Recenze - Zbožňuju Londýn

Název: Zbožňuju Londýn
Originální název: I Heart London
Autor: Lindsey Kelk
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2012
Vazba: vázaná
Počet stran: 280
Nakladatelství: BB art
Série: I Heart
Díl v sérii: 5
Goodreads: 4.12 (3, 584 hodnocení)









Angela Clarková se zamilovala do New Yorku – a ten začíná milovat ji. Když je ale povolána domů do Anglie, najednou hrozí, že svůj zářivý nový život ztratí a vymění ho za déšť, teplé pivo a zlé vzpomínky. 
Tomu se říká krok zpátky. Je tady Mark, bývalý přítel – do New Yorku utekla proto, aby se od něj dostala dál. Je tady Louisa, její nejlepší kamarádka se svým děsivým novorozenětem. A taky máma, která s ní ještě pořád mluví jako s patnáctiletou. 

Na obzoru je svatba – a všichni si pamatují, jak se Angela vyznamenala při té poslední… Může ji příjezd jejího přítele Alexe a nové nejlepší kámošky Jenny zachránit před návratem ke svému starému já?





Lindsey Kelk je britská autorka pracující jako redaktorka a spisovatelka, dříve také editorka knih pro děti. Svůj volný čas tráví četbou, poslechem hudby, sledováním televize, jógou a nakupováním bot. Miluje život v New Yorku, kde bydlí od roku 2009, přesto jí schází rodný Londýn i popíjení ginu a bezinkových koktejlů s přáteli.









Snem Angely Clarkové bylo odpoutat se od rodičů a nebýt ustrašenou domácí puťkou, která se stále podřizuje domácí rutině.
Poté, co se její sen stává skutečností a přestěhuje se do New Yorku, kde má spoustu přátel, přítele a práci, zdá se, že se všechny její sny rozplynuly.
Se svým přítelem je ve vztahu již dva roky, přičemž se rozhodují udělat velký krok do života. Angela je zasnoubená.
Její tvrdohlavé matce se jejich nápad nelíbí. Jako záminku, aby mohla dvouletého přítele poznat, pozve Angelu do Londýna.
Pro Angelu je to velice těžké rozhodnutí, jelikož život se svou matkou nebyl nikdy ideální. Místo, aby se zajímala o život své dcery, má pouze starosti o její účes a kabelku.
Angelu čeká dlouhá cesta do svého rodného města, ze kterého před pár lety utíkala. Musí se opět shledat s rodiči a dokázat nejen jim, že je její rozhodnutí správné.

Zbožňuju Londýn je pátým dílem série o mladé a střeštěné Angele, která má život plný trablů, neustále chodí pozdě do práce a vztah se svou matkou nikdy neměla nejrůžovější.
Kniha se nese ve velice čtivém, klidném a odpočinkovém nádechu. Je ideální, zachumlat se s tímto příběhem pod peřinu, nebo se jen tak vyvalovat na pláži, jelikož příběh Angely je vhodný do jakéhokoliv počasí, ale především do letních dnů, kdy nemá člověk nic na práci, chce se pobavit a užít si nenáročnou četbu.

Děj doplňuje spoustu vtipných dialogů, či poznámek, které čtenáře pobaví a vykouzlí mu úsměv na tváři.
Angela zaujme především svým charakterem, jelikož její nálady a chování se střídají. Jednou se cítí jako holka, které nic nevychází, napodruhé je vysmátá a šťastná za svůj život. Má mnoho tváří, ale v každé z nich je nějaké pozitivum, které uskutečňuje naši hlavní hrdinku jedinečnou, zábavnou, vtipnou, ale také přehánějící, tvrdohlavou a občas dokonce agresivní.

Lindsey Kelková napsala velice čtivou sérii, která v každém díle zavede čtenáře do jiného státu. Napomáhá poznávat novou kulturu, zvyky, módu, charaktery lidí, práci a způsob žití. Napříč těchto místům nás doprovází mladá Angela, pro kterou jsou nové věci výzvou.
Doufejme, že nakladatelství BB art vydá další díl této série, abychom se mohly opět vydat napříč problémům naší hlavní hrdinky.

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Knížku neznám, ale má úžasnou obálku a vypadá to skvěle. Určitě by se mi to líbilo. Krásně napsaná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budeš mít někdy možnost, tak si ji přečti. :) Moc děkuji Ilonko. :)

      Vymazat
  2. Mám jednu ze série v Aj :) Ale docela se mi zamlouvají v čj :) :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno