Filmová doporučení (5)

Meme z mé dílny.
O co jde:
Cílem je upozornit a doporučit filmy, které se Vám líbily. 


Norman a duchové
64 %

Animovaný / Fantasy / Dobrodružný / Horor / Komedie / Rodinný
USA, 2012, 93 min
Kdo zachrání malé ospalé městečko, když ho přepadne horda zombíků? Neohrožený hrdina se jmenuje Norman. Je mu jedenáct, ujíždí na hororech a rád si povídá s mrtvou babičkou. Norman má totiž jednu zvláštní schopnost, řekněme šestý smysl. Vidí duchy a umí se s nimi na lecčems dohodnout. To se v aktuální, velmi prekérní situaci může náramně hodit. Než se ale Norman postaví do čela místního odboje proti živým mrtvým, bude muset leccos skousnout, což se stává většině dětí s nálepkou podivína a mimořádnými schopnostmi. Rodiče ho nechápou, starší sestra jím pohrdá, spolužáci ho šikanují nebo ignorují (v lepším případě) a jediný, s kým vychází, je tlusťoch Neil, s nímž taky nikdo jiný nekamarádí. Ještě si rozumí s duchy většiny nebožtíků z okolí, ale ti se nedají počítat. Normanův život nabere zcela netušený směr, když mu podivínský strýc prozradí, že městečko co nevidět stihne pradávná kletba a že právě on ji může díky svým záhrobním komunikačním schopnostem zastavit. Než se Norman rozhodne, jestli se chce nebo nechce stát hrdinou, začnou mrtví vylézat z hrobů a děsit vše živé. V tu chvíli se v Normanově hlavě vylíhne nápad, jak je vrátit do stádia věčného odpočinku. Ví však, že sám to nezvládne. Jenže realizujte teoreticky dokonalý plán, když máte v partě vyděšeného tlusťocha, jeho staršího bratra, který má místo mozku svaly, sestru, jehož ho nepokrytě balí, a největšího sígra ze školy? A když vás kromě zombíků honí i policajti a spoluobčané, kteří právě přestali mít úctu k mrtvým?
Norman a duchové je velice zábavná a strašidelná pohádka, jak pro dospělé, tak děti. Ačkoliv jsem si na začátku myslela, že to nedokoukám, protože se mi nelíbí grafika filmu, tak jsem nakonec byla velice překvapena, protože film je super. :)

Rok jedna 
54 %

Dobrodružný / Komedie
USA, 2009, 93 min
Byly dějiny tvořeny…těmito chlapíky? Zed (Jack Black) a Oh (Michael Cera) vyvrávorali ze svého jeskynního obydlí a vydali se na impozantní cestu biblických rozměrů. Jeden je nemotorný lovec, druhý mírumilovný sběrač a společně se stávají nezvyklými účastníky klíčových momentů historie. Při svém putování se setkávají s Kainem a Ábelem, odradí Abrahama od obětování syna Izáka, upadnou do otroctví, dostanou se až do města Sodoma a rozhodnou se, že zachrání milované ženy Mayu a Eemu... Film režiséra a scenáristy, legendy komediálního žánru Harolda Ramise (Na Hromnice o den více, Caddyshack, Přeber si to) je hrubozrnný, bláznivě absurdní, rozkošně netaktní a taky neskutečně vtipný!
Tak tohle je opravdu síla. Velká dávka vtipu a smíchu. Bohužel někomu může tento film připadat stupidní. Mně také, ale především jsem se během sledování nasmála. Věřím, že pro toho, kdo se rád směje je tato komedie přímo stvořená. :)
Holka z předměstí
53 %

Komedie / Drama / Romantický
USA, 2007, 94 min
Brett Eisenbergová (Sarah Michelle Gellar) je knižní editorka, která žije v ohnisku vydávání knih, na manhattanském Upper East Side. Když potká Archie Knoxe (Alec Baldwin), stane se jejím průvodcem po knižním světě. Zábavný pohled na soužití mladé ambiciózní ženy a staršího vlivného muže. Romantická komedie byla natočena podle úspěšného bestselleru Melissy Bank "The Girls´ Guide to Hunting and Fishing". Kniha se udržela na vrcholu žebříčku prodávanosti časopisu New York Times po dobu šestnácti měsíců a byla publikována ve 27 zemích světa.
Pěkný film, který si mě získal především z důvodu, že hlavní hrdinka filmu miluje knihy. Během sledování se rozhodně zasmějete, ale také si uvědomíte pár věcí, co se týče lásky. Přeci jen to je pěkný film, ale i smutný, protože chlapi dokáží být někdy opravdu pěkní neřádi.  :)

Komentáře

  1. Rok jedna je opravdu stupidni :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Norman a duchové znám a tolik mě to nezaujalo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem jen holku z předměstí :) A jinak jsem nic neviděla :D :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno