Recenze - Odhal mě

Název: Odhal mě
Originální název: Release me 
Autor: J. Kenner
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 400
Nakladatelství: Baronet
Série: The Stark Trilog
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.16 (43,665 hodnocení)




Pro fanoušky Padesáti odstínů šedi a Obnažené přichází erotická, emocemi nabitá romance mezi mocným mužem, který nikdy neslyšel „ne“, a silnou ženou, která říká „ano“, jen když se to hodí jí samotné.

Byl jediným mužem, jemuž jsem nedokázala uniknout. A jediným, jemuž jsem nedokázala odolat. 
Damien Stark by mohl mít každou ženu. Byl sexy, sebevědomý a panovačný. Co si zamanul, to měl. A to, co chtěl, jsem byla já. 
Naše vzájemná přitažlivost se nedala přehlédnout. Překračovala všechny hranice, ale stejně jako jsem toužila mu patřit, tak jsem se zároveň děsila nátlaku jeho požadavků. Podlehnout Damienovi znamenalo, že bych se musela podělit o nejtemnější pravdu o své minulosti – a riskovat tím rozchod. 
Ale i Damien měl své démony. A jak se naše vášeň proměňovala v posedlost, tím víc hrozilo, že ho jeho tajemství zničí – a nás oba také.

Americká autorka Julie Kenner původně pracovala jako advokátka, ale od útlého věku si přála být spisovatelkou, kterou se stala na plný úvazek v roce 2004. Byla nominována nebo získala na dvě desítky literárních cen v oblasti detektivního žánru a románů pro ženy. Žije s rodinou v texaském Georgetownu.


Nikki je žena s dvěma tvářemi. V práci je společenská a mezi přáteli obyčejná žena, která není ničím výjimečná. 
Během společenského večírku se potkává se záhadným, ale přitažlivým mužem Damienem Starkem. Nesetkává se s ním poprvé. Před několika lety s ním prohodila pár slov na módní přehlídce. Již tehdy ji zaujal.
Na večírku je pracovně. Firma, v níž je zaměstnaná má zájem představit Damienovi svůj produkt. Proto tedy její vedoucí souhlasí, když má Damien zájem o Nikkin názor na obrazy, které jsou na večírku vystaveny.
Nikki se v sobě mísí pocity chtíče, ale i odmítnutí. Damien je pro ni výzvou. Již tehdy si je Nikki jistá, že nejde pouze o obrazy.
Odhal mě je erotický román plný erotiky, lásky, chtíče, lži, zrady, ale také tajemství a podpory. Vulgární vyjadřování a sexuální praktiky, které mezi hlavními hrdiny vznikají, jsou během četby občas příliš intimní. Odtažitost hlavních hrdinů vůči sobě je také občas poněkud matoucí a stresující. Jinak je Odhal mě velice čtivá kniha, která ve čtenáři zanechá pocit lásky a úsměv na tváři, díky slovům, ale také činům. Hlavní roli zde ale také hrají peníze, jelikož Damien je milionář. Může mít zkrátka cokoliv a kdykoliv. Jejich vztah není ale založen pouze na dárcích a penězích. Tedy do určité míry. Přeci jen upřímné city a člověka si nedokáže koupit nikdo. 

Autorka knihy zasadila do děje dva lidi, kteří se na první pohled zdají odlišní, ale během doby, kdy se poznávají, dáme za pravdu, že jejich životy jsou si velice podobné. V rodinných vztazích to naši hrdinové neměli nikdy lehké. Přeci jen každý potřebuje lásku. Ačkoliv si neuvědomují pravdu, tak jsou možná právě oni dva to, po čem vždy toužili. Společně jsou pár, který v jakékoliv situaci drží při sobě. Je ale otázkou, zda si Nikki Damiena pustí k tělu, odpustí mu jeho chování a nalezne si k němu cestu.

Damien je velice bohatý, sexy, panovačný, sebevědomý a bohatý muž, po kterém touží téměř každá žena.
Nikki je krásná mladá žena, která má sebevědomí o krapet méně než Damien. Stojí si za svým cílem, je velice citlivá a v některých situacích urážlivá. Není to s ní zkrátka jednoduché, ale Damien se nemíní vzdát a i se všemi chybami k Nikki přistupuje jako k nádherné a inteligentní ženě, kterou potřebuje ve svém životě.
Vývoj jejich vztahu a nálad je velice pozoruhodný a vtipný. V obou duších se také skrývá romantika. Dalo by se říci, že pár našeho příběhu je si souzený, ale není dokonalý a napříč světem je čeká spoustu nečekaných a nepěkných situací. První kapitola druhého dílu, kterou kniha obsahuje je čtivá již od prvních stran. Je tedy patrné, že Nikki a Damiena čeká spoustu dobrodružství a jejich vztah nebude příliš jednoduchý.

Odhal mě zaujme především milovníky erotických románů, ale také romantické duše. Když trošku opomeneme sexuální scény, tak je příběh Damiena a Nikki velice poutavý, čtivý a rozhodně není nudný. Během četby se nenajde stránka, kdyby se měl čtenář nudit. Na každé straně nás čeká něco nového, jak v situacích, tak v rozhodnutích ústředních postav. S Nikki a Damienem se nudit nebudete, jelikož jsou oba plní života a občas se budou chovat neformálně a hrubě. Názor na ně si ale budete muset vytvořit sami. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Obálka a námět se mi dost líbí. Erotický knihy nečtu nějak ve velkém množství, ale jednou za čas to neškodí. :) Krásný recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě si knihu přidám na seznam knih, které bych si chtěla přečíst, protože vypadá vážně dobře. Proti erotickým románům nic nemám, tak proč ne. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka a aj anotácia ma zaujala, no nie som si istá či by ma to bavilo. :)
    Pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze! Knihu si chci přečíst už nějakou tu dobu, ale zatím jsem se k ní nedostala. Doufám, že to brzy napravím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní12/5/17

    Je to hnus jak niekto dokaze skopirovat dielo 50 odtienov. Kennerka moze byt len rada ze ju za toto nedali na sud..

    OdpovědětVymazat
  6. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Přidejte se k úspěšným Spojte se s více než 4 miliony obchodníků a investorů ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno