Stojí za pozornost (6)

Meme z mé dílny.
O co jde:
Cílem tohoto meme je doporučit čtenářům knihy, které se Vám líbily ať už jsou známé, či ne. 
Mrtvá čarodějka přichází
Kim Harrison

V románu Mrtvá čarodějka přichází Kim Harrison představuje alternativní Zemi, v níž je lidstvo zdecimované virovou epidemií. To umožní vystoupit z odvěké ilegality inderlanďanům, nadpřirozeným bytostem typu upírů, vlkodlaků, skřítků a dalších. Lidé jsou v menšině, proto se s těmito bytostmi musí naučit koexistovat, což s sebou nese mnohé problémy. Hlavní hrdinka příběhu, mladá čarodějka Rachel Morganová, pracuje jako vyšetřovatelka Inderlandské bezpečnostní agentury (IBA), jejímž úkolem je potírání zločinů spáchaných inderlanďany. I když má výsledky, je svými nadřízenými přehlížena a dostává jen podřadné případy. Proto není se svou prací příliš spokojená a uvažuje o odchodu z agentury. Jenže v IBA zaměstnanci výpovědí nedávají… Rachel to přesto zkusí a spolu s upírkou Ivy a skřítkem Jenksem založí vlastní soukromou agenturu. To však IBA odmítá tolerovat a na čarodějčinu hlavu je vypsaná odměna. Z Rachel se stává živý terč a její šance na přežití jsou minimální. Je z ní vlastně mrtvá čarodějka…


Mrtvá čarodějka přichází je velice čtivá a povedená Fantasy, která mě překvapila, přivedla ke čtení a pobavila. V brzké době se chystám na druhý díl, ale přemýšlím, zda by nebylo lepší, si nejdříve opět přečíst tento. Je možné, že bych na knihu změnila názor, ale u žádné knihy jako u této jsem se nikdy tak nenasmála. :) Pokud ji máte doma, nebo jste ji zahlédli v knihovně, tak si ji rozhodně přečtěte. :) 


Komentáře

  1. Tak o té jsem nikdy neslyšela ani jsem ji nikde neviděla, ale vypadá to jako něco, co by mě rozhodně mohlo bavit! :) Díky, žes mě na ni upozornila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Neznám, ale vypadá to celkem dobře. Jen nevím, jestli by to bylo to pravé pro mě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. První díl mám asi už rok doma, ale ještě jsem se ke knize nedostala, ale brzy to napravím. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno