Autorka série Merry Gentry - Laurell K. Hamilton




Dnešním článkem Vám něco málo prozradím o životě autorky Laurell K. Hamilton.

Laurell K. Hamilton je autorkou známých paranormálních fantasy plné akce, napětí, krve a sexu.

Narodila se pod jménem Laurell Kaye Kleinová, 19. února 1963 ve městě Heber Springs ve státě Arkansas, kde žila až do svých šesti let, kdy jí matka zemřela při autonehodě a malá Laurell se tedy roku 1969 přestěhovala na sever do Indiany, do Sims, za svou babičkou Laurou Gentryovou, která své vnučce vyprávěla strašidelné historky a nechávala ji dlouho do noci dívat na staré horory, čímž ve své vnučce podnítila fantazii a lásku k tomuto žánru.

Později získala Laurell na církevní univerzitě Marion dva tituly z anglické literatury a biologie. Během studií se zde seznámila s Garym Hamiltonem, svým pozdějším manželem, s nímž se jí narodila na konci 90. let dcera Trinity.

Do fantastiky vstoupila povídkou House of Wizards (1989) v časopise Marion Zimmer Bradley Fantasy Magazine. V následujících letech napsala dalších šest kratších prací, dnes se však již po delší dobu věnuje pouze románové tvorbě. V knižním debutu Nightseer (1992) popsala příběh půlelfky, která se díky schopnostem předpovídání stane vyvolenou na cestě za pomstou vraždy své matky, jež má na svědomí obávaná čarodějnice. Dále napsala román Nightshade (1992) z prostředí TV seriálu Star Trek: Next Generation a novelizaci z herního prostředí Ravenloft: Death of a Darklord (1995). 

V roce 1992 jí vyšla prvotina, fantasy román Nightseer, který se sice nesetkal s příznivými ohlasy kritiků a ani čtenářů, román ovšem zaujal tehdejšího studenta střední školy Jonathona Greena, který přijel (jako jeden z pouhých čtyř návštěvníků) na autorčinu autogramiádu v St. Louis a s Laurell se spřátelil.

O osm let později se manželé Hamiltonovi rozvedli, Laurell se přestěhovala do St. Louis a oficiálně začala žít s o 10 let mladším Jonathonem. Na podzim 2001, po vydání Narcise v řetězech, 10. dílu série o Anitě Blake, byli oddáni při wiccanském obřadu.
Laurell, která si ponechala jméno svého bývalého manžela coby svůj pseudonym, žije nyní na předměstí St. Louis s Jonathonem, Trinity a dvěma psy, mopsíkem Sasquatchem a japonským kníračem Keiko. Angažuje se v několika charitativních akcích zaměřených na záchranu zvířat, především psů a vlků.
Laurelliny romány je těžké žánrově zařadit. Každá kniha přináší směsici hororu, fantasy, romance a detektivky. V současnosti je právě tato povedená směsice žánrů označována jako dark fantasy, která je v případě sériích o Anitě i Merry říznuta velkou porcí erotiky, přičemž postupem času si autorka dovoluje o sexu a jeho podobách psát stále otevřeněji.


Více informaci se můžete dozvědět zde:

Komentáře

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno