Recenze - V ringu

Název: V ringu
Originální název: Real
Autor: Katy Evans
Překlad: Zuzana Ľalíková
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 320
Nakladatelství: Baronet
Série: V ringu
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.28




  


Brooke Dumasová se vždy toužila dostat na olympijské hry. Její sen o zlatu roztříštilo zranění kolene, nyní proto jako fyzioterapeutka pomáhá podobně zraněným sportovcům. Nejlepší kamarádka Melanie ji jednoho dne zavede na zápas v boxu, který jí změní celý život – potká zde slavného zápasníka Remingtona Tatea. Brooke je přesvědčena, že to jediné, co po ní chce, je rychlovka na jednu noc, on si ji ale najme jako svou fyzioterapeutku. Brooke to k Remingtonovi přitahuje, chce ho víc, než kdy chtěla cokoli jiného, on se ale drží zpátky. Remington chce poprvé v životě skutečný, vážný vztah, nejprve ho ale Brooke musí opravdu poznat – i se všemi jeho temnými tajemstvími.


Můj život v 8 slovech: "Hektický, nádherný, kompletní, vše co jsem kdy chtěla."
Katy Evans vyrostla s knihami a knižními milenci, až našla skutečně sexy kluka, kterého by mohla milovat. Oni se vzali a nyní tvrdě pracuje na svém vlastním "šťastně až do smrti". Katy miluje svou rodinu a přátele, a také miluje čtení, procházky, pečení a konzumuje svých postav, až se dosáhne "Konec." Což je, doufejme, jen začátek ...




Brooke se otočí svět vzhůru nohama poté, co si zraní koleno. Její sny mizí v dáli.
Naději ji dává můž jménem Remington, který si ji najme jako svou fyzioterapeutku. 
Brooke poznává lásku a vášeň, která ji k tomuto muži přitahuje. Každý kousek jeho těla v ní probouzí žár. Každý jeho pohled v ní spaluje touhu. Brooke touží pouze po tom, aby získala jeho srdce.

V ringu je kniha z žánru NEW ADULT s prvky erotiky. Časté erotické scény, které vyjadřují touhu mezi hlavními hrdiny jsou během četby občas přeslazené a přehnané. Hlavní zápletka děje proto bývá opomíjena a čtenář má pocit, že nečte příběh o dvou mladých lidech, ale erotickou knihu, která v sobě nemá ani špetku akce a boje v ringu. Pokud na erotiku není brán zřetel, tak může příběh velice překvapit.

Boj v ringu, nenávist, zloba propletena láskou, rodina, která v těžkých situacích nestojí pospolu. Kniha je obohacena mnoha city z běžného života. Nejen lidé, ale také hrdinové knih nežijí vždy tak, jak by si přáli. Každý má před sebou mnoho nástrah. Je pouze na jednotlivci, jak se vypořádá se svým životem. Zda se rozhodne jít životem dál šťastně, nebo se bude stále vracet do vzpomínek a svůj život nebude žit naplno.

Brooke s Remym si touto výzvou také prošli. I když na první pohled vypadají jako dokonalí lidé bez špetky starostí, tak uvnitř skrývají bolest, která je během smutných chvílích zasáhne. Oba jsou silní, ale také občas podlehnou bolesti. To je ale důvod, proč se tito dva mladí lidé setkali. Aby si rozuměli, chápali se, byli tu pro sebe a neopouštěli se. Přijali jeden druhého, takového, jaký je. Pro Remyho není z prvu jednoduché, aby se Brooke otevřel. Jeho tajemství, by ji mohlo odradit, mohla by ho opustit. On by poté zůstal sám. Bez Brooke by nedokázal žít.

Brooke tuto situaci vnímá zcela jinak. Remy o jejích trablích ví, a také před ní neutekl. Proč by tedy ona měla opustit muže, kterého miluje a touží po něm? S Remym je to velice těžké. Jeho rozhodnutí nebývají vždy správná. Je to ale správný chlap, ačkoliv někdy umí hrát pěkně na nervy. V hloubi duše je to hodný, starostlivý muž, který touží po lásce, která mu celé dětství chyběla.

Postavy jsou velice sympatické, ačkoliv občas čtenáři mohou lézt na nervy. Celý děj knihy je čtivý, erotický, místy vtipný, ale hlavně založen na rodině, pravdě a důvěře. Je to milá knížka, která dokáže vyvolat pocity, jak v lidech, kteří jsou láskou obklopeni neustále, tak i těm, kterým láska chybí. Poznávají zde sami sebe a uvědomují si, že rodina a láska jsou velice důležité city, které člověka dělají šťastným.

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Moc pěkná recenze! :-) Knížka vypadá moc zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. :) Ano, určitě si na ni udělej svůj vlastní názor. :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze. Jí si tu knihu prostě budu muset sehnat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Ilonko. :) Ano, sežeň si ji! :)

      Vymazat
  3. Úžasná recenze !! Knihu absolutně miluju četla jsem jí nedávno a je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mě moc potěšilo! :) Ano, já se těším na další díly! :)

      Vymazat
  4. Super recenze :). Už teď vím že si knihu někdy musím přečíst :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kiki. :) Ano, měla by sis ji přečíst! :)

      Vymazat
  5. Recenze mě na knihu vážně ještě více nalákala a to jsem byla přesvědčená o tom, že už to víc nejde. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak to by sis ji měla přečíst! :)

      Vymazat
  6. Akorát ju mám doma na poličke :3 Vyzerá skvelo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno