Recenze - Trnité údolí

Název: Trnité údolí
Originální název: Beyond the Valley of Thorns
Autor: Patrick Carman
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2005
Vazba: brožovaná
Počet stran: 184
Nakladatelství: Fragment
Série: Elyonova země
Díl v sérii: 2
Goodreads: 3.92 (8, 445 hodnocení)





Všude tam, kde se oceán setkává se zemí, kde útesy jsou tajemné a skály rozeklané, leží Elyonova země plná magických tajemství.

Alexa již odhalila, co leží za hradbami, a vydává se dál, daleko za Temné hory. Na cestě musí bojovat s nestvůrnými obry, krvežíznivými netopýry a především s mocným démonickým zloduchem. Dokáže splnit poslání, pro něž byla vyvolena a zajistit pro Elyonovu zemi mír?

Druhý díl světového fantasy bestselleru.

Začal vyprávět příběhy svým dcerám před spaním . 
Hlavní postavy a místa však začaly žít vlastním životem, a tak se zrodila ELYONOVA ZEMĚ. Předtím, než napsal tento svůj první román , pomáhal vytvářet stolní hry , webové stránky a výukové i hudební programy , které si hrají na mnoha rozhlasových stanicích po celém světě. 
Žije na samotě ve Washingtonu s manželkou a dvěma dcerami.

Alexa se opět po roce vrací do Bridewellu. Zjišťuje, že se za hradbami skrývá strašidelné a nebezpečné místo, Temné hory. 
Spolu se svými přáteli se vydává na dlouhou cestu, aby ochránila Elyonovu zemi. Čeká ji spoustu překážek a nepříjemných situací, ale její přátelé ji ochraňují a ve všem si vždy poradí společně. 
Nebezpečí se skrývá na každém rohu. Podaří se Alexe a jejim přátelům ochránit nejen Elyonovu zemi, ale i sebe samé? 

Trnité údolí je druhým dílem úspěšné série o mladičké Alexe, která je na svůj věk velice statečné a silné děvče. Všem nástrahám se vyhýbá se vztyčenou hlavou a její statečnost obdivuje kdejaký mluvící tvor v lese. Sérii Elyonova země napsal autor Patrick Carman, který touto sérií zaujal nejen mladší čtenáře, ale i ti starší příběhům z kouzelného lesa podléhají. Nakladatelství Fragment tuto sérii vydává již po druhé, jelikož je o ni stále vysoký zájem. 
Alexu doprovází trpaslík Yipes. Je to přátelský, vlídný a milý společník, se kterým se Alexa seznámila již v prvním díle. 
Murphy je veverčák, se kterým jsme se opět mohli seznámit již v první díle. Je velice čiperný, neposedný, ale má velice bystrou hlavičku a je vždy nápomocný.
Alexa díky svému amuletu dokáže mluvit se zvířaty. Je velice odvážná a chytrá. Ideální hrdinka, která je pro čtenáře vzorem. Přeci jen představa, že bychom mohli mluvit se zvířaty je sic nereálná, ale velice pěkná.


Již u prvního dílu jsem se zmiňovala, že je Elyonova země sérií, které podlehnou i starší čtenáři. Naleznou v sobě opět špetku dětství, kterou před reálným světem skrývají.
Trnité údolí je velice čtivá knížka, která se čte lehce a rychle. Hlavní hrdiny si čtenář ihned oblíbí a těší se na další dobrodružství, které pro ně autor přichystal. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno