírek. Pocit bezpečí si však vychutnává jen krátce. Pokud chce zachránit ty, na kterých jí záleží a zastavit invazi stínů, musí Malfurii opustit a cestovat tam, kde možná najde odpovědi na otázky, které zatím zůstávají zahaleny v temné mlze…
Druhý díl napínavé fantasy trilogie!

Desáté město - Patrick Carman

Vychází 18. 8. 2014
Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství.
Alexina milovaná země chřadne, otrávená jedem, který se šíří z kraje za Temnými horami. Má-li zvítězit dobro, musí Alexa přeplout Osamělé moře, najít Desáté město a odhalit jeho tajemství. Osud Elyonovy země a všech, kdo v ní žijí, je v jejích rukách. Dokáže je všechny zachránit?

Osamělé moře- Patrick Carman

Vychází 13. 8. 2014
Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství.
Alexa a její nejbližší přátelé plují na palubě lodi vstříc dalším dobrodružstvím. Poutavé vyprávění o dvou bratrech, jejichž příběh se odehrál dávno před tím, než se Alexa narodila, jim zpříjemní nebezpečnou plavbu a navíc odhalí důležitá vodítka, která snad pomohou Alexe splnit její nelehké poslání.
Mrtvá - James Grippando

Vychází 25. 8. 2014

Ovládnutá - Portia Da Costa

Vychází 25. 8. 2014

Nakladatelství Ikar

Kaleidoskop - Danielle Steel

Vychází 7. 8. 2014

Nelítostný osud rozdělil tři sestry na dlouhých třicet let. Po tragické smrti obou rodičů jsou Hilary, Alexandra a Megan nuceny protloukat se životem každá zvlášť a v naprosto odlišném prostředí. Obě mladší sestry si ani nepamatují, že byly kdysi adoptovány. Prožily šťastné dětství s milujícími rodiči, které považují za vlastní. Jenom nejstarší Hilary si pamatuje všechno, co se tenkrát stalo, a nezapomíná.
Neměla takové štěstí jako mladší sestřičky, její dětství a mládí byly nepřetržitým sledem utrpení a žalu. Při životě ji mnohdy držela pouze naděje, že jednou Alexandru a Megan opět najde. Ale když se týž člověk, který v minulosti jejich odloučení zavinil, hnán výčitkami svědomí pokusí svést je opět dohromady, je už možná pozdě. Uplynulo příliš mnoho času. Není jisté, zda všechny tři budou ochotné podstoupit oběti a snášet bolest, kterou s sebou návrat do dávné minulosti přináší…

Manželovo tajemství - Liane Moriarty

Vychází 29. 8. 2014

Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý…
Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije... Otevřete ho?
Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní...

Nakladatelství Host

Nevěsta ve sněhu - Jan Seghers

Vychází 6. 8. 2014

Ať půjdeš kamkoli, najdu si tě.
Ať zemřeš kdekoli, budu u toho…
Vlastně to měl být radostný den. Kriminální komisař Robert Marthaler se těší, že odpoledne vyzvedne na
letišti svou přítelkyni Terezu, která se po třech letech vrací do Frankfurtu. Hned ráno ho však zavolají k vraždě
mladé ženy. Stačí jediný pohled na mrtvé tělo a je jasno: před smrtí musela vytrpět dlouhé mučení. Marthaler
a jeho kolegové tuší, že s obvyklou vyšetřovací rutinou se tentokrát nikam nedostanou.


Nakladatelství Jota

Smrt démona -Anne Holtová 

Vychází 27. 8. 2014

Román Smrt démona je třetí knihou norské autorky, v níž se setkáváme s policejní vyšetřovatelkou, tentokrát už vrchní komisařkou, Hanne Wilhelmsenovou. Spolu se svým svérázným kolegou Billym T. se pokouší odhalit pozadí brutální vraždy spáchané v dětském domově v Oslu. Zatímco policisté pátrají po motivu činu a snaží se vyřešit typickou záhadu „zamčeného pokoje“, vyplouvají na povrch temné stránky zdánlivě bezproblémových vztahů mezi zaměstnanci domova. Paralelně s průběhem vyšetřování se odvíjí druhá dějová linie, jejímž hrdinou je dvanáctiletý Olav, umístěný do domova proti své vůli a trpící jednak jistým druhem hyperaktivity, ale také nepotlačitelnou nenávistí vůči svému okolí…
Dětský domov, brutální vražda a uprchlé dítě…
Temný a poutavý román od oblíbené norské autorky.

Zloděj příběhů - Andrew Pyper

Vychází 13. 8. 2014

Napínavý román s detektivní zápletkou a překvapujícím rozuzlením.
Patrick Rush, novinář ze známého celostátního deníku National Star, chová od dětství ambice stát se spisovatelem. Běžné životní starosti mu nedovolují, aby se této své touze věnoval naplno. Poté, co ovdoví, zůstává sám s malým milovaným synem, který pro něj znamená všechno.
Jednoho dne náhodou narazí na inzerát propagující kroužek tvůrčího psaní a rozhodne se, že to zkusí. Pokusy jeho kolegů v kroužku se nesou vesměs v horrorovém ladění. Jenže literární žánr se brzy začíná mísit se skutečností. Dochází k vraždám, které se podobají tomu, co v kroužku ze své práce předčítala jedna z účastnic. Navíc Patrickovi někdo unese synka.
Autor ke svému záměru využívá přechodů mezi světem snů, světem literatury a světem reálným. Čtenáře vede tam, kam 

Muzeum prazvláštních věcí - Alice Hoffmanová

Vychází 20. 8. 2014

Láska mezi snem a tvrdou realitou. Takový je příběh dvou mladých lidí setkávajících se v New Yorku na počátku dvacátého století, ve městě, které prochází bouřlivým vývojem a skýtá netušené možnosti.
V malém panoptiku na Coney Islandu žije malá Coralie a pod přísným vedením otce se připravuje na roli mořské panny. Coralie dospívá a už jí nestačí být poslušnou dcerou svého otce, živícího se pochybným způsobem. Při nočních toulkách na sever od New Yorku, kde v oněch dobách ještě vládne divočina, spatří mladého muže fotografujícího noční les a od té chvíle nemyslí na nic jiného.
Ten zvláštní fotograf je Eddie Cohen, přistěhovalec z Ruska, jenž opustil otce i židovskou komunitu a pokouší se najít sám sebe. Když Eddie se svým fotoaparátem dokumentuje zkázu newyorských ulic po tragickém požáru v textilní továrně, dozví se o záhadném zmizení mladičké dělnice a začne se zajímat o její osud. Pátrání ho zavede do barvitého světa šarlatánů, šejdířů i snílků – až do Muzea prazvláštních věcí, kde se nakonec setká s Coralií.
Jakkoliv se zdá tento příběh magický a neuvěřitelný, mohl se docela dobře stát, neboť spisovatelka Alice Hoffmanová ve svém líčení vychází ze skutečných událostí roku 1911 – dvou požárů, které patřily k nejtragičtějším v historii města. Prostředí, jímž obklopila své hrdiny, vykresluje s mimořádnou přesvědčivostí a autenticitou a New York sám se stává jedním z hrdinů této knihy. Hoffmanová splétá svým typickým stylem magii, romantiku i mistrovské vyprávění, na jejichž konci stojí setkání Coralie a Eddieho, křehký a upřímný příběh mladé lásky v bouřlivých časech.

Podivné město - Ransom Riggs

Vychází 6. 8. 2014

DESET PODIVNÝCH DĚTÍ PRCHÁ PŘED ARMÁDOU OBLUDNÝCH MONSTER. A POMOCI JIM MŮŽE JEN JEDINÝ ČLOVĚK – JENŽE TEN JE UVĚZNĚN V TĚLE PTÁKA.
Mimořádná pouť, která začala v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové. 


Prázdné město vtáhne čtenáře do imaginárního světa telepatie a časových smyček, cirkusových triků a vlkodlaků – do světa obydleného „podivnými“ dospělými, vrahounskými stvůrami a bizarními druhy zázračných zvířat. 



Stejně jako v prvním díle, i druhá část Podivných dětí v sobě spojuje napínavou fikci s dosud nepublikovanými dobovými fotografiemi, a nabízí tak jedinečný čtenářský zážitek.

Pohřbeni v oblacích - 

Vychází 27. 8. 2014

V srpnu 2008 zahynulo na K2 za jediný den jedenáct horolezců. O lezcích ze západního světa, ať už o těch, kteří přežili, nebo o těch, kteří zahynuli, byla napsána hromada knih a natočeno několik dokumentů. V centru celé tragédie, přitom mimo pozornost světových médií, tehdy ale stáli dva Šerpové – Čiring Dordže a Pemba Gjalje. Nejenže sami jako zázrakem přežili, ale svým hrdinským počínáním navíc zachránili několik dalších životů. Jejich udivující příběh se stal brzy součástí horolezeckých legend.
Toto strhující dobrodružství sleduje dlouhou cestu obou Šerpů z jejich odlehlých a zaostalých vesnic v Nepálu až na vrchol nejnebezpečnější hory světa. Z fascinující nové perspektivy přitom vypráví o jedné z nejdramatičtějších katastrof v historii horolezectví.

Nakladatelství Knižní klub

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota - Agatha Christie

Vychází 28. 8. 2014


Soubor těchto dvanácti kratších detektivních příběhů Hercula Poirota je považován za nejlepší sbírku povídek královny zločinu Agathy Christie. Tucet úkolů dostal neohrožený silák Herkules, a stejný počet případů – jež se v mnohém podobají hrdinským činům bájného antického reka – se před svým odchodem do důchodu rozhodne vyřešit ješita malé postavy s velkým knírem, známý Hercule Poirot, disponující geniálními šedými mozkovými buňkami.



Final Cut - Veit Etzolo

Vychází 06. 8. 2014

Vrah, který si počíná jako počítačový virus: je neviditelný a všudypřítomný. Říká si Bezejmenný a jeho činy vyvolávají hrůzu a strach po celém Berlíně. 

Vrchní komisařka Clara Vidalisová a její tým jsou v oddělení patopsychologie pro těžké případy kompetentní, ale postupy tohoto zločince vyrážejí dech i jim. Pachatel vždy geniálně navede vyšetřovatele na falešnou stopu. Teprve postupem času si komisařka uvědomí, že vrah svou děsivou hru nehraje s policií, ale pouze s ní samotnou.


Loutkář - Wolf Serno

7. 8. 2014

Braniborská marka v roce 1782 

Jako každý rok se břichomluvec Julius Klingenthal vydává do městečka Steinfurth – spolu se svými loutkami, které pro něj znamenají mnohem víc než pouhé neživé figury. Na cestě se setká s tajuplnou Alenou, jež si vydělává na živobytí jako „plačka“ – a Julius je jí okouzlen. A pak dojde k záhadné vraždě, po níž následují další…


Náleziště - Patricia Cornwellová

Vychází 29: 8. 2014

Na nalezišti pozůstatků pravěkých zvířat v kanadské divočině zmizí paleontoložka – jediný důkaz o tom, videonahrávka zakončená záběrem uříznutého ucha, se objeví v mailu bostonské hlavní soudní lékařky Kay Scarpettové. Ta netuší proč, ale postupně pojme podezření, že případ souvisí se sérií vražd, k nimž došlo mnohem blíž. Navíc každý z jejího okolí má zdá se nějaké tajemství – včetně Kay. Osamělá Kay pátrá po vychytralém a krutém vrahovi, původci nevysvětlitelných mučení i stop zanechaných na posledních žijících tvorech z věku dinosaurů.



Nakladatelství Moba

Lístky ve větru - 

Rodinná sága sleduje spletité osudy dětí, ke kterým se vlastní rodina zachovala neuvěřitelně krutě a nelítostně. Po čtyřech letech nelidského věznění se Chrisovi, Cathy a Carii podaří utéct. Definitivně za sebou zanechávají své dětství, ale také mrtvého bratra a nejpřirozenější lidský cit- lásku k matce, kterou kdysi tak velice milovali, ale která je svou neodpustitelnou zradou hruboce zranila. Zejména Cathy zachvátí hořká nenávist a touha po pomstě. Co čeká sourozence ve světě, před kterým byli tak dlouho skryti? Dokážou uskutečnit svá předsevzetí a dosáhnou cílů, o nichž snili v prachu, tmě a špíně půdy?

Dech smrti - 
Ve stavební jámě na předměstí Reykjavíku vykopou lidské kosti. Kdo je mrtvý, který tu zpráchnivěl? Byl skutečně pohřben zaživa? Erlendur a jeho kolegové z kriminálky odkrývají kousek po kousku okolnosti dávného surového zločinu a vnášejí světlo do lidské tragédie, která zasahuje až do přítomnosti. A zatímco se Erlendur zabývá hrůzami nenávratně minulých časů, jeho dcera Eva Lind bojuje na jednotce intenzivní péče o život...

Čas havranů - Věra Fojtová

Vychází 29. 8. 2014

Na pozadí historických událostí pobělohorské doby a násilné rekatolizace, v čase tajných evangelických bohoslužeb, se odvíjí příběh lásky evangelického kazatele Martina Suly a Verunky, dcery zchudlého svobodníka Jury Víska.

Odvážní a čekatelé - Jitka Prokšová

Vychází 29. 8. 2014

Ingrid, studentka oboru chemická fyzika, si neví rady s láskou. Na tom by v jejím věku nebylo nic neobvyklého, ona se však zamilovala do ženy, která je ke všemu o víc než dvacet let starší. A je tu ještě další problém – neúnavný ctitel Madnarovský...


Krutá smrt - Stanislav Češka

Vychází 29. 8. 2014 

Další příběh soukromého detektiva Stanislava Berky, bývalého kapitána brněnské kriminálky, zavede tentokrát čtenáře až do nejvyšších politických kruhů. Kdo stojí za obzvláště bestiální vraždou hejtmanky? ptá se proslulý detektiv, který se brzy sám ocitá v ohrožení života…


Nakladatelství Odeon

Enjoy - Solange Bied - Charreton

Vychází 8. 8. 2014

Typický hrdina dneška: čtyřiadvacetiletý Charles, snaživý nováček ve velké firmě, slibná kariéra – a závislost na sociálních sítích. Svůj život vede na síti ShowYou, kde panují neúprosná pravidla: uživatelé musí alespoň jednou týdně sdílet video ze svého soukromí, jinak jim zruší profil. A to si Charles nemůže dovolit – zůstat na síti znamená zůstat naživu. Jeho protikladem je studentka Anne-Laure. Seznámí se, zamiluje se do ní – a zjišťuje, že NEMÁ PROFIL na síti! Zjišťuje, že čte papírové knihy, že si pouští klasické desky… Portrét „Generace Y“ – lidí, kteří nepoznali život bez internetu a chytrých telefonů, je velice kousavým, ironickým i krutým portrétem současnoti.

Telegraph Avenue - Michael Chabon

Vychází 21. 8. 2014

Nový román nositele Pulitzerovy ceny před námi otevírá hudební a filmovou scénu 70. let v USA. Dostáváme se do doby, kdy stále ještě frčí malé obchůdky s gramofonovými deskami, ale jejich místo brzy převezmou velké prodejní řetězce. Dílo je také příběhem o lásce partnerské i rodičovské – příběhem o tom, jak snadno otcové opouštějí své syny a jak těžce k nim hledají cestu zpět.

Nakladatelství Omega

Tak pravil Zarathustra - Friedrich Nietzsche

Vychází 20. 8. 2014

Tak pravil Zarathustra aneb Kniha pro všechny a pro nikoho je opus magnum slavného německého myslitele Fridericha Nietzscheho. Podle mnoha odborníků patří mezi nejvýznamnější filozofická díla. Nikoho, kdo si poetický příběh perského proroka přečetl, kniha nenechala chladným. Pro jedny šlo o sžíravou a přitom velmi trefnou kritiku společnosti, jiní v díle viděli jakési antievangelium. Další je naopak vnímali jako dokončení biblického odkazu, zatím co jiní tuto knihu nespravedlivě označili za kořen hrůz druhé světové války či všech moderních válečných konfliktů. Unikátní filozofický spis dokonce inspiroval světoznámého skladatele Richarda Strausse, který na jeho motivy vytvořil symfonickou báseň.

Přemysl Otakar II. - Žofie Podlipská

Vychází 20. 8. 2014

Miláček - Guy De Maupasant

Vychází 20. 8. 2014

Mladý a přitažlivý Jiří Duroy získá po návratu z armády mizerně placené úřednické místo, které díky starému příteli vymění za pozici novináře v nepříliš významném francouzském listu. Najednou se mu otevřou dveře do lepší společnosti a on se rozhodne využít novou šanci. Proč těžce pracovat, když může velmi snadnou využít svou krásu k obluzování zámožných a vlivných paniček? Miláček je nadčasové dílo, dokonale popisující postupný morální úpadek člověka, pro kterého se peníze a moc stanou jedinou hodnotou v životě. Příjemně překvapí i lehkost autorova pera – ta není u jeho současníků příliš obvyklá.

Lesk a Bída Kurtizán - de Balzac Honoré

Vychází 25. 8. 2014

Knihu Lesk a bída kurtizán lze také nazvat studií lásky. Čtenář si může porovnat schopnost milovat úplně rozdílných osob, třeba kurtizány nebo starého znudného boháče.
Ale pozor, není to červená knihovna,jedná se o vrcholné dílo na pomezí romantismu a ralismu.


Nakladatelství Yoli

Labyrint: Útěk - James Dashner

Vychází 28. 8. 2014

Všechno se změní...
Když se Thomas probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. Jeho paměť je prázdná.
Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi.

Placeři, jak si jeho obyvatelé říkají, nevědí, proč nebo jak se tam ocitli. Kam jejich paměť sahá, vědí jen to, že každý den se otevřou kamenné brány do labyrintu, jenž je obklopuje. A stejně tak se každou noc pevně zavřou. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce. A nikdo nechce zůstat v labyrintu po setmění.
Thomasův příchod Placeři očekávali. Ale další den se objeví dívka - vůbec první, která na Plac dorazila. A ještě překvapivější je zpráva, kterou jim doručí. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů... ať je to kdekoli. Ale čím dál víc se zdá, že Labyrint řešení nemá.
Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začně připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi - kdyby našel způsob, jak se dostat k temným tajemstvím uzamčeným v jeho mysli.

Zůstaň se mnou - Gayle Formanová

Vychází 8. 8. 2014
Talentovaná violoncellistka Mia si vždy myslela, že nejtěžším rozhodnutím jejího života bude volba, zda jít za hlasem svého srdce, jenž jí radí zůstat s Adamem, nebo se naplno věnovat druhé osudové lásce – hudbě –, protože to by znamenalo soustředit veškerou energii na studium na prestižní umělecké škole. Jednoho únorového rána se však všechno změní. Když se Mia po děsivé autonehodě probere, nic necítí. Vidí své mrtvé rodiče, těžce zraněného bratra – a nakonec samu sebe. Zatímco její tělo je v kómatu, ona sama může vidět a slyšet vše, co kolem děje. A najednou se musí rozhodovat, zda na tomto světě vlastně chce ještě zůstat, anebo zda o svůj život, který beztak visí na vlásku, bojovat přestane. 
Druhé vydání celosvětového bestselleru, který poprvé vyšel česky pod názvem Jestli zůstanu (Ikar 2011).

Nakladatelství XYZ

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích - 

Vychází 25. 8. 2014

Vtipné pokračování příběhů zmatené třicátnice, hlavní hrdinky knihy Deník Bridget Jones, která si získala celosvětovou oblibu. Bridget se nedaří udržet si harmonický vztah s Markem Darcym a to nejen proto, že se kolem něj až příliš často motá dlouhonohá mrcha Rebecca. I díky řadě nedorozumění a trapných situací, na něž má Bridget talent, dojde k jejich nekolikaměsíčnímu odloučení. Bridget si brzy uvědomí, že utápět smutek v ranních cappuccinech a hledat pomoc v příručkách typu Co chtějí muži? nebo Emoční sebedůvěra asi nebude to pravé ořechové. Se svou kamarádkou Shazz se proto vydá na exotickou cestu po thajských plážích, kterou si prodlouží o dobrodružný pobyt v místním vězení. Jen jediný člověk ji z takové situace dokáže dostat…

Na jaké knihy se těšíte? :) 

Komentáře

  1. Samé skvělé knihy :). Já se moc těším na Sirotčinec a na Labyrint :). Ráda bych si přečetla i Mlžné kameny, Kde hvězdy stále září, Zlomená nebo Manželovo tajemství :)).

    OdpovědětVymazat
  2. Samé super knihy vážne! :) A Remy? jooj :3

    OdpovědětVymazat
  3. Monika4/8/14

    Kde hvězdy stále září, Manželovo tajemství, Podivné město, Nevěsta ve sněhu a samozřejmě kousky od Omegy mají naprosto nádherné obálky!:D
    The Maze Runner chci číst, jen tak mimochodem :P

    OdpovědětVymazat
  4. Zlodej pribehu by mohl byt zajimavy :))

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní článek, vybrala bych si! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je tam spoustu dobrých knih. Ale já si asi budu kupovat jen dvě a to Labyrint a manželovo tajemství. :)

    OdpovědětVymazat
  7. No, tak mě zaujalo hned několik knih ze seznamu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno