Recenze - Nemravné známosti

Název: Nemravné známosti
Originální název: Bad Boys Ahoy!
Autor: Sylvia Day
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2006
Vazba: vázaná
Počet stran: 344
Nakladatelství: Beta Dobrovský
Série: Historical
Díl v sérii: 4
Goodreads: 3.94 (1, 275 hodnocení)





Kniha známé autorky nabízí tři romantické smyslné povídky z předviktoriánské Anglie, která nebyla zdaleka tak nevinná, jak by se mohlo zdát.
Mladé hrdinky, slušně vychované aristokratky, se setkávají s muži, k nimiž by se za normálních okolností ani nepřiblížily, a zjišťují, že srdce si společenských pravidel nevšímá. 
Olivia má ženicha, jehož jí vybral otec, a teprve po svatbě se dozvídá, že její manžel je proslulý mořský pirát. Lady Julienne pronikne v pánském přestrojení do klubu pro gentlemany, kde se zamiluje. Ve třetím příběhu se Juliennin bratr Hugh zblázní do krásné a nezávislé Charlotte.

Nechte se vztáhnout do smyslné erotiky Sylvie Day. 

Sylvia Day je autorka romancí historických i sci-fi. Bývalá lingvistka zaměřená na ruštinu, zaměstnaná u amerického vojenského zpravodajství, se nyní plně věnuje psaní. Sylviiny romány získaly různá čtenářská ocenění, včetně kladných recenzentských reakcí, mezi něž patří cena Reader´s Choice z r. 2004. Když nepíše, můžete ji zastihnout při komunikaci s návštěvníky jejího blogu, internetové diskuze nebo chatu.









Sylvia Day je velice známá autorka, která píše erotické a historické romány, které čtenáře během četby pohladí po duši. Autorka píše čtivým, vtipným a jednoduchým stylem. 
Kniha Nemravné známosti obsahuje tři povídky z období 19. století, které na sebe nezávazně navazují. Postavy v knize se navzájem znají, ale jednotlivé příběhy na sebe nenavazují.
Každá povídka má svůj příběh, který není příliš hlubokomyslný, ale zavede čtenáře do prostředí 19. století a představí mu lásku a spoustu erotiky.
Krásná a křehká Olivia společně sdílí život s pirátem. Julienne se setkává s Lucienem. Ve třetí povídce se setkává Charlotte s Hughem. 

Všechny tři povídky vypráví o životech dvou osob, které si k sobě postupně nacházejí cestu, čelí nástrahám světa, či navzájem sobě samým. Jejich životy se propletly z určitého důvodu. 
Nemravné známosti jsou napsány čtivě. Všechny povídky lze přečíst jedním dechem, jelikož autorka si pro nás připravila nejedno překvapení, či vtipnou poznámku.

Knihu lze doporučit, jak mladým čtenářkám, tak ženám, jelikož láska zde není opomíjena. City zde hrají hlavní roli a čtenáři četba přinese mnoho zábavných chvílí a radosti. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Nevypadá to zle, ale ani to není kniha, kterou bych si musela přečíst. Pokud na ni narazím - dobře přečtu si ji, ale jinak asi ne.. Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno